INTERNETOWE sklepy zwierzakowe

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 05, 2006 10:59

gosiak pisze:
Fri pisze:a ja mam pytanie do robiących zakupy na www.mruczacza.pl
jak długo się średnio czeka na dostawę poza Poznań od momentu przelania kaski na konto? dziś piatek, jutro sobota, pojutrze niedziela - nareszcie ładna pogoda - nie chcę się uziemiać i siedzieć cięgiem w chałupie oczekując kuriera z kocim żarciem jak zbawienia... :? jeśli np. 3-4 dni na przesyłkę to unich norma...

Przed wysłaniem paczki zawsze zawiadamiamy, dlatego możemy dostosować termin nadania do Twoich potrzeb (konkretną godzinę doręczenia, już niestety raczej nie, bo to nie do nas zależy). Weekendy są z reguły wyłączone z dostaw poza Poznań, bo kurierzy standardowo nie wożą, chyba, że za specjalną dopłatą - także spokojnie można jechać na majówkę :wink:

dzięki :P
właściwie, to mogłam w uwagach, oprócz preferowanej godziny dostawy, dodać, że najchętniej np. w poniedziałek, ale jak zwykle nie wpadłam na to na czas, bo w gorącej wodzie kąpanam... :wink:
chociaż mogłyby sie na stronie pojawić szacunkowe termin dostawy, np: 4 dni po dokonaniu wpłaty na konto

też zamówiłam po raz pierwszy i też podobają mi się ceny oraz brak opłat za dostawę ponad 89 zł (i tak zazwyczaj nie opracowuję kociego menu z dnia na dzień tylko robię kotu zapas 8) )...
Ostatnio edytowano Pt maja 05, 2006 11:25 przez Fri, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Pt maja 05, 2006 11:02

chociaż mogłyby sie na stronie pojawić szacunkowe termin dostawy, np: 4 dni po dokonaniu wpłaty na konto

Jest jedno w regulaminie zakamuflowane :wink: standartowo 5 dni roboczych :wink:

gosiak

Od: Nie kwi 03, 2005 13:25

Post » Pt maja 05, 2006 11:32

gosiak pisze:

Jest jedno w regulaminie zakamuflowane :wink: standartowo 5 dni roboczych :wink:

...no to byle nie wcześniej... :wink: odetchnę wiosennym powietrzem podczas wieczornych spacerków po zatłoczonej starówce... :wink:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Pt maja 05, 2006 11:42

Immortality pisze:
piegusek pisze:
Immortality pisze:Ja ostatnio planowalam zakupy w Krakvecie, ale to bylo takie "upychanie na sile" do 100zl, zeby nie placic za przesylke, wiec zrezygnowalam 8) . Uznalam, ze trojmiejskie sklepy/lecznice wet. sa wystarczajaco dobrze zaopatrzone i chyba na nich poprzestane...

No wiesz, ale jesli w lecznicy za powiedzmy 0,5kg Intestinala place 30zl, a w krakvecie mam za 19,90 to jednak wole zamawiac...

W Twoim przypadku rzeczywiscie sie oplaca, w moim nie :roll: .
Przykladowo:

Karma Hills Kitten (5kg):
Krakvet: 122,01zł
Wet: 109zl

Pasta odklaczajaca Bezo-pet (120g):
Krakvet: 39,00zł
Wet: 35zl

Bzdureczki piszesz.
Hills kitten kosztuje w krakvecie niby 122,01, ale zgodnie z regulaminem faktyczny koszt to cena z innego sklepu - 2%, czyli np. 109,80 (cena z animalii) - 2% = 107,60... itd. itd.

Viridian pisze:Ja też mieszkam w Krakowie. Zakupy kocio-psie robię tu www.psiraj.pl Pan przywozi mi wszystko do domu zwykle następnego dnia od zamówienia. Kiedy potrzebowałem RC Intestinal napisałem do niego maila i mimo, że nie mają go w ofercie następnego dnia miałem saszetki u siebie, dodam, że taniej niż w krak-vecie.

