Pokaz kotów w Gdańsku -jak walczyć z handlarzami kotów!!!

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto kwi 11, 2006 7:32

Oberhexe pisze:Jak moderator wróci z pracy, to mu powiem, zeby wydzielił i podkleił :wink:

Dzięki wielkie
:)

krzysiekb

Od: Śro mar 01, 2006 12:57

Post » Wto kwi 11, 2006 8:45

Ja też sie domyślam skąd.... :( A u nich ras - dostatek :( No cóż, psy przestały być ,,chodliwe,, to teraz koty :evil: ,,Ferma,, duża, i ile jeszcze pomieścić może!!!!!!! A Devony - ostatnio były po 400zł :!: :!: :!:
Tylko nie wiem czy tam - czy powstało coś jeszcze :evil:

Scarlet

Od: Nie lis 13, 2005 19:00

Post » Wto kwi 11, 2006 8:51

Te "MCO" w Tesco na Karwinach też czarne.
A kotki w Manhatanie były w klatce (wielkości klatek wystawowych) na wystawie przy samej szybie. Zmieściły się tam tylko one i 2 miseczki. W Tesco mają przynajmniej drapaki, mogą się pobawić, ale tam... :evil:
3 rasy powiadacie...? Dla mnie wszystkie wyglądały norwego-podobnie.

Agoonia

Od: Śro mar 08, 2006 11:26

Post » Wto kwi 11, 2006 9:04

ta dziewuch u której byłam w zeszłym roku ,niby ''mco'' za 400 ,też miała wtedy czarne ,i szylkretki...

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Wto kwi 11, 2006 9:41

Na razie sama zmieniłam nazwę tematu - może, z polski się odezwą hodowcy?

Dzwoniłam przed chwila do Skarbówki, z zapytaniem jak do tego podejść od ich strony. Czego jak czego, ale na wieść Urząd Skarbowy-każdy wymięka!!!
Co pani, z którą rozmawiała mi poradziła, to - podać adres sklepu - do odpowiadającego urzedu skarbowego sklep w Gdyni - urząd Gdyński itd.. Zeby, to było wziete pod uwagę- najlepiej by było pismo ze stowarzyszenia, lub imienne.
Tak jak pisałam już wcześniej, sklep może tłumaczyć się tym - że ma je w komisie. Ale musi mieć zapisane od kogo! I tak po nitce do kłębka...
Inaczej wygląda sprawa z ,,fermami,, kotów- tu też potrzebne są dane takiego sprzedawcy, a wiadomo że nikt - nie poda nam imienia i nazwiska.
Trzeba, by załatwiać przez np. TOZ- tu uchybienia, odnośnie trzymania zwierząt!!! Dzwoniłam - narazie nikt nie odpowiada. Moze macie jeszcze jakieś pomysły? Zmieniłam temat dopisując - handel.

Oberhexe
Wiem że TZ pracuje, ale znalazłby chwileczke czasu, na poskładanie :D
Niech nie tylko z Gdańska, będą informację. Tak wszystkie stowarzyszenia z polski, by sie poskładały. Może coś by się ruszyło?!
I wcale nie musi to wyglądać, że rzucamu się z motyką na słońce!

Scarlet

Post » Wto kwi 11, 2006 10:03

Myślę że trzeba zadziałać od "góry". Urzedy skarbowe na podobne pytania wprost mi odpowiedziały,że nie mają czasu,albo ludzi,a tak wogóle to przecierz tylko koty - mają ważniejsze sprawy - zero zrozumienia :(

List podpisany przez Prezesów wszystkich kocich stowarzyszeń podparty podpisami członków,myśle że miałby większą siłe przebicia,niż pojedyńcze działania. Ostatecznie właściciele sklepów zoologicznych nie zbiednieją jak przestaną sprzedawać kociaki.
Swoją droga jestem ciekawy co robią w sytuacji gdy nie uda się im sprzedać kociaka :? :?:

krzysiekb

Post » Wto kwi 11, 2006 10:36

no i co dalej?? pojedziesz do tej pani do domu i co powiesz? już wiesz jaką wiązankę usłyszysz,na pewno porzuci proceder..scarlet ,weż anonse i podzwoń pod te numery ,gdzie sprzedają kocięta...ciekawe co powiedzą...ja jestem pesymistką...znowu dziś jest to ogłoszenie ,w anonsach''kocieta 400zł po mainecoonie?'' ciekawe skąd mają tego kocura? kiedyś sie pytałam to pani nie chciała powiedzieć ,ze niby przyjechał w odwiedziny skąś tam.. :twisted:

zenia

Post » Wto kwi 11, 2006 11:08

Nastepny mój telefon - tym razem do - Krajowego Biura ds.Indentyfikacji i Rejestracji Komputerowej Zwierzat

Ta organizacja zajmuje się wyłapywaniem- nielegalnym handlem zwierzetami!!
Tak samo jak Inspektor weterynaryjny, który z godnie z ustawą o ochronie zwierząt- ma obowiązek, kontroli nadzoru - nad przestrzeganiem, przepisów o ochronie zwierząt, jak również, wszczęcia postępowania w związku z naruszeniem ich praw! W sklepach zoologicznach - są narażone, na cierpienie.

