Słodka Zuzia już w swoim domku :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 25, 2006 14:05

A ja mam Zuzię 2 - taka sama, różni się tylko rozmiarem, mniejsza, i obie brewki ma białe :D
Oczęta też zielone.
I tez bardzo grzeczna, choć troszkę mniej przytulasta, no ale Zuzia 1 w tej konkurencji bije wszelkie rekordy :D
Szkoda, że nie umiem zdjęć wklejać :oops:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto kwi 25, 2006 18:18

Strasznie się cieszę, że wybrałam właśnie Zuzankę. To niesamowite móc oglądać dwa tak różne kociary :) Dosłownie jak ogień i woda, a do tego zamieszania jeszcze taki prawie trzylatek. Ale każdy nareszcie ma co lubi. Mój TŻ swoją dziewczynkę- cholerę :twisted: , a ja z Jasiem słodkiego przytulasa :aniolek: Jestem na forum od niedawna, ale już wiem po co są umowy adopcyjne i taka mała inwigilacja :wink: Fajnie, że ktoś zaufał mi oddając tego cukiereczka- dzięki czasem warto podziękować za to co robicie
Obrazek
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Wto maja 16, 2006 6:59

montes pisze:Obrazek

:1luvu:[/quote]

Rozumiem, czemu Egipcjanie czcili koty - ona tu wygląda jak posążek pogańskiego bóstwa :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Wto maja 16, 2006 10:10

Zdjęcie jest cudowne.... A ja w Zuzi jestem kompletnie zakochana.... Montes zdaje codzienne relacje co kotty wyczyniały.... Super laska z niej jest. :lol:
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Wto maja 16, 2006 10:30

Szkoda, że Montes rzadko pisze o tych wyczynach :D

kalewala

Post » Wto maja 16, 2006 13:10

Czekamy, czekamy. :)
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Wto maja 16, 2006 20:30

Ja mam dobrze bo siedzimy razem w pokoju..... Codzienne relacje zdaje :-) Zresztą ja jej też... W pracy juz chyba wszyscy uznali nas za dwie wariatki. Jutro jej powiem, że relacja z pierwszej ręki byłaby pożądana. I zdjęcia. A co :lol:

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?

Slonko_Łódź

Post » Śro maja 17, 2006 14:56

O wybaczcie :oops: Nie sądziłam, że ktoś czyta nasze nudne sielankowe opowieści. Poza tym miałam trochę problemów i problemików z moją ludzką rodzinką - więc biegałam tu i tam. Nie było nas też w długi majowy tydzień- dlatego Zuza jest cięższa o trochę. Tatuś jej doglądał i chyba karmił za sto słoni :twisted: Wieczorem wkleję jakieś zdjęcie. I obiecuję jeszcze więcej napisać np o relacjach kocio- kocich.
Obrazek

montes

Post » Śro maja 17, 2006 18:00

Jeszcze nie wieczór a ma chwilę :D Zuzia z Cziba dogadują się na poziomie całkiem -całkiem. Jeszcze długa droga do przyjaźni, ale nie jest źle. Chyba dały trochę za wygraną, bo kontroluje im pazury i nie mają swoich argumentów w kocich przepychankach :evil: Jedynie Zuzanka broni do mnie dostępu kiedy wyleguje się na kolanach. Ogólnie jestem jej i każdy musi to wiedzieć. Zuza to marzycielka; chodzi tym swoim dostojnym pumiastym krokiem ciągle zamyślona. Najbardziej lubię poranki, kiedy dziewczyny czekają aż wstanę aby dostać "poranną porcję czułości" To jedyny moment kiedy Zuza pozwala siostruni na pieszczoty ode mnie :balony: Potem grzecznie zjadają sniadanko i nawet wyjadają sobie legalnie z misek. Mozna by nawet powiedzieć że to mały rytuał :wink: Potem ja idę do pracy a nuny spać :D Są jeszcze takie dni że cały dzień się ganiają i biją, ale jakby częstotliwość się zmniejszyła. W kwestii zdjęc to proszę o cierpliwość, bo trudno kottą zrobić wspólną fotę. Osobno jak najbardziej:
Czibula Obrazek Obrazek
ZuzannaObrazekObrazek
A to specjalnie dla annskr :roll: CIUMKANIE
Obrazek
Obrazek

montes

Post » Śro maja 17, 2006 18:02

I jeszcze żeby moje wszystkie pocieszki były w komplecie towarzysz zabaw dziewczynek - największe tornado w moim domu :P
Obrazek
Obrazek

montes

Post » Pt maja 19, 2006 18:39

Zawsze mi się wydawało, że Zuzia to taki okruszek.... Ale jak teraz porównałam zdjęcia Cziby, która wiem, że nie jest mała, ze zdjęciami Zuzi to się zastanawiam kiedy ona 10 kilowego Dyzia dogoni....

Slonko_Łódź

Post » Pt maja 19, 2006 19:51

Po majowej kuracji z tatą TŻ'a (jednocześnioe tata Dyzia) nadgoniła w konkurencji wagowej. A na poważnie to chyba tak mamy, że koty u nas rosną i rosną i oprócz lekkiej nadwagi to są normalnie duże :catmilk: Czibina nie je dużo- śniadanie i w nocy; są dni że z miski nic nie znika - za to zjada bardziej ludzkie; popija kawą z mlekiem i przegryza bananem. Ograniczam ale jestem :rudolf: (czytaj łoś) i nie potrafię całkowicie zabronić. Mam nadzieję, że już za chwilę kicie będą miały "koci figloraj" i zabiorą się do ćwiczeń. TŻ obiecał zrobić, ale wiecie jak to czasem z nimi jest :oops:
Obrazek

montes

Post » Sob maja 20, 2006 10:23

Ta wiemy.... Mój TŻ właśnie robi na balkonie siatkę..... Juz nawet nie pamiętam jak długo się za to zabierała ale wszystkie materiały były jeszcze w kwietniu kupione..... No nic. Może w końcu dzisiaj będą się laski werandowały :)

Slonko_Łódź

Post » Nie maja 28, 2006 20:45

Myślałam, że pochwalę sie nowym drapakiem, ale oczywiście jeszcze go nie ma - liczę teraz na prezent gwiazdkowy :wink:
Zuzka za to wymyśliła nową zabawę i szczerze mówiąc nie słyszałam o kocie bawiącym się w ten sposób:
Zuzanna kładzie się na łóżku pleckami do mnie, wyciąga tyne łapki (oczywiście rozciapane) i nalega by ją smyrać po poduchach :cat3: Po kilku minutach zrywa się jak oparzona i biega oszalała po całym mieszkaniu, podskakując i robiąc "nagłe zwroty". Taka wiosenno - letnia głupawka!!
Obrazek

montes

Post » Pon maja 29, 2006 8:26

A mówiłam- nie ufaj igdy, że TŻ zrobi coś co obiecał zrobić.... ;) Może licz na dzień dziecka..... Termin bliższy :)

Slonko_Łódź

[poprzednia][następna]