Owszem, fajny sklep, ale ostatnie zdanie akurat prawdą nie jest. Rozumiem, że każdy chwali swoje, ale po co pisać takie bajki?
Zasady zakupów w krakvecie są jasne i ogólnie dostępne. Nie wnikam w to, że ktoś dostał później, czegoś nie dostał wcale itd, bo to się zdarza na bank, ale ceny są 2% niższe niż gdziekolwiek w internecie, więc nie piszcie, że gdzieś macie taniej.

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

Post » Pt maja 05, 2006 14:15

kropka75 pisze:Bzdureczki piszesz.
Hills kitten kosztuje w krakvecie niby 122,01, ale zgodnie z regulaminem faktyczny koszt to cena z innego sklepu - 2%, czyli np. 109,80 (cena z animalii) - 2% = 107,60... itd. itd.

Primo - może jednak można by podarowac sobie tego typu uwagi?
Secundo - to też zalezy. Mnie na przykład z różnych względów bardziej odpowiada płatność kartą, a wtedy raczej nie ma mozliwości skorzystania z jakichś dodatkowych rabatów, poza tym "za lojalność", bo inne są już naliczane poza systemem.

HalinaE

Od: Pt gru 09, 2005 17:03

Post » Pt maja 05, 2006 18:21

HalinaE pisze:

Secundo - to też zalezy. Mnie na przykład z różnych względów bardziej odpowiada płatność kartą, a wtedy raczej nie ma mozliwości skorzystania z jakichś dodatkowych rabatów, poza tym "za lojalność", bo inne są już naliczane poza systemem.

Uwagi tego typu, że się pisze nieprawdę? Trochę bez sensu taki komentarz. :)
I druga nieprawda - rabaty nie dotyczą platności tylko regulaminu. Niższa cena gdzie indziej pozwala na uzyskanie tej wlaśnie minus 2%, bez względu na platność. Nawet przy platności przy odbiorze jest tak samo. I to nie jest rabat. Rabat to mam ja (lojalnościowy wlaśnie) i wynosi 5% od calości.
A już na pewno nie jest dodatkowy, bo jak mówię wynika tylko i wylącznie z regulaminu, także bez względu na wysokość zamówienia.
Od wartości paczki zależy tylko dostawa.

W nosie mam ich sprzedaż i zyski, to nie jest mój sklep i też pewnie swoje mają za uszami, ale fakt, że są tańsi o 2% od innych pozostaje faktem.
Jeszcze jeden widzialam taki, nawet z 3%-wą obniżką w stosunku do innej ceny, tyle że tam paczka byla platna zawsze i to sporo...

Niższą cenę można uzyskać tylko w mruczaczy, rabat nawet do 15% ale na to trzeba sobie zaslużyć :) (jak wszędzie - rabat lojalnościowy) i zrobić odpowiednie zakupki.

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

Post » Pt maja 05, 2006 19:05

kropka75 pisze:
HalinaE pisze:

Uwagi tego typu, że się pisze nieprawdę? Trochę bez sensu taki komentarz. :)
I druga nieprawda - rabaty nie dotyczą platności tylko regulaminu. Niższa cena gdzie indziej pozwala na uzyskanie tej wlaśnie minus 2%, bez względu na platność. Nawet przy platności przy odbiorze jest tak samo. I to nie jest rabat. Rabat to mam ja (lojalnościowy wlaśnie) i wynosi 5% od calości.
A już na pewno nie jest dodatkowy, bo jak mówię wynika tylko i wylącznie z regulaminu, także bez względu na wysokość zamówienia.
Od wartości paczki zależy tylko dostawa.

W nosie mam ich sprzedaż i zyski, to nie jest mój sklep i też pewnie swoje mają za uszami, ale fakt, że są tańsi o 2% od innych pozostaje faktem.
Jeszcze jeden widzialam taki, nawet z 3%-wą obniżką w stosunku do innej ceny, tyle że tam paczka byla platna zawsze i to sporo...

Niższą cenę można uzyskać tylko w mruczaczy, rabat nawet do 15% ale na to trzeba sobie zaslużyć :) (jak wszędzie - rabat lojalnościowy) i zrobić odpowiednie zakupki.

