Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Olusia2112 pisze:Cześć jestę ola i mieszkam w Tychach koło mojej koleżanki bloku na ulicy Niepodległości jest mnóstwo kotów bezdomnych. Niektóre koty są chore i mieszkańcy karmią je ale już w tym roku zdechły 4 koty. Jedna kotka znów jest w ciąży i znów urodzi wesołą gromadke. Są tam koty rasowe i dachowce. Bardzo prosze jeżeli ktoś jest zainteresowany i wie gdzie to jest niech mnie zawiadomi albo tam pojedzie jeśli ktoś chce takiego kotka niech zadzwoni 512864100.
Bardzo prosze
ezynka pisze:Olusia2112 pisze:Cześć jestę ola i mieszkam w Tychach koło mojej koleżanki bloku na ulicy Niepodległości jest mnóstwo kotów bezdomnych. Niektóre koty są chore i mieszkańcy karmią je ale już w tym roku zdechły 4 koty. Jedna kotka znów jest w ciąży i znów urodzi wesołą gromadke. Są tam koty rasowe i dachowce. Bardzo prosze jeżeli ktoś jest zainteresowany i wie gdzie to jest niech mnie zawiadomi albo tam pojedzie jeśli ktoś chce takiego kotka niech zadzwoni 512864100.
Bardzo prosze
najlepiej zrób kotom fotki i wstaw na forum. Może komuś z Twoich okolic, albo z forum wpadną w oko.
Katy pisze:Olusiu, ile masz lat?
Czy możesz jakoś sama pomóc?
Jeśli nie to może zwróć się do kogoś dorosłego, może jest u Was jakaś organizacja, która pomaga zwierzakom? Może w internecie coś znajdziesz?
W takich przypadkach działa się w ten sposób, że chore koty się zabiera i leczy, następnie szuka im domów, a jeśli są bardzo dzikie - wypuszcza.
Kotki się sterylizuje, a jak są maluchy to szuka się im domów.
Maluchy powinny być wzięte najpierw do domu żeby się oswoiły.
Trzymam kciuki żeby się udało im pomóc.
Amy pisze:To może Ty też zacznij karmić te kotki?
XAgaX pisze:najważniejsze są sterylizacje- trzeba zacząć od ciężarnych kotek. Inaczej stado kotów będzie się powiększać
może spróbujcie znaleźc tańsze sterylki...
i wyadoptowując także trzeba się upewnić, czy kot nie będzie się rozmnażał.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości