Biznes i Serwis. Kochany Tuptus juz za TM :( cudu nie bylo:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 21, 2006 21:11

No to :birthday: dla gamoni i uspokoić się tam...moje nie szleją na uchylonych oknach, ale ta ramka z metalową siatką to chyba najsensowniejszy pomysł...

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pt kwi 21, 2006 21:33

No trzeba bedzie pomyslec ..tylko okien ci u mnie dostatek.. a wrecz nadmiar (na cala szerokosc pokoi i kuchni - po 3 m) wiec moze na poczatek kawalkami zrobie.
A za zyczenia miesiecznicowe dziekujemy :) Mrrraaaaaaaauuuuuu :)
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Pt kwi 21, 2006 21:48

No pewnie, może zresztą nie otwierasz naraz wszystkich okien? Ja miałam do wyboru zamontować (kuchnia i pokój) siatkę na pół okna, bo drugiej połowy ponoć dużo osób nie otwiera, ale ja otwieram wszystko co można, więc zamówiłam na całe otwory okienne :-)
Kup sobie spokój :-) (jeśli możesz, oczywiście, ale jak wspominałam, to naprawdę malutki koszt)

Sikkorka

Od: Wto lut 14, 2006 23:12

Post » Sob kwi 22, 2006 20:35

Bylam dzis na dzialce (rzecz jasna bez kotow - bo nie szczepione p. wsciekliznie no i nie maja szeleczek). Byla to okazja do "kociej edukacji rodzinki" :) Wynik edukacji taki ze
- przestali patrzec na mnie jak na kompletnie szurnieta ze wzielam koty :)
- spytano mnie kiedy kociambry przyjada na dzialke :) moja odpowiedz ze kiedy zostana zaszczepione i naucza sie chodzic w szeleczkach i na smyczy nie wywolala zdziwienia 8O
- tato zobowiazal sie rozejrzec za ogranicznikami do okien i dopilnowac szwagra zeby je zamontowal :)

mysle ze jesli ktos podesle instrukcje jak wykonac siatke i ja zamontowac zrobi to :) 9tym bardziej ze "dziad" Biznes znow wlazl na uchylone okno
:( i mam wrazenie ze zrobil mi to na zlosc bo akurat mizialam Serwisa

Czy wozenie czasami kotow na dzialke to dobry pomysl?
i jakie szczepienia powinny miec?
Obrazek

goska_bs

Post » Sob kwi 22, 2006 20:41

http://kocia-stronka.republika.pl/siatki.html

Pod koniec strony pełen zestaw linków, mnóstwo zdjęć w podziale na różne typy okien i rozwiązania - i instrukcje, o które pytałaś. Pokaż wszystko tacie. To naprawde niezbyt skomplikowana konstrukcja, da sobie radę :-)

Sikkorka

Od: Wto lut 14, 2006 23:12

Post » Sob kwi 22, 2006 20:42

Najlepsze opisy zabezpieczeń okien, z dokładnym instruktażem, masz na stronce Blue i Damorka:
http://republika.pl/kocia_stronka/siatki.html
I wileki mizianki dla Dwupaku. :D

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Sob kwi 22, 2006 20:54

Dzieki Dziewczyny :)
Szkoda ze takiego Damorka nie ma w Lodzi :(
Obrazek

goska_bs

Post » Sob kwi 22, 2006 20:54

Dwupaki! Wy przestańcie, bo ja tylko na chwilę do inetu wchodzę i przez was siedzę tu godzinami - czytam wciąż od nowa i zaśmiewam się. Najważniejsze, że dostałyście tę dużą nie tylko dla siebie, ale i dla innych kotów, więc się ulitujcie, żeby jej sił starczyło!
Obrazek

martysek

Od: Wto lut 07, 2006 13:50

Post » Sob kwi 22, 2006 20:59

martysek pisze:Dwupaki! Wy przestańcie, bo ja tylko na chwilę do inetu wchodzę i przez was siedzę tu godzinami - czytam wciąż od nowa i zaśmiewam się. Najważniejsze, że dostałyście tę dużą nie tylko dla siebie, ale i dla innych kotów, więc się ulitujcie, żeby jej sił starczyło!