Z tym krakvetem to jest nie do końca tak, jak napisałaś w pierwszym poście - cena Hill'sa jest taka, jak podała bodajże Immortality, ale jeśli udowodnisz im, że ten Hill's razem z przesyłką w innym sklepie jest tańszy, to możesz się ubiegać, żeby ci na niego przyznali ten dodatkowy rabat. Co nie znaczy, że Hill's będzie tańszy niż w animalii dla każdego kupującego, bo kupujący musi spełnić pewne warunki, bo po pierwsze musi zostać doliczona przesyłka, po drugie musisz się o to ubiegać, nie dostaje się tego "z urzędu", po kliknięciu "kupuj". Ja np. należę do leniwych i pewnie nie chciałoby mi się wyszukiwać tańszych sklepów z powodu 2zł, dlatego nie dostałabym, bo bym się nie ubiegała.
Niestety ze względu wysokie koszty wysyłki 15% rabat w mruczaczy dotyczy tylko osób wybierających odbiór własny/doręczenie w Poznaniu i okolicach - to tak żeby nie było niejasności. Pozostałe osoby są objęte programem rabatowym do 5%+przysługującym tylko im dodatkami w razie promocji.
Ostatnio edytowano Pt maja 05, 2006 19:16 przez gosiak, łącznie edytowano 1 raz

gosiak

Od: Nie kwi 03, 2005 13:25

Post » Pt maja 05, 2006 19:07

kropka75 pisze:Uwagi tego typu, że się pisze nieprawdę? Trochę bez sensu taki komentarz. :)
I druga nieprawda - rabaty nie dotyczą platności tylko regulaminu.

1) można napisać "mylisz się", a można "bzdureczki" i "po co bajki pisać". Ta druga forma wyrażania opinii uważana jest za niegrzeczną.
2) to ja proszę o opisanie w punktach, jak mam uzyskac te -2% w przypadku płatności kartą? Piszę do p. Marka, , on mi odpisuje, żeby dopisac w komentarzu do zamówienia "uzgodniono rabat..." czy coś podobnego, składam zmówienie i system nalicza mi pełną kwotę podaną na stronie (nie ma innej możliwości), którą muszę zapłacić. Co oznacza, że firma powinna mi zwrócić te, powiedzmy, 2,53 złotego. Na rachunek karty? opłaty będą większe. wsadzą do paczki? raczej śmiechu warte...

HalinaE

Od: Pt gru 09, 2005 17:03

Post » Pt maja 05, 2006 23:00

Przyznaje sie - moja wina. Nie doczytalam do konca regulaminu Krakvetu. :roll:

W kazdym razie pozostane przy tej formie zakupow, ktora wybralam (zaopatrywanie sie u weta i w znanych mi sklepach zoolog. w Gdansku). Szkoda mi czasu na to, zeby sie "wykłócać" o te dodatkowe jeszcze 2% rabatu (w moim przypadku musialoby to byc chyba rownowazne z przeslaniem paragonu - dowodu zakupu w lecznicy weterynaryjnej/sklepie :roll: ), zwlaszcza ze znam punkty sprzedazy, ktorych ceny i tak sa stosunkowo niskie.

Wyznac musze jednak, ze ostatnio troche "zmieklam" i zlozylam w piatek zamowienie na Animalia.pl (skusila mnie m.in. promocja Miamora i ten nowy zwirek . Toa-latt) :) . Ciekawe jak szybko dotrze do mnie paczka? :wink:
Obrazek
Obrazek

Immortality

Od: Sob paź 15, 2005 21:32

Post » Pt maja 05, 2006 23:01

Ja zaliczyłam 4 zamówienia w animali i 3 w Krakvecie. Oba sklepy mają swoje wady i zalety, bo na przykład Krakvet ma ta darmową wysyłkę od 99zł a animalia ma za to b. tanie karmy mokre. W animalii zawsze czekam dośc długo na przesyłkę, ostatnio aż dwa tygodnie (to po częsci moja wina, bo zawsze musze zachaczyć o jakiś weekend i to się przedłuża). W Krakvecie też te 4 dni przynajmniej trzeba czekać. Dobrze, że poznałam sklepy mruczacza, teraz tu będe zamawiać bo ceny korzystne :D Ogólnie nie narzekam, choć paczka mogłaby dochodzić szybciej.

