Klub Kotów Kundelkowych. Już jest nas ponad 100...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 29, 2006 11:26 Klub Kotów Kundelkowych. Już jest nas ponad 100...

Kundelkowe koty mają wprawdzie swój wątek na Kotach, ale nie każdy tam może wystąpić indywidualnie.
Jest ich obecnie ok 45- stan zmienny, bo coraz to któryś odejdzie do nowego domu, którys dojdzie..... Szczególnie ostatnio, na skutek psychozy ptasiej grypy, stan liczebny kundelkowej kociej rodziny bardzo się powiekszył. na szczęście dzięki dobrym ludziom, głównie forumowym, te najpilniej potrzebujące miłości i czułej i fachowej opieki szybko znajdują nowe domy ( patrz wątek czarnej Rachel vel Szkrabki, Sucharka vel Klemensa, Biedusi vel Lusi ......)

Niestety szczególnie te starsze mają nikłe szanse na adopcję. A pilnie potrzebują przyjaciół, choćby wirtualnych.
Jesli którys z nich przypadnie Ci do serca, zechcesz go adoptować rzeczywiście lub wirtualnie- napisz, wyslij maila lub zadzwoń:

Schronisko dla bezdomnych zwierząt Kundelek
Rzeszów, ul. Ciepłownicza
tel 0 510170 788
kundelek@rsoz.org
lub wejdź na stronę www.rsoz.org

W hallu Kundelka koty mają swoją galerię, Dla przyjaciół z daleka przedstawię kolejno kazdego z nich;

Obrazek

Dziś chcę przedstawić najstarszą rezydentkę, która trafiła do Kundelka w czerwcu 2001, jako drugi kot w schronisku.
Oto Jokerka-
koteczka bez łapki. Taka już trafiła do schroniska, ale mimo kalectwa doskonale się porusza i jest całkiem sprawna.
Miła, trochę płochliwa, ale po krótkiej znajomości zaprzyjaźnia się z człowiekiem. Nikt nie wie dokładnie ile ma lat. Wiadomo tylko, że wiekszość swojego kociego życia spędziła w schronisku.

Obrazek

A to Bezunia- koteczka, która pewnie w jakiejś nierównej wakce z psem straciła kawałek uszka. Dlatego się nazywa Bez-unia. Również należy do starszej generacji, jest dużą, dorodną kotką, również nie bardzo ufa ludziom, pewnie ma do tego powody.

Obrazek

adoptowana

A tego bohatera wszyscy goście Kundelka dobrze znają
Weteran- symbol Kundelka.
Cudowne, dostojne kocisko, bardzo przyjazne wobec wszystkich stworzeń : psów, kotów, ptaków........ myszkę by pewnie też przytuliło. ale nade wszystko przedkłada towarzystwo ludzi. Zwykle siedzi na wysokiej ladzie biurka w biurze Kundelka i z wysokości wita gości i sprawuje nad wszystkim kontrolę. A zamknięty w pokoju kotów głośno protestuje i usiłuje sam otworzyć sobie drzwi

Obrazek

adoptowany wirtualnie przez Monikę C.

Galerii ciąg dalszy:

Piękny, wielki postawny Desperado zwany Akuku
Sprawia wrażenie groźniego, ale jest bardzo łagodnym wielkim pieszczochem.

Obrazek

Wujek Gringo.
Wujek- bo pomaga w wychowywaniu maluchów. Jest bardzo czuły i opiekuńczy.
Gringo trafił do Kundelka w czerwcu 2004 z bardzo chorą przednią łapką. Groziła mu amputacja, i to aż od stawu barkowego. Przeszedł bardzo długie leczenie, naświetlania, mazaże, ale łapkę dało się uratować. Dziś po chorobie nie ma śladu.

Obrazek

adoptowany

A to jeszcze jeden z bandy przywódców- mój ulubieniec Rycho - cudowny olbrzym udający groźnego. pozuje na oprycha, dlatego ma na imię Rycho- Oprycho. Groźnie prycha jak się go chce pogłaskać albi wziąc na rece, ale jednocześnie wygina sie i podstawia do głaskania.
Ma usunięty kawałek kości w stawie biodrowym, przez co lekko utyka, ale to dodaje mu tylko uroku.

