Pokaz kotów w Gdańsku -jak walczyć z handlarzami kotów!!!

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Śro kwi 12, 2006 7:43

Cześć

Muszę wam napisać że jestem bardzo zdziwony znikomym zainteresowanie tematem :(
No nic,pomimo wszystko nie powinniśmy sie poddawać i spróbować sprawę zakończyć. Co do tematu "Koty" umieściłem tam topic "Czarna lista sklepów zoologicznych",rozmawiałem z modem o przyklejeniu tematu,niestety nie zabardzo jest możliwość,ale zapewnił mnie że będzie pilnował aby temat zabardzo "nie spadł", napisałem również info na swoim forum klubowym.

P.S. Rozmawiałem z żoną na temat akcji i doszliśmy do wniosku że przynależność do klubu nie ma tu znaczenia,liczą sie kociaki i tylko one. Jeśli będą chcieli współpracować ludzie z zwaśnionych klubów,to będziemy z nimi współpracować dla dobra sprawy (a o waśniach klubowych nie wiele z żoną wiemy,bo jesteśmy świeżo upieczeni klubowicze). Może dobrze że nie znamy ukł.pomiędzy Klubami,bo możemy się wzbić ponad ukł.bez żadnych kompleksów,a o to przecież chodzi. Wszystkie osoby łączy miłość do kociaków,wszystkich rasowych i nie rasowych.Moja żona ma od 9 lat koteczkę Królową Klarę ,jak to żona na nią mówi pieszczotliwie Kota Klamota :) Kotka oczywiście rasy dachowiec , kotka tak cudownego że niesposób opisać to w dwóch zdaniach - zapraszam do galerii,link poniżej:):)

To są najnowsze info z mojej strony :)
Pozdrawiam wszystkich "którym nie jest wszystko jedno"(los kotów nie koniecznie naszych własnych)
Krzysiek
Ostatnio edytowano Śro kwi 12, 2006 9:00 przez krzysiekb, łącznie edytowano 2 razy

krzysiekb

Od: Śro mar 01, 2006 12:57

Post » Śro kwi 12, 2006 8:56

Muszę wam napisać że jestem bardzo zdziwony znikomym zainteresowanie tematem Sad
Podobno to forum to forum miłośników kotów Question Jakoś tego nie widać Confused .

To forum - to forum hodowców kotów :?

Scarlet

Od: Nie lis 13, 2005 19:00

Post » Śro kwi 12, 2006 8:59

Scarlet pisze:
Muszę wam napisać że jestem bardzo zdziwony znikomym zainteresowanie tematem Sad
Podobno to forum to forum miłośników kotów Question Jakoś tego nie widać Confused .

To forum - to forum hodowców kotów :?

Poprawiłem :)

krzysiekb

Od: Śro mar 01, 2006 12:57

Post » Śro kwi 12, 2006 20:35

Scarlet pisze:Weszłam na forum koty - i tam panuja trochę inne klimaty, niz na forum hodowlanym. Tylko tam nie zainteresuje dziewczyn tym problemem - ze w sklepach zoologicznych są sprzedawane, koty niby rasowe(one szukaja kochajacych domków, dla naszych dachowców)
.:(

Scarlet mylisz się... :D

zobacz...http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=38 ... sc&start=0
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Śro kwi 12, 2006 20:36

Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Post » Śro kwi 12, 2006 22:31

Hop,hop,czy naprawde nikt się nie chce przyłączyć :?: 8O
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Post » Czw kwi 13, 2006 0:29

Sklep w Manhattanie, to sklep hurtowni ELBA, czyli właściciel ten sam, co sklepu w C.H. Madison w Centrum i prawdopodobnie sklepu w CH Osowa. Natomiast sklep przy geancie w gdyni (chyba CH Wzgórze) na Wzgórzu św Maksymiliana, to ten sam właściciel, co sklepu Centrum Zoologiczne Karina w CH Matarnia. W tych sieciach koty sprzedawane są na pewno, istnieją jeszcze małe sklepiki osiedlowe, gdzie koty przebywają w klatkach dla szynszyli :roll: te koty zwykle są sprwadzane ze wschodu.
Sklep Karina na Matarni ma ten plus, że dla kotów jest wydzielony specjalny pokoik, gdzie mają drzewka, zabawki, kuwety, wodę i jedzenie. w pozostałych miejscach widziałam koty w warunkach tragicznych po prostu...

GlorRriA

Od: Pon gru 05, 2005 0:17

Post » Czw kwi 13, 2006 5:54

Gloria - jak znajdziesz jeszcze trochę czasu, przed świętami, napisz gdzie te sklepy się znajdują!!!!!! że sklep na Manhatanie jest Elbowski to wiem, mało jeszcze zarabiaja :( I te sklepiki osiedlowe!!!

Scarlet

Od: Nie lis 13, 2005 19:00

Post » Czw kwi 13, 2006 22:00

GlorRriA pisze:Natomiast sklep przy geancie w gdyni (chyba CH Wzgórze) na Wzgórzu św Maksymiliana, to ten sam właściciel, co sklepu Centrum Zoologiczne Karina w CH Matarnia.

