CK ocalone z piekła Kasjopea już w domu; Salome też :)))))))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 31, 2006 16:41 CK ocalone z piekła Kasjopea już w domu; Salome też :)))))))

Salome pochodzi z wiejskiego gospodarstwa. Nie wiem ile ciąży ma już za sobą. Wiem jedynie, że jej dzieci umierały rozszarpywane przez psy. I że ciąża, w której jest teraz będzie już ostatnia. Na wsiach zabijanie zwierząt jest tak naturalne jak zmiana pór roku. Nikt nie kwestionuje bezwzględnego absolutyzmu człowieka w jego stosunku do zwierząt. Co zatem działo się w tym gospodarstwie, że aż interweniował TOZ i miejscowa Policja ? Czy kogoś zainteresowała porąbana na kawałki krowa i walające się zwłoki kotów z odgryzionymi łapami ? Wolę nie znać szczegółów.

Udało się uratować stamtąd dwa koty. Nie wiadomo co będzie z resztą zwierząt. Ale te dwa koty są już bezpieczne. Toto u Berni w Bielsku i Salome w mojej łazience. I w pewnym sensie kociaki, które się nie urodzą tej wiosny i nie zostaną zagryzione.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=41531

Salome jest oswojona i ufna. Głaskana mruczy, grucha, ubija łapkami i wpatruje się we mnie zielonymi oczami. Jest duża, chyba jadała do syta. I bura. Dorosła, bura kotka o niezgłębionych pokładach uczuć w stosunku do obcych przecież ludzi. Dzisiaj po pracy usiadłam przy komputerze i nagle usłyszałam zawodzący miauuuk. Pognałam odbierać poród ( :strach: ) ale Salome chciała tylko wyrazić niezadowolenie, że nie może być z nami w pokoju, tylko jest zamknięta i samotna :lol: Będziemy czekać na szansę na dom dla niej.

Lista osób, którym chcę podziękować za ocalenie Salome jest bardzo długa:

Izie z fundacji „Zwierzę nie jest rzeczą” za wywiezienie jej z tego piekła i mocne nerwy bez których nie dałaby rady tego zrobić ( i za rozmowę do 3 00 rano :) );
Ryśce za przyjęcie jej do grona kotów CK i sterylizowanie w ramach ciach!bezdomność, za niezawodne jak zawsze wsparcie;
Kasce i Jackowi za transport do lecznicy na zabieg;
MarcieK za opiekę wirtualną nad Salome;
Batce za to, że się podzieliła spiżarnią Hysia :);
Myszcexww za frontline na pchełki :twisted:;
Megi Oberhexe za opiekę wirtualną nad Kasjopeą

Bez Was wszystkich jej uratowanie byłoby niemożliwe i moja wdzięczność dla Was jest nieskończona :1luvu:

Dodam jeszcze link do wątku piesków z tego gospodarstwa:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23635

Kasjopea i Salome przebywają w domu, który dotknęła panleukopenia. Ważne, by rezydenci w ich nowych domach byli już zaszczepieni. Przy zachowaniu tych środków ostrożnosci ich adopcja jest bezpieczna.
Ostatnio edytowano Wto paź 10, 2006 21:21 przez Chiara, łącznie edytowano 20 razy

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt mar 31, 2006 18:44

czekamy na zdjęcia. Jeżeli będzie potrzebny jakis dodatkowy transport w Krakowie i okolicach to proszę dać znać

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt mar 31, 2006 18:53

Boże, jaka biedna koteczka.....jest taka podobna do mojej biedy z suszarni...Wyprowdze się na wieś to ją zabiore ze sobą, bo dla niej domku na pewno nie znajde
Salome wyszła z takiego piekła i ma tyle miłości i zaufania, że na pewno znajdzie dom. To musi być szczęściara mimo wszystko!

