Zaadoptuje malutkiego kocurka z okolic katowic.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 17, 2006 0:38 Zaadoptuje malutkiego kocurka z okolic katowic.

Witam serdecznie.

Chcialby, bardzo zaadoptowac malutkiego ( ok 5-10 tyg) kocurka, tygryskowatej masci, z okolic katowic, w zasadzie w calym slaskim woj. :)

Jakby ktos mial jakies miauczki to prosze pisac:)

pozdrawiam
chce malego tygryska :)

Qzzz

Od: Czw mar 16, 2006 19:44

Post » Pt mar 17, 2006 8:17

U nas co prawda nie ma takich maluszków ale noę taki pięcio miesięczni kociakt też by mógł być. Mamy słodkiego Grzesia biało bury i Michałka biało czarny to bracia, Potrzebuja doków bo teraz przebywaja w pralni u karmicielki.
W tych wątkach
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=40945
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=40947
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Pt mar 17, 2006 8:18

Są jeszcze dwie koteczki Pralinka i Malinka obie biało bure śliczne.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Pt mar 17, 2006 8:36

Obejrzalem oba watki i prawde mowiac nie chce isc na kompromis... dolaczylem do tego forum bo laczy naprawde wielu uzytkownikow, wczesniej przejzalem caly internet, wszystkie dostepne schroniska, nawet dzwnilem do paru i dopiero potem zdecydowalem sie napisac tu .. nawet przejrzalemostatnie pare stron kociarni, bo bardzoi mi prakuje wyszukiwania wg regionu/miasta i poswiecilem na to dobrychpare godzin... Reasumujac, nie chce kompromisu, zalezy mi na takim kotku jak napisalem, mam nadzieje ze wykazecie wyrozumialosc.
Czekam oczywioscie nadal na informacje i sam dalej bede szukal.
Pozdrawiam.

Qzzz

Post » Pt mar 17, 2006 8:53

Wysłałam linka do koleżanki z Katowić, powinna się wkrótce do Ciebie odezwać
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt mar 17, 2006 8:55

A mogę spytać dlaczego to musi być aż taki maluszek?
Kotki 5 tygodniowe muszą być jeszcze z matką, sa za małe żeby trafić do domków! Powinno sie oddawać 12 tygodniowe kociątka. :)
Napisz też proszę, jakie warunki zapewnisz kotkowi. Mokkunia z Łodzi ma maluszki, ale kocięta muszą jeszcze podrosnąć.
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Pt mar 17, 2006 9:36

Prawda jest taka, ze mialem konkretny plan (:
Dlatego taki mlodziutki kotek, bo chcialem go zabrac na szczepienia i badania i jeszcze na pare tygodni oddac do mamusi, wtedy jest najeiwkesze bezpieczenstwo i dlatego argument zeby mamusia byla blisko zeby taka akcje mozna bylo zpowodzeniem przeprowadzic.
Jakie zapewniam warunki ? hmm.. mialem kotke 12 lat (!) potem Melania odeszla ze starosci, po 2 miesiach jak dposzedlemn do siebie kupilem kotka ale okazalo sie ze ma koci katar i nie mogelm nic zrobic choc mial operacje, lekarstwa, anytbiotyki, bvadania,ale nic nie dalo sie zrobic.. teraz minelo pol roku i ja znow marze o kocurku... Warunki? Mieszkam w mieszkaniu wiec kotek nie bedzie wychopdzil nigdzie, lekarz, kuwetka, pyszne papu, i masa masa milosci od calej rodziny to ma zapewnione juz od poczatku. :) A dlaczego tygrysek, czyli prazkowany kocurek? A no bo takiego sobie umyslilem, o takim marze wlasnie i bede szukal poki nie znajdem zaczyna sie okres na kocurki i wybor bedzie na pewno... Skoro kazdemu moze byc dobrze u mnie, to czemu by nie akurat taki jak ja sobie zycze, prawda ? To chyba tyle. jak zwykle czekam na info.
Pozdrawiam.

Qzzz

Post » Pt mar 17, 2006 9:48 kot

witaj jestem z katowic i mam w przyszlosci do oddania 2 maluchy dopiero co otworzyly oczy
bede do zabrania za jakies7-8tygodni
jesli chcesz zapraszam do siebie i mozesz sobie malucha zaklepac :D

pini1

Od: Nie cze 30, 2002 19:56

Post » Pt mar 17, 2006 10:41

Qzzz pisze:Jakie zapewniam warunki ? hmm.. mialem kotke 12 lat (!) potem Melania odeszla ze starosci, po 2 miesiach jak dposzedlemn do siebie kupilem kotka ale okazalo sie ze ma koci katar i nie mogelm nic zrobic choc mial operacje, lekarstwa, anytbiotyki, bvadania,ale nic nie dalo sie zrobic.. teraz minelo pol roku i ja znow marze o kocurku...

