Ciachamy bezdomność cały rok (licznik: 228) cz.1, 2006-2007

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 09, 2006 21:22

wiem też, że KTOZ (Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami) oferuje zniżkowe zabiegi :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon kwi 10, 2006 10:05

XAgaX pisze:wiem też, że KTOZ (Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami) oferuje zniżkowe zabiegi :)

Nawet nie zniżkowe, co właśnie bony na zabiegi sponsorowane przez gminę :) Można więc dziczki umówić na zabieg bezpłatny :)

Ushia, napisz potem, czy udało Wam się coś dobrego zdziałać, czy kotki bedą wysterylizowane :)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon kwi 10, 2006 12:30

ja też czekam na relację :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Wto kwi 11, 2006 10:13

W poniedziałek pod lancet poszły dwa koty: przyjęty w sobotę do CK kocurek i bezdomna kicia, która urodziła się na ogródkach działkowych i tam jest dokarmiana. Kicia pozostanie pod opieką osoby, która ja dokarmia, na czas po zabiegu została wzięta do domu :D
Obrazek

ryśka

Post » Wto kwi 11, 2006 15:29

super :D
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro kwi 12, 2006 19:23

8)
Obrazek

anemonn

Od: Pon sty 23, 2006 17:04

Post » Pt kwi 14, 2006 9:04

Szesnasty kot przesunął licznik:
Ktoś przejeżdżał przez most. Nie trafił workiem do rzeki. Z worka wyszło 8 przerażonych kotów, które rozbiegły się po okolicy. Jeden z nich zamieszkał w stodole starszej pani. Jest dzikuskiem, ok. 6mies.
CzarnaR przywiozła go ze wsi - opłacając łapanie dzikuska pogryzieniem.
Dzikusek już wykastrowany, za transport na zabieg bardzo, bardzo dziękujemy Sla xww :love:
Dzikusek zostanie odrobaczony, a kiedy dojdzie do siebie pojedzie z powrotem na wieś, do swojej stodoły.. Jest drobniutki, ale bardzo waleczny.
Przerażają mnie losy kotów.
Obrazek

ryśka

Post » Śro kwi 19, 2006 9:30

Dzikusek jest waleczny, że aż strach - kiedy się przestraszy nie kuli się, ani nie ucieka - on po prostu błyskawicznie atakuje :strach: Wariat mały. Je jak koparka i jest szybki jak Chuck Norris.
Zastanawiam się jak go zamkniemy z powrotem w transporterku żeby go wypuścić :regulamin:
Obrazek

ryśka

Post » Czw kwi 20, 2006 10:34

Jutro kolejna sterylizacja - bezdomnej koteczki dokarmianej na podwórku. Na tym podwórku dokarmianych jest jeszcze 6 innych kotow - dzikich. Zbieramy środki, by móc pomóc także im..

Bardzo dziękuję za wszystkie Ciach!wpłaty :)
Obrazek

ryśka

Post » Czw kwi 20, 2006 11:24

Trzymam kciuki za wszystkich pacjentow i pomagierow! :lol:
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt kwi 21, 2006 17:40

Dzisiaj licznik przeskoczył na pozycję 17 :dance: :dance2: :dance:

Wysterylizowana została Kasjopea - koci okruszek. Koteczka, o której myśleliśmy, że jest kociakiem tak była zabiedzona, była w ciąży :cry: Usunięto trzy trzytygodniowe płody. Prawdopodobnie Kasjo nie przeżyłaby porodu :cry:

Salome i Kasjopea razem urodziłyby co najmniej 11 kociąt. Tylko one dwie. Tylko jedna ciąża i to nieostatnia. Część kociąt trafiłaby pewnie na targ organizowany co czwartek wraz ze szczeniakami produkowanymi w owym gospodarstwie. Część zostałaby zabawkami wnuka gospodarza. Część zagryzłyby psy. Te, które przetrwałyby mnożyłyby się dalej, głodowały i tak jak Kasjo w wieku roku miałyby połamane przednie zęby i wyglądały na maleństwa. Zmarznięte, głodne, zarobaczone :cry:

http://www.forum.miau.pl/viewtopic.php?t=41833

Każdy Ciach! pozwala tym i innym kociętom uniknąć równie okrutnego losu i za każdy bardzo, bardzo dziękuję w imieniu kociąt, którym pomożemy nie przychodzić na ten najlepszy ze światów.

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt kwi 21, 2006 22:41

Licznik przesunął się na pozycję nr 18 - koteczka, o której pisałam wczoraj, jest już po zabiegu :D
To bezdomna kicia, która zimą prawie umarła z wycieńczenia. Dobry człowiek dokarmiający koty zamknął ją w swojej piwnicy i leczył. Teraz nadszedł już moment, by koteczkę wypuścić. Dobrze, że ten człowiek jest świadomy - szukał możliwości wysterylizowania kotki, bo dość ma już patrzenia na wciąż rodzące się na jego podwórku kocięta..
Do złapania zostało jeszcze sześć kotów...
Obrazek

ryśka

Post » Pt kwi 21, 2006 22:49

Już 18 :dance: :dance2: :dance:

A każdy Ciach! pomoże popchnąć licznik wyżej, i wyżej, i jeszcze wyżej ! :)

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Nie kwi 23, 2006 23:22

podnoszę :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie kwi 23, 2006 23:30

ryśka pisze:Dzikusek jest waleczny, że aż strach - kiedy się przestraszy nie kuli się, ani nie ucieka - on po prostu błyskawicznie atakuje :strach: Wariat mały. Je jak koparka i jest szybki jak Chuck Norris.
Zastanawiam się jak go zamkniemy z powrotem w transporterku żeby go wypuścić :regulamin:

:lol: No to argumenty siłowe odpadają. Z Chuckiem nie mamy szans :lol: A już mi paluchu odrosły... Więc może weźmiemy go rozumem?

Ale jeszcze nie wiem, kiedy... Ryśko, czy mas dla niego jeszcze miejsce?

czarnaR

Od: Śro lut 09, 2005 18:02

[poprzednia][następna]