Obrazek

adoptowany

Weteran i Gringo witają gości:

Obrazek[/b] :cry:
Ostatnio edytowano Wto wrz 23, 2008 14:31 przez agnes_czy, łącznie edytowano 38 razy
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Śro mar 29, 2006 11:57

Czarnuszków jakoś nigdy nie można sie doliczyć.... raz jest ich 4, zaraz potem 6.......

Obrazek

Oto piękny Ramzes o orientalnej urodzie, z białum podszerstkiem:

Obrazek

adoptowany witualnie przez Gosię R.

Kairo który okazał się Karrambą- koteczką z charakterkiem, że hoho :!:

Obrazek

Słodka, miziasta, gadatliwa i "ugniatająca ciasteczka" Dalila

Obrazek

Słodka Dalila odeszła 20.09.06za TM

i przystojny Samson

Obrazek

Równie przystojny, wielki Mefisto

Obrazek

i drobniutka, płochliwa Iluzja- "pojawiasz się i znikasz..." :)

Obrazek

adoptowana wirtualnie przez Agatkę (nick- gagatek)

Ach, jeszcze Negrita-
podrzucona jakieś 3 tygodnie temu, łagodna, aksamitna pieszczoszka

Obrazek

adoptowana

Ile to razem? :wink:
Ostatnio edytowano Czw wrz 21, 2006 15:49 przez agnes_czy, łącznie edytowano 6 razy
Obrazek

agnes_czy

Post » Śro mar 29, 2006 18:57

Hop koteczki :)
Obrazek

agnes_czy

Post » Śro mar 29, 2006 20:07

Ramzes ma już wirtualną opiekunkę :D
Gosiu- gratuluję dokocenia :ok:
I Weteran chyba też :D
Obrazek

agnes_czy

Post » Śro mar 29, 2006 20:56

Dwa "Zezowate szczęścia:

Zuzia Zezolka

Obrazek

i Streetka

Obrazek
Obrazek

agnes_czy

Post » Czw mar 30, 2006 8:39

Były sobie dwie słodkie, miziaste bliżniaczki- Bambi i Bonnie. Bambi niedawno znalazła nowy dom. Bonnie baaaardzo tęskni.

Obrazek

Bonnie też znalazła domek
Ostatnio edytowano Pon lip 17, 2006 18:54 przez agnes_czy, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

agnes_czy

Post » Pt mar 31, 2006 8:46

A to słodka, przymilna Emma Marmurka, która została podrzucona w lutym w tekturowym pudle razem z Negritką. Obie były pulchniutkie, zadbane i bardzo kolankowe. Obie bardzo źle znoszą pobyt w schronisku z gromadą innych kotów- schudły, posmutnialy.......
Kto i dlaczego wyrzucił je z ich domu???????? :cry:

Obrazek

adoptowana
Ostatnio edytowano Pon lip 17, 2006 18:55 przez agnes_czy, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

agnes_czy

Post » Pt mar 31, 2006 9:45

To ja tez troche powychwalam nasze Kundelkowe cuda. :D

Bezunia (imię pasuje, bo kicia jest okrąglutka i bielutka, jak beza - ciasteczko) jest cudowną miziawką. Jest nieufna, ale uwielbia drapanko pod brodką. Od razu nadstawia łepcio do głasków.

Gdy poznałam Akuku - Desperado we wrzesniu, był bardzo nieufny, nie pozwalał sie dotknąc. Teraz sam podchodzi do człowieka i domaga sie miziawek.

Weteran to symbol Kundelka. Wielki i dostojny z zawadiacką miną. Najszczesliwszy jest, gdy moze rezydowac w gabinecie szefowej. Rezydowanie polega oczywiscie na spaniu. Wetka okresliła, ze Weterna moze miec nawet 16 lat.