Po pierwsze - 12 lat to wiek średni, ze starości kot może odejść jak ma 18 - 20 lat. Moja kotka odeszła mając 13 lat bo była śmiertelnie chora, a nie ze starości...

Po drugie - koci katar raczej nie jest chorobą śmiertelną, a już na pewno nie wymaga operacji. Ten kot musiał być chory na coś zupełnie innego, szkoda, że nie wiesz na co.

No i na koniec informacja, że koty szczepi się jak mają 8 tygodni, w wieku 5 tygodni dobry wet Ci kota nie zaszczepi. Pięciotygodniowy kociak rzadko samodzielnie je, najczęściej jeszcze ciągnie z maminego cyca albo z butli i dopiero zaczyna się uczyć jedzenia innych rzeczy.

Tu na forum znajdziesz małego kotka, ale nie oseska, zdrowego i zaszczepionego. Proponuję jednak pomyśleć o kocie 3 - 4 miesięcznym, jeszcze maluch, a już nie wymaga tak intensywnej opieki.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt mar 17, 2006 11:34

Prosze a tu jest wątek o tym dlaczego warto adoptowac doroslego kota poczytaj może się zdecydujesz na doroślaka one tez potrzebują domów a im zdecydowanie trudniej go znaleźć.http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=32444
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Pt mar 17, 2006 13:28

Tika ma teraz do Oddania śliczne małe kotki, Michałka, Grzesia i Pralinkę. Zobacz zdjecia są sliczne i napisz do Tiki. Pozdrawiam

goldi

Od: Sob lut 18, 2006 18:19

Post » Pt mar 17, 2006 15:04

ok, zatem pokolei:

@pini1
Ciesze sie bardzo, naprawde, bardzo chetnie sobie jednego zarezerwuje, ale powiedz mi najpierw jakiej plci sa maluszki i jakiej masci :)

@Jana
Ciesze sie ze masz tak rozlegla wiedze i mozesz byc autorytet w kazdej sprawie w zakresie kotkow, szanuje twoje opinie, ale jak to w yziu bywa, opinii jest wiele.Twoja jest tak samo dobra jakkazda inna.
Koci katar jest bardzo ciezka choroba i na to zmarl wlasnie moj kotek... szkoda ze w tym calym swoim intelekcie wykazalas/les sie tak daleko idaca ignorancja, iz wydajesz opinie,osada,diagnoze posmiertna nawet kota nie widzac, doprawdy-wiecej pokory."szkoda ze Ty nie wiesz na co byl chory", nie ja!
Pisalem wyraznie ze w wieku 5-10 tygodni chce go wziasc tylko na szczepienie i oddac matce jeszcze na jakis czas, ty podajac 8 tygodni smiesciles/las sie w tym zakresie-gratuluje.
Jak pisalem wczesniej, nei chce kompromisu, nie chce kota 4 miesiecznego, dziekuje jednak za propozycje przezmyslenia sprawy.

@safiori

Dziekuje, nie inetersuje mnie adopcja doroslego kota.. pisalem co bym sobie zyczyl pare postow wczesniej, wiec iz doroslak to zueplnie inny rodzaj adopcji, ale to taki rodzaj, na ktory sie nie zdecydowalem. :)

@goldi

O ile sie nie myle to chodzi o kotki z Lodzi.. (?) Nie rozpisjac sie- wole kota z "okolicy".

Dziekuje za uwage i prosze o informacje :)

edit: przepraszam za literowki,ale obiad sie przypala. :D

Qzzz

Post » Pt mar 17, 2006 15:35

Qzzz pisze:kupilem kotka ale okazalo sie ze ma koci katar i nie mogelm nic zrobic choc mial operacje, lekarstwa, anytbiotyki, bvadania

A te operacje na koci katar miał???

janykiel

Od: Wto lip 05, 2005 19:54
Lokalizacja: miejscowy od 2002: ex Gandalf Jarka, ex janykiel3, ex ascalithion:P, ex Jose AB

Post » Pt mar 17, 2006 15:46

Nie rozumiem jednego... Wydaje mi się, że oddaje się do domków kocięta już zaszczepione i zajmuje się tym osoba u której maluszki spędzają pierwsze dni swoejgo życia. Skąd więc pomysł by w wieku 5 tygodni zabrać go na szczepienia?! :? A kiedy chcesz go wziąć na stałe?

Zgadzam się z Janą. Kot mający 12 lat nie umiera sobie ot tak, ze starości. Z tego co wiem, na koci katar nie robi się raczej operacji. Twoja wypowiedź wydaje mi się trochę dziwna... :roll:
Obrazek

Amy

Post » Pt mar 17, 2006 15:47

Jose Arcadio Buendia pisze:
Qzzz pisze:kupilem kotka ale okazalo sie ze ma koci katar i nie mogelm nic zrobic choc mial operacje, lekarstwa, anytbiotyki, bvadania

A te operacje na koci katar miał???

Kupiłeś? A mogę spytać gdzie się kupuje kotki chore na koci katar? :roll:
Obrazek

Amy

[następna]