W naszym kocim slowniku nie ma slowa litosc ;) :twisted:
Duza MUSI sie z nami bawic i myziac :D a innymi kotami moze sie zajmowac tylko kiedy spimy albo jej na to laskawie pozwolimy :p ;)
Poza tym jak ja odpowiednio udepczemy, wymruczymy, wylizemy i wyciumkamy :) ma wieksza motywacje do dzialania ;)
Obrazek

goska_bs

Post » Nie kwi 23, 2006 19:33

No i konczy sie sielankowa kocia niedziela :)
Piszemy sielankowa bo bylismy dzis wyjatkowo grzecznymi koteckami :)
Dalismy pospac duzej az do 9 8O ale tylko dlatego ze znowu chrupki sa caly czas w miseczce :D (tym razem Iamsa)
poza tym Duza wreszcie nigdzie sie nie spieszyla i bawila z nami pol dnia :)
najlepsza byla zabawa w chowanie sie w.... doniczke ... tzn duza nas nia na zmiane zakrywala a my udawalismy ze sie nie mozemy wydostac.. mowimy wam Futrzasci kuzyni suuuuuuuuuuper sprawa :) namowcie swoich Duzych na cos takiego :!: :)
po poludniu jak juz wszyscy padlismy po szalenstwach zaleglismy z duza na wyrku - i pospalismy z nia 2 godziny - to sukces bo zwykle po zdeptaniu i wylizaniu duzej idziemy spac na swoje ulubione miejsca co jakis czas kontrolujac tylko czy duza grzecznie spi :)
Po obiedzie laskawie pozwolilismy duzej obciac nam pazurki bo zaczela dziwnie sie czasami wydzierac :roll: jak na nia skakalismy :twisted:
pozniej bylo dluuugie czesanie przez duza po ktorym trzeba bylo jednak samemu poprawic fryzury :)
Lubimy takie dni bez pospiechu :D

strasznie zalowalam ze nie mam cyfrowki bo Chlopaki dzis wykazywali ogromna braterska milosc :)
Obrazek

goska_bs

Post » Nie kwi 23, 2006 20:08

No chłopaki, chyba dorastacie, dzień dziadków - normalnie :lol:

A swoją drogą, to chyba wszyscy lubimy dni bez pośpiechu...ja licze na to, że mój TŻ nie wymyśli czegoś ekstra na dłuuuugi weekend, bo po wczorajszym malowaniu pokoju dziewczyn czuję każdą kosteczkę :D to chyba starość tak zaczyna doskwierać :wink:

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Nie kwi 23, 2006 20:36

Ujawniam się bo czytałam po cichu do tej pory ;)

Nooo to widzę że ci koty prawdziwe święto zrobiły, niemożliwe, nawet pazurki obcięte ? A pańcia żyje jeszcze ??? :D

Całę szczęscie, że moje nie interesują się uchylnymi.... mimo to i tak gdy wychodzę, zostawiam uchylone tylko takie okno, gdzie łapka nie zmieści się pomiędzy ścianę i ramę okienną. Na zasadzie strzeżonego....

Ais

Od: Nie sty 08, 2006 10:45

Post » Nie kwi 23, 2006 21:03

To był dzień litości dla Dużej :wink:

Bardzo lubię czytać o Dupaku :lol:
Obrazek ObrazekObrazek
Ania + Sonia (06.2002-07.2014)+ Imbir (07.2002-11.2013) - Tocik (.... -09.2023) Aszka i Niuniuś
Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... &start=675

Aniutella

Od: Czw sty 23, 2003 11:28

Post » Nie kwi 23, 2006 21:19

Ais pisze:Ujawniam się bo czytałam po cichu do tej pory ;)

Nooo to widzę że ci koty prawdziwe święto zrobiły, niemożliwe, nawet pazurki obcięte ? A pańcia żyje jeszcze ??? :D

Całę szczęscie, że moje nie interesują się uchylnymi.... mimo to i tak gdy wychodzę, zostawiam uchylone tylko takie okno, gdzie łapka nie zmieści się pomiędzy ścianę i ramę okienną. Na zasadzie strzeżonego....

Witamy ujawniona czytelniczke :)
NO Pancia zyje :) i to calkiem niezle ;)
Tak sie wlasnie zastanawiamy czemu my jej pozwalamy bez protestu na te wszystkie "sadystyczne" zabiegi typu obcinanie pazurkow :twisted: zagladanie w uchole, czesanie chociaz nie czesanie to nie jest sadystyczny zabieg ... uwielbiamy to :D czemu lykalismy paskudztwa kiedy mielismy no ten tego tegez... biegunke...czemu nie obrazilismy sie za wozenie do weta ktory dziurawil nam doopki :evil: czemu tylko 2x zafundowalismy jej sznyty na rekach (i to tylko dlatego ze sie czegos przestraszylismy a nie dlatego ze nas "maltretowala") :?:
No sami nie wiemy dlaczego ;) :D

okna kiedy wychodze do czasu zalozenia innych ogranicznikow zamykam wszystkie :( )
Obrazek

goska_bs

Post » Pon kwi 24, 2006 11:35

widzę, że chłopaki ostatecznie zaaklimatyzowane a Duża nie pamięta już jak przebiegały samotne weekendy?
Biznesowi łapki powiązać, tak-tak! popieram!
co za szczęscie, że mam kota z agorafobią - balkonu się boi a jak już bardzo chce sobie posiedzieć na słonecznej plamie, to mnie woła, żeby z nim wyjść... :roll:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

[poprzednia][następna]