Jokerka nie ma jednej tylnej łapci, ale jest kicią sprawną i dzielną. Jest pieknie umaszczona - jakby poskładana z czarnych i białych kawałeczków.

Na uwage zasługuje tez Wujek. Pseudo zawdziecza temu, ze wujkował wszystkim maluchom, które przewineły sie przez Kundelka. Był ich najlepszym opiekunem.
[Obrazek
Obrazek

Salamandra

Od: Pt gru 12, 2003 7:48

Post » Pt mar 31, 2006 9:55

mozemy tylko przekazac 1% , co tez czynimy:)

podswiadomosc

Od: Pt lis 18, 2005 9:33

Post » Pt mar 31, 2006 11:03

Kundelkowe koty mrrrrrrruczaco dziekują. :D
[Obrazek
Obrazek

Salamandra

Od: Pt gru 12, 2003 7:48

Post » Pt mar 31, 2006 19:11

1% przekażę po pierwszym jak zresztą obiecałam Pani Halinie kiedy brałam Szkrabkę :D
Poza tym zgłosiłam się do objęcia opieką wirtualną kotki Iluzji / przelew już wysłałam/ Byłam w wielkiej rozterce, bo wszystkie futrzaki mi się podobały i jak tu wybrać jednego :( , zdecydowałam się na czarnuszka, bo mam słabość do tego koloru u kotów :oops:

gagatek

Od: Wto wrz 20, 2005 16:11

Post » Pt mar 31, 2006 23:35

przepiękne są wszystkie!

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob kwi 01, 2006 9:35

Mam jedno pytanie OT, jak można dołączyć do swojego podpisu taki KUNDELKOWY banerek / chyba tak to mi się nazywa :oops: /?

gagatek

Od: Wto wrz 20, 2005 16:11

Post » Nie kwi 02, 2006 0:36

gagatek pisze:1% przekażę po pierwszym jak zresztą obiecałam Pani Halinie kiedy brałam Szkrabkę :D
Poza tym zgłosiłam się do objęcia opieką wirtualną kotki Iluzji / przelew już wysłałam/ Byłam w wielkiej rozterce, bo wszystkie futrzaki mi się podobały i jak tu wybrać jednego :( , zdecydowałam się na czarnuszka, bo mam słabość do tego koloru u kotów :oops:

Gagatku- już figurujesz w rejestrze jako mama adopcyjna Iluzji, która została wymiziana od Ciebie i przesyła mrrrruczando.
A banerek można pobrac na stronce Kundelka (stronka "Informacje")
Obrazek

agnes_czy

Post » Nie kwi 02, 2006 0:49

Na chwilę odstąpię od zasady chronologicznego przedstawiania Kundelkowej Kociej Rodziny żeby przedstawić nowych jej członków.
Dzisiaj trafił do Kundelka piękny, miziasty, ok roczny Karmel
Jest czyściutki, zadbany i rozpieszczony. Pani, która go przyniosła, mówiła, że od 2-3 dni błąka się w okolicach jej domu. Na pewno się komuś zgubił. Miejmy nadzieję, że opiekun się odnajdzie.

Obrazek

Jeszcze jeden- piękny dwuletni kotek- Horacy.
Wypieszczony, kolankowy przytulak, nigdy nie widział innych zwierząt- kotów, a co dopiero psów. Opiekunka oddała go, bo jej Tż ponoć cierpi na alergię i zagroził, że kota wywiezie i wyrzuci.
Jest wielki, o umaszczeniu bardzo podobnym do naszego Omara, tylko o budowie brytyjczyka.

Obrazek

Srebrny Horacy odszedł 11. grudnia za TM. Żegnaj koteczku :(

I malutka może 6-7 miesięczna bardzo kontaktowa buro- brązowa pręguska Honoratka

Obrazek

odeszła do Kociego Nieba
Ostatnio edytowano Pon gru 11, 2006 20:08 przez agnes_czy, łącznie edytowano 7 razy
Obrazek

agnes_czy

[następna]