I w tych sklepach- muszą udowodnić że te koty, nie są wyłapane do sprzedaży!

Czyli- udostępnia je hodowca(zrzeszony w klubie).

Tym samym - muszą mieć ksiązeczki zdrowia- ze wszystkimi szczepieniami,certyfikat(rodowód) i w takim obrocie - czipowane!!!! A tym samym nie pochodzą z przemytu!!!!!

Jest europejska organizacje ,,EUROPETNET,, która tym sie zajmuje(przemyt zwierząt).

Tu też można przez ta organizacje- Krajowe Biuro ds. Identyfikacji... walczyć z ALLegro.

Jeżeli bedziemy wypowiadać sie pojedyńczo - to do niczego nie dojdziemy!!

Podajcie, jakie sklepy na terenie trójmiasta - sprzedają koty!

Napiszę do nich- tylko muszę mieć dane tych sklepów. Zobaczymy, czy cos się zacznie zmieniać.

Też dobrze by było załatwiać to przez nasze kluby. Jak w polsce zacznie sie szum- to chociaż koty znikną ze sklepów!!!!
Jestem zdecydowana to zrobić - tylko proszę was o pomoc.

Scarlet

Post » Wto kwi 11, 2006 11:10

scarlet -jesteś wielka (ze sklepów znikną ,a inne ogł) zobacz na kup-sprzedaj ,fajna akcja w ogł.premium ....

zenia

Post » Wto kwi 11, 2006 11:11

w geant w gdyni są koty ,wczoraj bylam ,syjam'' i ''mco''

zenia

Post » Wto kwi 11, 2006 11:28

Co prawda w Szczecinie nie spotkałam sie ze sprzedażą kotów w sklepach, ale pomogę - jeśli dam radę. Myślę (zaocznie), że Cat Club Szczecin się podpisze. Dzięki Scarlet, że Ci się chciało. :wink: Teraz przynajmniej wiem, że istnieje jakaś oficjalna drogą, którą można takie rzeczy załatwiać.
Do you think this is wise, boy? Crossing blades with a pirate?
Obrazek

Ćma

Od: Wto sty 18, 2005 11:51

Post » Wto kwi 11, 2006 11:31

1.Sklep zoologiczny w galerii Tesco w Gdyni Karwinach
2.Sklep zoologiczny przy Tesco w Gdyni Cisowej
3.Sklep zoologiczny w C.H. Manhatan w Gdańsku Wrzeszczu

krzysiekb

Post » Wto kwi 11, 2006 11:46

Dzięki że jesteście!!!!!!!!

Nie odpuszę!!!!! Każda pomoc bedzie mi potrzebna :D , i liczę na nią!!!!

Tym razem, nie zakończę!!! Zaraz po świętach jadę do tej organizacji, z listem- a w nim umieszczę adresy tych sklepów!!!

Dzięki Krzyśku!!!

Nie zapomne dodać, o rynkach i giełdach

:evil:

Trzeba zacząć coś robić!!!!

Bo nasze hodowle - pochłonął ,,chodowle,, :evil: :evil: :evil:

Cma dziekuję!!! Wszystko może sie przydać :D

Myslę że każdy, głos bedzie ważny!!!

Jeszcze raz proszę moderatora - o wydzielenie wątku :D

Scarlet

Post » Wto kwi 11, 2006 11:57

Scarlet w sklepie zoo w Cerf.w Krakowie na zakopiance to samo...
Psiaki i koty...
Dzwoniłam do Krakowskiego T.O.N.Z. i nic...
Obiecali ze sprawdza,że zainterweniują i zwierzeta dalej są...w warunkach takich iż :twisted:
Nawet kiedyś n ogólnym pisałam.prosiłam o tef dziewczyny dzwoniły i nic z tego...
Jeżeli będę mogła w czymś pomóc to wiesz,Jestem... :D
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Wto kwi 11, 2006 12:05

Kolejny adres

kimi1 pisze:poznan, sklep zoologiczny w cetrum M1 - "west highland white terrier", "persy"
japrzy leroy merlin w swadzimiu (na poboczu, przy drodze wyjazdowej) stoi facet, w samochodzie ma szczenieta w ciasnych klatkach ...

krzysiekb

[poprzednia][następna]