Wszystkiego najlepszego dzieciaki

ale macie brzusie okrąglusie

zmartwiły mnie tylko kociaki od Marty

saskia nie pamietam już nicka Twojej siostry, a chciałabym wiedzieć co z Aslankiem
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
saskia pisze:Bawiłam się przed chwilą z Tymiankiiem i wzielam go na ręce- na brzuszku w olokicy pępowiny ma ogromne wybrzuszenie całe w ropie![]()
Co to może być????????? Czy to coś bardzo poważnego??????
Błagam, napiszcie coś- za 15 minut przyjedzie po mnie Radek i jedziemy do weta, ale nie wiem, co przez te 15 minut mam robić
saskia pisze:Bawiłam się przed chwilą z Tymiankiiem i wzielam go na ręce- na brzuszku w olokicy pępowiny ma ogromne wybrzuszenie całe w ropie![]()
Co to może być????????? Czy to coś bardzo poważnego??????
Błagam, napiszcie coś- za 15 minut przyjedzie po mnie Radek i jedziemy do weta, ale nie wiem, co przez te 15 minut mam robić
saskia pisze:Już wróciliśmy.
Wetka obmyła mu brzuszek z ropyi okazało się, ze w miejscu pępowinki ma ranę wielkości 10 groszówki, ale dość czystą i już zasklepiającą się, nie było tam żadnego zakażenia. Wetka stwierdziła, ze wystarczy jodyna, a jak znów się rozpaprze, trzeba będzie podać antybiotyk. Generalnie stwierdziła, ze to nic groźnego- nie znam tej wetki, bo moja dziś nie przyjmuje, nie wiem więc czy postawiłą dobrą diagnozę- mam nadzieję, ze tak. Będę go bacznie obserwowac.
Bardzo Wam dziękuję za pomoc
Użytkownicy przeglądający ten dział: annso, kasiek1510, squid i 61 gości