25marzec-DzieńSterylizacjiZwierząt-propozycje str1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 09, 2006 15:50

carmella pisze:Chodzi o to, by zrobic jeden dzien glosniejszym, zeby do wiekszej liczby ludzi trafic z argumentami. I na przykład niższą ceną zachęcić opiekuna do poddania swojego zwierzaczka kastracji.

Zgoda. Rozpropagować akcję - to bardzo słuszne.
Tylko dlaczego ten jeden w roku głośniejszy dzień przypada w samym sercu okresu rozrodczego u kotów ?

Niby zrobi sie dużo dobrego, ale jednoczesnie można narobic masę nieszczęścia.

Elżbieta P.

Od: Śro lut 02, 2005 0:40

Post » Czw mar 09, 2006 16:39

Elżbieta P. pisze:Napiszę teraz w tym wątku coś, co wielu osobom najprawdopodobniej się nie spodoba, ale dobrze byłoby - aby przeczytali.

Nie wiem kto zadecydował o dacie 25 marzec - ale jest to termin najgorszy z możliwych jeśli chodzi o sytuację kotek bezdomnych.

Akcja jest skierowana GLOWNIE do ZWIERZAT DOMNYCH!! Kazdy termin bedzie zly-bo zimno i np. psy moga sie poprzeziebiac poprostu.
Bezdomne zwierzeta, przynajmniej jak wiadomo W-wa i inne duze miasta sa objete innym programem kastracji.

Poza tym akcja od poczatku jest w marcu, biorac pod uwage tez wlasnie suki i psy.

Ludzie poprostu juz wiedza, od 7 lat jest akcja, ze koniec marca to akcja sterylizacji.
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Sob mar 11, 2006 16:14

podnosze temat bo wazny..

ARKA

Post » Czw mar 16, 2006 14:00

do góry bo wazne :)

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pon mar 20, 2006 19:46

widze, ze na Slasku male zainteresowanie :cry:

akurat w ten weekend odbywa sie Miedzynarodowa Wystawa Psow, z moich zeszlorocznych info wynika, ze kilku wetow w niej uczestniczy :roll:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Pon mar 20, 2006 20:04

jojo pisze:widze, ze na Slasku male zainteresowanie :cry:

akurat w ten weekend odbywa sie Miedzynarodowa Wystawa Psow, z moich zeszlorocznych info wynika, ze kilku wetow w niej uczestniczy :roll:

jojo..nie martw sie, my zmienialysmy forum wiec ta liczba co masz na mysli..nie odpowiada prawdzie...zaraz Ci podam- tam juz byl 1242 plus to co teraz.

ARKA

Post » Pon mar 20, 2006 21:03

W chyba jedynej lecznicy w Gdańsku - zainteresowanie duże :D przynajmniej tak sądzę....po tym jak zobaczyłam notatnik weta :wink: sporo zabiegów. Sama też wzięłam udział - Thora już po :) rozpropagowałam w pracy i umówione są kolejne dwie sunie 8)

Szkoda, że więcej lecznic nie bierze udziału...
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Pon mar 20, 2006 22:22

Sin pisze:W chyba jedynej lecznicy w Gdańsku - zainteresowanie duże :D przynajmniej tak sądzę....po tym jak zobaczyłam notatnik weta :wink: sporo zabiegów. Sama też wzięłam udział - Thora już po :) rozpropagowałam w pracy i umówione są kolejne dwie sunie 8)

Mowisz o Awecie? :)
Faktycznie - gdy bylam w piatek, pan doktor mowil, ze juz wszystkie marcowe terminy sa zajete.
Obrazek
Obrazek

Immortality

Od: Sob paź 15, 2005 21:32

Post » Pon mar 20, 2006 22:27

Sin pisze:W chyba jedynej lecznicy w Gdańsku - zainteresowanie duże :D przynajmniej tak sądzę....po tym jak zobaczyłam notatnik weta :wink: sporo zabiegów. Sama też wzięłam udział - Thora już po :) rozpropagowałam w pracy i umówione są kolejne dwie sunie 8)

W Gdansku biora udzial AŻ dwie lecznice 8) :arrow: http://www.arkastrefa.fora.pl/viewtopic.php?t=21

V-ce Prezydent BB, wyslal list do powiatowego weta aby zaapelowal do klinik,w BB, o udzial w akcji 8)

ARKA

Post » Pon mar 20, 2006 22:33

ARKA pisze:

W Gdansku biora udzial AŻ dwie lecznice 8) :arrow: http://www.arkastrefa.fora.pl/viewtopic.php?t=21

V-ce Prezydent BB, wyslal list do powiatowego weta aby zaapelowal do klinik,w BB, o udzial w akcji 8)

Ooo 8O O tej drugiej nie wiedzialam 8O
Obrazek
Obrazek

Immortality

Post » Wto mar 21, 2006 8:06

ARKA pisze:

do Akcji zglosily sie 4 lecznice , wiec teraz to moga... - prosiłam ich , zeby byly akcje informacyjne dla "ludnosci" dlaczego warto kastrowac - to przede wszystkim. Jeszcze nie widzialam zadnego plakatu, z tych co im zaniosłam.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Wto mar 21, 2006 8:22

O..to super, że 2 :)
ale moim zdaniem wet z Awetu robi to wszystko za szybko...powinien poświęcać więcej czsu pacjentom :roll:

może teraz tak myślę, bo Thoreczce chyba wdało się jakieś zakażenie ;(
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Wto mar 21, 2006 12:59

Sin pisze:O..to super, że 2 :)
ale moim zdaniem wet z Awetu robi to wszystko za szybko...powinien poświęcać więcej czsu pacjentom :roll:

może teraz tak myślę, bo Thoreczce chyba wdało się jakieś zakażenie ;(

Widzisz, tak to jest, gdy ma sie na glowie tyle pacjentow.. :roll: Nie ma czasu, by sie rozczulac nad kolejnym kotem lub psem.. :roll:
Dzis, niestety, musimy pojechac do Awetu, bo z ranka Skarpeci dzieje sie cos niedobrego.. :(
Obrazek
Obrazek

Immortality

Post » Pt mar 24, 2006 23:01

Jak kicia? Podnosze temat bo to juz jutro...

ARKA

Post » Sob mar 25, 2006 2:52

NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

[poprzednia]