FA: ABISIA już w domku:))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 29, 2006 9:38

U mnie jak była tez nie było żadnych problemów z sikaniem więc może ona nie czuła się tam kochana. Jeśli się nie zmieniła to z niej jest wielka pieszczocha.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Śro mar 29, 2006 9:59

Na razie malutka jest trochę zgaszona ale jest dobrze odżywiona, zdrowa więc jedyne co jej brakuje to miłości.
Abisia musi mieć w rodzinie jakąś wiewiórkę bo ogon ma w brązowe prążki i strasznie puchaty :D
Albert, Fisia Haczyk, Tadeuszek

Catrina

Od: Pon kwi 18, 2005 11:53

Post » Śro mar 29, 2006 10:12

Zdrowa? :) Znaczy się badania dobrze wyszły? :D
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro mar 29, 2006 13:00

Mysza pisze:Zdrowa? :) Znaczy się badania dobrze wyszły? :D

Zdrowa jak na moje oko. Wczoraj nie dałyśmy rady jechać do weta a siki będę łapać jeśli zacznie lać gdzie popadnie. Na razie sika do kuwety, oczy czyste, uszy czyste, język bez przebarwień, skóra zdrowa.... Normalny zdrowy kot. Zobaczymy co z tym sikaniem będzie. Pojemnik na łapanie siuuu już zakupiony :D

Catrina

Post » Śro mar 29, 2006 17:09

Abisia - teraz jestes u Catriny więc wszystko bedzie ok, a potem domek - tylko taki normalny i odpowiedzialny.....
I nie daj się Podłym:) w końcu jak sie miało w rodzinie wiewiórki to się co nieco potrafi...i kolorowych snów z Iwoną:) boże alez ta kobieta bedzie okazem zdrowia - w końcu koty maja takie "dzialanie"

justin888

Od: Pt sie 12, 2005 17:40

Post » Śro mar 29, 2006 21:03

Trzymam :ok: :ok: :ok: za mojego :flowerkitty: Mam nadzieję że żadnych komplikacji nie będzie po kastracji.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Czw mar 30, 2006 7:00

safiori pisze:Trzymam :ok: :ok: :ok: za mojego :flowerkitty: .

Nadal trzymam :ok: . Catrina napisz jak mała trafia do kuwetki czy przestała?
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Czw mar 30, 2006 8:59

Wszystko co trzeba nadal w kuwecie, apetyt w normie chociaż Abisia nadal nerwowo reaguje na rezydentów i jak są w pobliżu to nie je tylko warczy.
Od wczoraj mam 2 wychodzące kocury na rekonwalescejncji pokastracyjnej i jeden z nich zwany Grubcio siedział z nią cały dzień po wanną. Tam się ze sobą zgadzali ale jak wyszedł to został obsyczany :D . W całej chacie wali moczem kocurów mimo to że Grubcio i Pedro zaczęli sikać do kuwety. Jestem powalona smrodkiem, nie wiem jak można wytrzymać z niekastrowanym kocurem w domu :roll:
Abisia dzisiaj idzie na sterylizację dzięki uprzejmości marinelli :king:.
Trzymajcie kciuki za Abisię, żeby od tych kocurów nie dostała nagle rujki :oops: .
W nocy Abisia zawarła rozejm z Jacusiem i się razem ślicznie i głośno ganiali po domu, rano jednak Abisi przeszo i znowu syczała na wszystkich.
Biedaczka jest trochę rowalona po tych wszystkich przejściach. Daje się głaskać ale po chwili chwyta rękę zębami... muszę ją od nowa nauczyć że głaskanie jest milutkie :D

Catrina

Post » Czw mar 30, 2006 19:29

Abisia już po kastracji widziałam ją u weta. Spała spokojniutko i czekała na transport do domu do Catriny. No to teraz panienka już bardzo pilnie szuka domku.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Pt mar 31, 2006 7:42

Abiśka czeka na odpowiedzialnych dużych, dobrych, kochanych...
Ona nie może być już skrzywdzona....
Kto pokocha małą trikolorkę
Bolesław
Obrazek

agueska

Od: Śro gru 21, 2005 8:47

Post » Pt mar 31, 2006 10:18

Abisia po zabiegu szybciutko dochodzi do siebie. W nocy mała bestia wyplątała się z zawiązywanego i dopasowanego kaftanika :roll: Normalnie czary jakieś. Ranka jest malutka ale i tak jej przeszkadza bo chodzi i syczy na wszystko. Rano zjadła pół tacki mięska, zrobiła ogromne siiiii do kuwety i zaszyła się po wanną.
Jest bardzo kochanym kotkiem i potrzebuje wiele czułości i miłości.
Jeszcze raz muszę napisać że ci poprzedni "opiekunowie" zmyślili to sikanie poza kuwetą już o tym durnym pomysle z chorą przysadką mózgową nie wspomne. Malutka nawet jak była po zabiegu to zwlokła się z posłanka i poszła do kuwety. Niniejszym oświadczam że jedyna chora przysadka mozgowa jak była w tamtym domu należy do kogoś z tej rodzinki. Dzisiaj o 16.00 mam zamiar zadzwonić do Weta u ktorego niby byli Ci ludzie z Abisią i dokładnie go wypytam dlaczego nie zalecił badania moczu oraz sterylizacji.

Catrina

Post » Pt mar 31, 2006 10:41

Catrina myśle że im chodziło o ładną kocią statuetkę a nie o żywe zwierzątko, w dodatku rozbrykane kocie dziecko.
Abisia jest piękna sama bym ja jeszcze wziela ale na razie stop ledwo wyrabiam finansowo na to co mam! trzymam kciuki za "normalnych" duzych dla kitki!

Madzialenka

Od: Wto sty 03, 2006 15:34

Post » Pt mar 31, 2006 19:13

katrina u nich to nie problem z przysadka, tylko z brakiem ...a czego to nie bede pisać....choć jestem prostak i cham to i tak nie wypada....

A Abisia to cudna i madra panienka i bardzo potrzebuje madrych opiekunów którzy chcą taka sliczną istotke żeby ją kochać niemozliwie...

justin888

Od: Pt sie 12, 2005 17:40

Post » Sob kwi 01, 2006 11:58

Mała Abisia czeka na odpowiedzilany domek....
Śliczna trójkolorka.... :D
Bolesław
Obrazek

agueska

Od: Śro gru 21, 2005 8:47

Post » Sob kwi 01, 2006 17:20

Abisia moja kochana koteczka potrzebuje super domku i biedulka jakoś nie ma szczęścia.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

[poprzednia][następna]