DamaKier

Od: Pon gru 26, 2005 23:02

Post » Pt maja 05, 2006 23:29

gosiak pisze:Tak nieśmiało skorzystam z tego, że została przywołana strona Mruczaczy www.mruczacza.pl wiem, że niewiele się tam ostatnio działo (duuużo roboty :wink:), ale strona nabiera kształtów :wink: właśnie osadziliśmy pierwszą wersję sklepu - można już zamawiać przez stronę - zapraszamy do testów :wink: Będziemy się starali dodawać jak najszybiecej nowe produkty oraz poszerzać ofertę. Może Was zainteresuje.

Dla tych, co muszą "dopychać" :wink: - przesyłka gratis powyżej 89zł; dla poznaniaków dowóz od 80zł gratis :wink:

To ja też zareklamuję Mruczaczę - miła, fachowa obsługa, świetne ceny + rabaciki ;)
Jestem stałą, bardzo zadowoloną klientką :)
salma75

Post » Sob maja 06, 2006 0:54

Aga86 pisze:A my korzystamy z www.mruczacza.pl i jest super :D

To nasz ulubiony sklep z najmilszymi włascicielami sklepu :D
Przyjemne rabaty :) Pomoc dla fundacji KOT z torunia , mozliwosc indywidualnej rozmowy o produktach i sprowadzanie produktów spoza asortymentu sklepu.

Ostanio mialam chwilke i zajrzałam w tzw "gadżety" - miseczki , zabaweczki itp i jestem przerażona wizja przyszłego rachunku za zakupy w mruczaczy - tyle rzeczy mi sie mi sie podoba :) :D
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Sob maja 06, 2006 1:03

HalinaE pisze:Co oznacza, że firma powinna mi zwrócić te, powiedzmy, 2,53 złotego. Na rachunek karty? opłaty będą większe. wsadzą do paczki? raczej śmiechu warte...

raz robiłam zakupy w animali.
brakowało im na stanie zabawki za 8 zł z groszami . Powiedziałm zeby na to nie czekali a w zamian za to wysłali mi materacyk do transportera (koszt ok 20 zł) mialam dopłacic róznicę przelewem
Materacyk dostałąm gratis , nie musialam nic dopłacac a do tego 8 zł z groszami było w woreczku razem z zamówieniem.
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Sob maja 06, 2006 14:46

Kupuję w krakvecie i animalii (dowiedziałam się o tych sklepach od Was zresztą, DZiĘKUJĘ!), szczególnie polecam ten pierwszy. Paczka powyżej stu złotych jest darmowa, także w wypadku kiedy płaci się z dołu (a ja zawsze tak robię).
Niestety nie mogę dołączyć do tej listy Mruczaczy. Spróbowałam i za małą paczkę poniżej "darmowego" progu policzono mi prawie 17 zł kosztów! Nie wiem skąd tak dużo, bo zrezygnowałam i ten sam towar z Animalii przysłano mi za 11 (paczka priorytetowa+koszt pobrania), a cena "zawartości" też była mniejsza o jakieś 3 zł.

ps. Mój kot uwielbia kartony z krakvetu, zazwyczaj są miękkie i "przechodzone" - znajduje dla nich wiele zastosowań. :)
Seraf i Fango

Icicle

Od: Wto maja 02, 2006 17:12

Post » Sob maja 06, 2006 15:10

salma75 pisze:
gosiak pisze:Tak nieśmiało skorzystam z tego, że została przywołana strona Mruczaczy www.mruczacza.pl wiem, że niewiele się tam ostatnio działo (duuużo roboty :wink:), ale strona nabiera kształtów :wink: właśnie osadziliśmy pierwszą wersję sklepu - można już zamawiać przez stronę - zapraszamy do testów :wink: Będziemy się starali dodawać jak najszybiecej nowe produkty oraz poszerzać ofertę. Może Was zainteresuje.

Dla tych, co muszą "dopychać" :wink: - przesyłka gratis powyżej 89zł; dla poznaniaków dowóz od 80zł gratis :wink:

To ja też zareklamuję Mruczaczę - miła, fachowa obsługa, świetne ceny + rabaciki ;)
Jestem stałą, bardzo zadowoloną klientką :)

Się podpisuję.
Mruczacza :1luvu:.

Olinka

Od: Pt wrz 24, 2004 16:21

[poprzednia][następna]