Ciachamy bezdomność cały rok (licznik: 228) cz.1, 2006-2007

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 26, 2006 22:48

XAgaX pisze:przekleiłam akcję na Grono, może ktoś rozsądny (tak, tak, tacy tam też się zdarzają) się przyłączy :)

Cudownie! :D

XAgaX pisze:
ile razy mówiłam, że nie używam imienia z dowodu, bo nie lubię? ;) :D

Już zmieniłam :)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro kwi 26, 2006 22:52

ryśka pisze:
XAgaX pisze:przekleiłam akcję na Grono, może ktoś rozsądny (tak, tak, tacy tam też się zdarzają) się przyłączy :)

Cudownie! :D

No oby coś z tego było :) Na początku maja muszę wybrać się do lecznicy Oziastego odrobaczyć, więc jakby się pojawił jakiś fajny plakat akcji (koniecznie z info, dlaczego sterylka jest taka ważna) to pozwolę sobie go wywiesić 8)
nie mam talentu plastycznego, ale może coś sama spróbuję sklecić ;)
XAgaX pisze:
ile razy mówiłam, że nie używam imienia z dowodu, bo nie lubię? ;) :D

Już zmieniłam :)

Nie o to chodzi :) po prostu wczoraj pisałam, że wysyłam ciacha, i nie chciałam wyjść na niesłowną ;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro kwi 26, 2006 22:55

Ja też nie od razu skojarzyłam tą wpłatę z Tobą, mimo, że wiedziałam, jak masz na imię :) także - dzięki za podpowiedź 8)
Obrazek

ryśka

Post » Śro kwi 26, 2006 23:01

no problemo 8)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt kwi 28, 2006 19:56

podnoszę, tak ważny wątek nie powinien spadać!
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob kwi 29, 2006 9:40

Dziś raniutko Sabina zabrała na zabieg koteczkę od osoby, która straciła pracę i ledwo daje sobie radę, utrzymując siebie, dziecko i kota. Koteczka miała już chorą macicę. Weterynarze zabieg wykonali nie pobierając wynagrodzenia :king:
Obrazek

ryśka

Post » Sob kwi 29, 2006 11:54

Kolejna Ciach!wpłata - bardzo, bardzo dziękuję! :D
Jacek :love:

Dzwonił do mnie człowiek, w którego piwnicy jest kotka z czterema maluszkami - ok. 4tygodniowymi.. dwa bure, jedno czarne, jedno łaciate.
Musimy je stamtąd zabrać niedługo i ciachnąć matkę.
Obrazek

ryśka

Post » Sob kwi 29, 2006 18:54

a mogłabyś w przybliżeniu napisać, ile kotów czeka w kolejce?

brawo dla wetów za wielkie serca! :D
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob kwi 29, 2006 20:02

W tej chwili na złapanie i zabieg czeka aż 14 zgłoszonych kotów, z sześciu różnych miejsc. Oczywiście dodatkowym utrudnieniem jest wyłapanie ich wszystkich - może się okazać, że któryś na to nie pozwoli.
Obrazek

ryśka

Post » Pon maja 01, 2006 15:03

ryśka pisze:Dzwonił do mnie człowiek, w którego piwnicy jest kotka z czterema maluszkami - ok. 4tygodniowymi.. dwa bure, jedno czarne, jedno łaciate.
Musimy je stamtąd zabrać niedługo i ciachnąć matkę.

Jednemu maluszkowi znalazłam "zaocznie" dom, drugi być może znajdzie dom u sąsiadów tych ludzi, dwa pozostałe są w naszej łazience - od godziny. Kotka jest już najprawdopodobniej w ciąży.. w przyszłym tygodniu planujemy jej kastrację.
Obrazek

ryśka

Post » Wto maja 02, 2006 4:52

echhh :(
sezon sie zaczal
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro maja 03, 2006 15:50

Chiara i Maciek wczoraj przeprowadzili akcję łapania Grupy Trzymającej Władzę - już dwa dziczki siedzą w klatce, świętując 3 Maja. Jest ich tam bardzo dużo - na początku Chiara doliczyła się sześciu, a jest ich conajmniej 8... :( w tej chwili Chiara jest w trakcie kolejnego polowania - część kotek na pewno jest już w ciąży, trzeba wygrać z czasem..
Chiara pliiis, wrzuć relacje z łapania :lol:

W przyszlym tygodniu powinniśmy wysterylizować te dziczki - póki co dwa, matkę kociąt piwnicznych i koteczkę od aani (jeśli akcja przebiegnie zgodnie z planem) i Nówkę, ktora mieszka u Myszki Xww.