Magdziak

Od: Wto lut 07, 2006 13:14

Post » Pt mar 31, 2006 19:08

Oto Salome:

http://upload.miau.pl/1/58161.jpg

Wybaczcie jakość ale będzie porządna sesja niebawem :wink:

Chiara

Post » Pt mar 31, 2006 19:34

Salome jest naprawde cudna i wydaje sie byc bardzo dostojna koteczką :-D Chiaro, co do adopcji wirtualnej, to oczywiscie!!! Bede sie czula wyrozniona, jesli Salome zostanie "moją podopieczną" na odleglosc :-) Przelew zlece dzis, ale wsparcie jak znam zycie dotrze dopiero w poniedzalek (te banki jakies malo rychliwe...). Co do domku, to nie ma watpliwosci, ze musi byc najlepszy z najlepszych! Absolutnie wyjatkowy dom dla absolutnie cudownej kotki! 8) I o zdjecia oczywiscie prosimy bardzo, ale to jak znajdziesz wolna chwile. Trzymjcie sie i duzo mizianek dla Salome!

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Pt mar 31, 2006 20:46

Jaka śliczna :1luvu:
Ja się zapisuję do fanklubu i kciuki za domek mocno trzymam :ok: :ok: :ok:
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pt mar 31, 2006 21:52

MartaK pisze:Salome jest naprawde cudna i wydaje sie byc bardzo dostojna koteczką :-D Chiaro, co do adopcji wirtualnej, to oczywiscie!!! Bede sie czula wyrozniona, jesli Salome zostanie "moją podopieczną" na odleglosc :-) Przelew zlece dzis, ale wsparcie jak znam zycie dotrze dopiero w poniedzalek (te banki jakies malo rychliwe...). Co do domku, to nie ma watpliwosci, ze musi byc najlepszy z najlepszych! Absolutnie wyjatkowy dom dla absolutnie cudownej kotki! 8) I o zdjecia oczywiscie prosimy bardzo, ale to jak znajdziesz wolna chwile. Trzymjcie sie i duzo mizianek dla Salome!

Dziękuję :D :D :D :D

Chiara

Post » Sob kwi 01, 2006 13:03

Ma Salome szczęście, że do Ciebie trafiła :D
A na sesyjkę jakoś się umówimy... Tylko kiedy jest dobre światło w tygodniu, to ja jestem w pracy... Więc właściwie zostaje jutro... przed południem najlepiej... (o której budzi Was Salome? :twisted: )

janykiel

Od: Wto lip 05, 2005 19:54
Lokalizacja: miejscowy od 2002: ex Gandalf Jarka, ex janykiel3, ex ascalithion:P, ex Jose AB

Post » Sob kwi 01, 2006 13:11

Ach, no i ujawnil sie Wielki Steryzlizator ;-) Tylko bardzo prosze - delikatnie z Salome, bo to jest prawdziwa dama 8)

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Sob kwi 01, 2006 13:25

Jose Arcadio Buendia pisze:Ma Salome szczęście, że do Ciebie trafiła :D
A na sesyjkę jakoś się umówimy... Tylko kiedy jest dobre światło w tygodniu, to ja jestem w pracy... Więc właściwie zostaje jutro... przed południem najlepiej... (o której budzi Was Salome? :twisted: )

Zapraszamy na śniadanie :lol: Czy o 11 00 nie będzie za późno ? :wink: Oczywiście wcześniej też może być :)

Chiara

Post » Sob kwi 01, 2006 13:47

11 brzmi dobrze. Jeśli można to zamiast śniadanka chlipnąłbym kawki, dobrze? :wink:

(no i wprosiłem się na kawę, hi hi...)

janykiel

Od: Wto lip 05, 2005 19:54
Lokalizacja: miejscowy od 2002: ex Gandalf Jarka, ex janykiel3, ex ascalithion:P, ex Jose AB

Post » Sob kwi 01, 2006 16:33

Jose Arcadio Buendia pisze:11 brzmi dobrze. Jeśli można to zamiast śniadanka chlipnąłbym kawki, dobrze? :wink:

(no i wprosiłem się na kawę, hi hi...)

Podajemy kawę do śniadania :lol:

Chiara

Post » Sob kwi 01, 2006 17:13

:king:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Sob kwi 01, 2006 19:01

Salome śliczne imię :D

Chiara do długiej listy osób które wymieniłaś na poczatku zapomniałaś dodać jedną osobę :roll: Siebie :!: :!: :!: :!: :!:
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Nie kwi 02, 2006 12:52

Jak tam poranna kawa z profesjonalną sesją?

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

[następna]