Jedno z łódzkich osiedli-45 sterylki.Życie toczy sie dalej.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob mar 11, 2006 23:38

Pozdrowienia dla Iwusia-buraska śle Ziutka z Pańcią i Pańciem :D

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Nie mar 12, 2006 11:39

Trzymam za zdrowie maluszka!!! :ok:

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Nie mar 12, 2006 17:20

Pannica z osiedla już po sterylce. Słodka czarność :)

Obrazek

A tu razem z Amelką - gadułką ;)

Obrazek

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie mar 12, 2006 17:24

I jeszcze świeży nabytek - wczorajszy. Chorutka bida :(

Obrazek

mokkunia

Post » Nie mar 12, 2006 17:27

Moja maleńka :D
Kociczka znów się złapać nie udało :(
Okolicznym mieszkańcom coraz bardziej to łapanie przeszkadza. Owszem, wchodzę do ogródka, ale staram się jak mogę nie uszkadzać roślin. Inaczej się nie da go złapać :roll: Babcia z okna już mi groziła, że wrzątek nam na głowę wyleje :? Dla niej to dziwnie podejrzane, że juz tyle czasu kota łapiemy :?

A jak u czarnego kawalera? On jest baaardzo gadatliwy, chyba wam o tym pisałam? :twisted:
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Pon mar 13, 2006 13:05

Mały Iwo ma się już lepiej, sam je, można było wyjąć welflon, ale jest bardzo chudziutki i strasznie smarkaty na razie. :wink: :D
Natomiast bardzo nas martwi Murka, u kici stwierdzono podczas sterylizacji rak jajnika, ten zabieg uratował jej życie, ale w sobotę Murka dostała wysokiej gorączki i musiała zostać w lecznicy, jest nawadniana i będzie miała robione wszystkie badania, gorączka nadal się utrzymuje. :( Tym razem prosimy o kciuki za Murkę.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon mar 13, 2006 13:28

Kciuki za Murkę, za zdrówko trzymamy bardzo mocno :ok:
Musi być dobrze!

mokkunia

Post » Pon mar 13, 2006 19:47

Ojej, trzymam kciuki za Murkę! :ok: Ona ma chyba największe problemy zdrowotne z tych wszystkich (pomijając buraska oczywiście :roll: ) :( Skąd ta gorączka? To ma związek z tymi komplikacjami sterylkowymi, czy po prostu infekcja? No i jak skóra? Grzyb?
Śliczne zdjęcia! :)
A maluch dalej nie daje się złapć :roll:
Małego Iwo wezmę od Was jak tylko wyzdrowieje :D Nie wiem jeszcze czy tymczasowo czy na stałe, ale na pewno go wezmę :D
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Pon mar 13, 2006 20:58

Kciuki;)
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Wto mar 14, 2006 6:56

Jak sie dziś czuje Murka?

mokkunia

Post » Wto mar 14, 2006 8:45

Murka jeszcze w lecznicy, gorączka spadła, apetyt wrócił, dziś ją odbieramy, wyniki chyba jutro - koteczka nie jest niestety młoda ....
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto mar 14, 2006 9:38

To ja trzymam kciuki cały czas :ok:
Za zdrówko i za dobre wyniki :ok: :ok: :ok:

mokkunia

Post » Wto mar 14, 2006 11:17

Trzymam mocno kciuki :ok:

dryncia

Od: Śro lut 01, 2006 17:23

Post » Wto mar 14, 2006 12:13

Aktualny raport o stanie zdrowia kocioszczurka Iwo
Kocioszczurek, bo dugi i chudziutki, buźka też taka wychudzona.
W celu oswajania kocio siedzi u mnie w bluzie, gdy ja siedzę przy komputerze. Chyba mu dobrze, bo nie ucieka, wystawia główeczkę i rozgląda się przez chwilę, a potem rozciąga się jak długi i śpi, czasem mruczy :D
Kupalki już ustabilizowane, apetycik dopisuje, nawet suche dla maluszków okazało się jadalne :D
Jeszcze cały czas zastrzyki i kontrola weta, oczka nie leczą się tak szybko, jak oczekiwaliśmy, więc wczoraj zmieniono kropelki na maść gentamycynową - dłużej utrzymuje się w oczkach, i mam wrażenie, że już dziś jest poprawa :D .
Kocio Iwcio już nie drga nerwowo, kiedy go dotykam, chyba mnie troszkę polubił :wink:
Doskwiera mu tylko samotność - siedzi biedaczek w niewielkiej klateczce w łazience, cały czas sam - wieczorem po zgaszeniu światła strasznie lamentuje :cry:
Nie mogę go wypuścić ......
Ale są też dobre strony siedzenia w klatce - mogę o podtuczyć :twisted:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Wto mar 14, 2006 12:28

I oddzielnie raporcik o czarnym rodzeństwie (o Amelce już z nowego domku :D )
Czarnuszki sa strasznie militkie, tochę nieśmiała - nie podchodza same, ale nie uciekają, nie bronią sie przez wzięciem na ręce :D . Mają niesamowicie delikatną i mieciutką sierść i przesliczne bursztynowe oczka :D
Zdrówko - grzybka nie widać, świerzbowca tyle, co nic.
Chłopczyk został złapany już mocno przeziębiony - temperatura prawie 42, gile, kaszelek, kichanie, węzły chłonne baardzo powiekszone, nie chciał jeść, miauczał bezdźwięcznie - pewnie bolało gardziołko. Wczoraj już było lepiej, temperatura spadła, głos i apetyt wróciły, jedzonka kocio domagał się bardzo zdecydowanie (panienka jest mniej niecierpliwa), ale katar i kaszel utrzymują się, zastrzyki będą kontynuowane jeszcze przez kilka dni.

kalewala

[poprzednia][następna]