Dzikusek Chuck wrócił już dzięki CzarnejR na wieś - mam nadzieję, że będzie miał w życiu tyle szczęścia, ile dzikości.

pożegnalne zdjęcie Chucka:

Obrazek
Obrazek

ryśka

Post » Śro maja 03, 2006 22:01

Czarna Grupa Trzymająca Władzę już całkiem mnie oczarowała :lol: Te koty są kapitalne ! Z tego co się zorientowałam w ich zwyczajach, stado od 18 00 do wieczora czeka na swoją karmicielkę, która przynosi im naprawdę niezłe jedzenie. Ale zaczailiśmy się już ok. 15 00 mając maleńką nadzieję, że ktoś wpadnie na rekonesansik. I owszem. Od czasu do czasu ktoś wpada sprawdzić, czy może cudownym zbiegiem okoliczności nie przybyło jakieś nadprogramowe jedzonko. Dodatkowa korzyścią jest to, że reszta stada nie widzi pakowania kolegi/koleżanki w klatce do samochodu. Pierwszy czarny kot/kotka wszedł bez zastanowienia. Cap łapką, klatka zamknięta. Po odwiezieniu go, powrocie i ponownym ustawieniu klatki przytuptała urocza kotka, którą podejrzewam o ciążę ( może to oczywiście być kocur ), bladoniebieska – śliczny misiaczek. Tup, tup tup i mamy ją ! Z łapania kolejnego kota tego dnia nic nie wyszło, bo wyżerka przyjechała wcześniej niż my po raz trzeci.

W stadzie są dwa koty ( płeć nieznana ), które trzymają się razem. Zaczajeni dziś spostrzegliśmy właśnie ich. Podeszły. Spojrzały na klatkę , potem prosto w szybę naszego samochodu zaparkowanego dyskretnie na przeciwko, prawie nam w oczy. Miny miały: „To znów Ci frajerzy z klatką. Mają nas za kretynów chyba...” I zaczęła się gra psychologiczna z dobrego thrillera. Jeden położył się w cieniu, a drugi wchodzi. Kroczek. Uraczył się whiskasikiem ze ścieżki. Kroczek. Drugi kąsek. Wystaje już tylko ogonek, mam serce w gardle z radości. Oblizał się i ostentacyjnie wyszedł. Spokój. Oddech. Odbudowanie ścieżki. A tu drugi wykonuje ten sam manewr. Spokój. Oddech. Nawet kilka. Odbudować ścieżkę. Trochę whiskasa na zapadkę. A czarny czort wyjmuje whiskas łapką z zapadki, zjada i wychodzi. I rzuca spojrzenie mówiące: „Coś mi tu śmierdzi bardziej niż whiskas.” :roll: To, że w końcu jeden z nich postawił łapkę traktuję jako przejaw litości dla nas z jego strony.

A zatem trzy już mamy. :dance: :dance2: :dance:

Został do złapania cudny syjamopodobny kot, i czarne koty w ilości trudnej do precyzyjnego określenia. Odróżniam tylko czarnego starego kocura z kocim katarem. Reszta jest zbyt do siebie podobna.

Zobaczymy jak pójdzie nam jutro...

Nieustająco proszę o wsparcie akcji pomocy Czarnej Grupie ciach!wpłatami. To naprawdę wyjątkowe koty. 8)

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Czw maja 04, 2006 8:39

zaraz po 10 pociachuję
czego sie nie robi
dla Grupy Trzymającej Władzę :wink:

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Czw maja 04, 2006 10:33

Bardzo, bardzo dziękuję za kolejne Ciach!wpłaty :1luvu:

Zabiegi Grupy Trzymającej Władzę już umówione - na jutro rano :)

Batka :ryk:
Obrazek

ryśka

[poprzednia][następna]