Słodka Zuzia już w swoim domku :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 15, 2006 18:54

Wyciągnelam; poglaskalam; jestem rozkochana!!!!!!!!!! NIGDY nie widzialam tak rozkosznego kota. Mój synek w siodmym niebie bo to pierwszy przedstawiciel kociej populacji ktory sie przytula do mojego dwulatka. Nawet jak glaskał Zuzine pod wlos nic nie zrobila, tylko lepek mocniej wtulila w niego 8O Zwiedzila juz kuchnie i przedpokoj, jakby omijała Czibę Jedna w jednym a druga w drugim pokoju. Troszku obawiam sie spotkania, ale zobaczymy. Z jedzonkiem też oki. Zjadła Gaurmeta z królikiem i wątróbką; suchego nie powachała nawet. Jaś chciał podzielić sie jogurtem (ulubionym malinkowym) ale tez wzgardziła.
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Czw mar 16, 2006 8:23

U mnie jadła suche (acana light), że słodkim jogurcikiem wzgardziła, to dobrze :D :wink:
A w ogóle ona nadmiernie łakoma nie jest :D
Natomiast łagodna - aż za bardzo czasami :wink:
Ostatnio edytowano Czw mar 16, 2006 15:46 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw mar 16, 2006 8:37

Faaaajnie
Teraz tylko trzymam kciuki, żeby Kicie szybko się zaprzyjaźniły
Gratuluję Wam.
Lubię wątki o znalezionych domkach 8) podnoszą na duchu :D :D

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Czw mar 16, 2006 17:17

U Zuzany nie najgorzej. Panienka rezydentka już ją atakuje i niestety Zuza ukrywa się (nie wiem gdzie się teraz schowała) Wyciągać Zuzkę na siłę czy dać jej troszkę czasu? Czibina jest trzy razy większa i trochę boję się o małą.
Ostatnio edytowano Nie kwi 02, 2006 19:26 przez montes, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

montes

Post » Czw mar 16, 2006 22:08

Dwa dni temu pojawiła się jakaś ślicznotka i nawet nie wiem kiedy wprowadziła się do naszych serc (Czibi by pewnie powiedziała - mów za siebie) Kotki nie dogadują się jeszcze; ale słyszałam o gorszych początkach.Cziba boi sie chyba najbardziej strasznie fuka, ale ucieka. Zuza też się boi. Ale mam nadzieję, że czas działa na korzyść panienek. Sesja zdjęciowa będzie jutro 8) Cziba patrzy na zadomowianie Ziuzi z daleka. Nie wierzy najpierw jej przywieżli nie wiadomo co w postaci dzidzi teraz kotka!!

Obrazek Obrazek

Zuzanka już lekko oswojona

Obrazek Obrazek

A Jaś jest już w ósmym niebie z tendencją zwyżkową :D

Obrazek Obrazek
Obrazek

montes

Post » Pt mar 17, 2006 8:37

Chyba trzeba intensywnie dopieścić rezydentkę, żeby nie była zazdrosna :wink:
A Zuzkę wyciągałabym :D
Ostatnio edytowano Pt mar 17, 2006 9:17 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pt mar 17, 2006 8:49

Super fotki :) Zuzkę na mizianie bym wyciągała i nie pomijałabym w tym mizianiu Cziby, żeby nie było zazdrości.
Trzymam kciuki za postępy w porozumieniu się kotów i oswojeniu Zuzki z nowym domkiem.

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Sob mar 18, 2006 14:21

Zuzia już czuje się jak u siebie. Najbardziej w nocy - buszują obie ale nadal Cziba udaje że nie widzi drugiego kota. Wczoraj pękałam ze śmiechu bo Zuzia siedziała na łóżku a Czibina przechodziła obok i naprawdę jej nie zauważyła. Chciała wskoczyć na łóżko a tu "parzy"!!! Nie wiedziała biedaczka czy uciekać czy syczeć. Chyba zaczynamy oswajanie naszej rezydentki :oops:
Obrazek

montes

Post » Pon mar 20, 2006 8:30

Zuzia ma charakter pokojowy, będzie dobrze - już w zasadzie jest dobrze, nie biją się :wink: :D

kalewala

Post » Pon mar 20, 2006 20:06 Zuza zadomowiona

Chciałabym uprzejmie poinformować że Zuzia jest już kotem domowym!!! :D Dzisiaj spaliśmy w 5 w łóżku tzn ja, TZ, Jaś i dwie kotki Czibi i Zuzia (oczywiście obie na mnie) Rano kotki zjadły wspólnie śniadanie; rzecz jasna nie zauważyły się, bo jedna stała za moją lewą nogą , a druga za prawą :lol: Zuzia nie schodzi z moich kolan :oops: I sama przychodzi i nie trzeba jej wołać. Co prawda mamy małe problemy z kuwetą - bo wolimy pod prysznicem, ale rozumiem bo Cziba wszystko co ma piasek zasika (łącznie z kwiatami!) A i jak prawdziwa arystkokratka Zuzi śpi na półce z firankami w przedpokoju :roll: a Cziba w łóżeczku Jasia w pościeli.
Obrazek

montes

Post » Wto mar 21, 2006 8:25

U mnie problemów kuwetkowych nie było - może ustawienie drugiej kuwetkki pomogłoby :?:

kalewala

Post » Sob mar 25, 2006 15:33

Jak tam moja ukochana białobrewa białogłowa? U nas jakby początki znajomości ale łapoczyny ciągle na porządku dziennym.
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Nie mar 26, 2006 17:06

W kwestii kuwety to problem jest taki, że gdybym ustawiła nawet 10 kuwet to i tak Cziba zasikałaby wszystkie- zawsze tak robi; nie można zostawić nawet piasku w otwrtej torbie, bo leje. Nie wiem czy macie podobne problemy; CZIBA STRASZNIE DUŻO SIKA. To znaczy w ciągu dnia to sika średnio 3-4 razy ale za to ilość. Zdarza się, że jak sika w nocy to się budzę, bo odgłos jest taki jakby pękła rura i lała się woda.
Zuzia korzysta z "wspólnych" kuwet coraz częściej. Zauważyłam też nonszalancki stosunek do siostry. Jak Cziba prychnie to odda, wiele rzeczy robią wspólnie np śpią razem; jedzą razem; prawie razem siedzą na kolanach, ale jakby się zupełnie nie widziały. Jeszcze będzie z tego MIŁOŚĆ :D
Obrazek

montes

Post » Śro mar 29, 2006 11:07

Uśmiałam się z tego sikania Cziby..... Dobrze, że dziewczyny się dogadują .
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Śro mar 29, 2006 21:58

Zuza już zadomowiona,ale zdjęcia nie łatwo jej zrobić

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

montes