To chyba błędna informacja. Z tego co wiem, to sklep zoologiczny w CH Matarnia, nalezy do właścicieli dwóch innych sklepów - przy Tesco w Gdyni-Cisowej i w centrum Gdyni, przy ul. Abrahama. Właściciel sklepu zoo na Wzgórzu św Maksym., w Geancie, to zupelnie inny podmiot gospod.
ObrazekObrazek

szafran

Od: Pon cze 13, 2005 13:00

Post » Czw kwi 13, 2006 22:22

byćmoże, mój znajomy pracował w tej sieci i okreslał mi jako "przy żanie", a geant jest chyba w CH Wzgórze. Bycmoże to akurat pomyłka, ale jedno jest pewne - chodzi o sygnowane żółtym kółkiem z czarnymi napisami sklepy "KARINA".
Gdynia: ul. Kcyńska 27
------------------------------------------------------------------------------------
sklepy Elby: www.elba.com.pl
0 58 324 93 17
80-844 Gdańsk, Podwale Staromiejskie 106

0 58 305 27 60
80-339 Gdańsk, Bitwy Oliwskiej 21

0 58 690 80 06
80-850 Gdańsk, Rajska 10 (Madison)
------------------------------------------------------------------------------------
Obrazek
Karina. Sklep zoologiczny

0 58 663 81 38
81-005 Gdynia, Kcyńska 27b
pow.m. Gdynia, woj.pomorskie
zoo-karina@wp.pl

Gdańsk
Matarnia Park Handlowy
ul. Złota Karczma 26

Kontakt: (058) 522 35 35
-------------------------------------------------------------------------------------

GlorRriA

Od: Pon gru 05, 2005 0:17

Post » Nie kwi 16, 2006 11:16

GlorRriA pisze:Sklep Karina na Matarni ma ten plus, że dla kotów jest wydzielony specjalny pokoik, gdzie mają drzewka, zabawki, kuwety, wodę i jedzenie. w pozostałych miejscach widziałam koty w warunkach tragicznych po prostu...

tylko ostatnio wszystkie padły na kk...oczywiście są już nowe... :(
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Nie kwi 16, 2006 12:15

ja nie jestem hodowcą, więc na cały problem patrzę trochę z zewnątrz. i wydaje mi się, że oprócz bojkotu sklepów trzeba też edukować ludzi. większość z nich po prostu nie wie, po co wywalać tysiące na rodowodowe zwierzę (myślą, że rodowód tyle kosztuje), skoro mogą sobie kupić takie samo za paręset złotych.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Nie kwi 16, 2006 13:54

Przeczytałam cały wątek i mam nadzieję ,że chodzi w nim nie tylko o koty podobne do rasowych ale i nasze pospolite "dachowce", które również trafiają do sklepów 8) ??? Ich również tam nie powinno być :evil:
A my piszący w tym wątku jesteśmy przede wszystkim miłośnikami kotów - wszystkich kotów. :wink:
Po części jest to walka z wiatrakami - miałam nieprzyjemną sytuację w opisanym w wątku sklepie sieci "Karina" ( tym przy obwodnicy w Gdyni Chylonia). Pomijam fakt,że niezbyt miłe właścicielki :evil: ponad wszystko liczą na zysk co przesłania im trochę świadomośc,że koty które trzymaja w sklepie wystawione do sprzedaży wcale dobrze się tam nie czują.
Myslę ,że nasze protesty, odwiedziny w w/w sklepach ,czy ich bojkot wiele nie dadzą.
Uważam,że Kluby działające na terenie Trójmiasta ( są dwa) posiadające osobowość prawną powinny wystosować oficjalne pismo do Powiatowego Lekarza Weterynarii z prośbą o wydanie Decyzji administracyjnej zabraniającej sprzedaży kotów w sklepach zoologicznych. Argumentów dostarczy ten wątek, jak i również pomocne moga być zdjęcia chorych kotów przebywających w sklepach.
W obecnej chwili kiedy występuje ptasia grypa i w Europie były przypadki ,że koty zachorowały jest okazja żeby taki zakaz wprowadzic.
Jest jeszcze inny aspekt - otóż właściclele w/w sieci sklepów mogą być potencjalnymi sponsorami wystaw, pokazów kotów rasowych organizowanych przez Kluby??? 8) i tu może być niezgodność interesów.
Ale dobro kotów ponad wszystko> :roll:
pozdrowienia-Werka

Obrazek

Werka1

Od: Nie sie 01, 2004 13:49

Post » Śro paź 28, 2009 8:34 Re: Pokaz kotów w Gdańsku -jak walczyć z handlarzami kotów!!!

Odświeżam ten stary i bardzo przykry wątek...znowu sklep Elby
tym razem Galeria Bałtycka - sprzedaż kotów z pseudohodowli i dachowców - cena zazwyczaj około 600zł :!:
Koty chyba nigdy nie widziały lekarza weterynarii - ostatnio była tam trikolorka z takim kk, że koleżanka była w szoku (nie kociara) - ja ze względu na stan moich nerwów wolałam nie sprawdzać...potwornie chore oczy, ropa, syf itd....
w tej chwili chyba już tego kota tam nie ma - generalnie koty raz są raz nie...nie wiadomo co się z nimi dzieje...
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Śro paź 28, 2009 9:28 Re: Pokaz kotów w Gdańsku -jak walczyć z handlarzami kotów!!!

Sin pisze:Odświeżam ten stary i bardzo przykry wątek...znowu sklep Elby
tym razem Galeria Bałtycka - sprzedaż kotów z pseudohodowli i dachowców - cena zazwyczaj około 600zł :!:
Koty chyba nigdy nie widziały lekarza weterynarii - ostatnio była tam trikolorka z takim kk, że koleżanka była w szoku (nie kociara) - ja ze względu na stan moich nerwów wolałam nie sprawdzać...potwornie chore oczy, ropa, syf itd....
w tej chwili chyba już tego kota tam nie ma - generalnie koty raz są raz nie...nie wiadomo co się z nimi dzieje...

A zgłaszałaś to gdzieś? Na przykład do powiatowego lekarza wet?

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

[poprzednia][następna]