Biała kicia ma dom !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 11, 2006 13:34 tak

Chyba wszędzie juz napisałem gdzie się dało, no juz nie wiem, chyba do CBŚ zadzwonie :lol: zależy mi na niej a dziś akurat mam czas.
Pozdrawiam wszystkich

fuks4u

Od: Pt mar 10, 2006 10:04

Post » Sob mar 11, 2006 16:06

Dalia chyba pisała, że do poniedziałku nie będzie na Internecie, więc pisanie PW i maili na wiele się nie zda. Domyślam się jednak, że Tika, która zastanawia się nad adopcją kici posiada numer telefonu do Dalii ;) Spróbuj do Tiki napisać? :) Pozdrawiam, Ola.
Obrazek

dronusia

Od: Sob mar 26, 2005 13:32

Post » Sob mar 11, 2006 16:27 dziekuje

olu jesteś wielka! napiszę do tiki, może akurat! jejku, tak bym chciał mieć białą kicie, chyba zwariuję! , a może juz zwariowałem na jej punkcie?! dziekuje i pozdrawiam!

fuks4u

Post » Sob mar 11, 2006 23:19

witam..niestety mam Internet "na impulsy" a wiec musze liczyc sie z kazda minuta wiec nie mogłam przeczytac całego watku..Czy kicia nadal jest do adopcji?(tak wynikałoby z tytułu..)..Jestem z Poznania, pisze w imieniu mojej kolezanki która nie ma Internetu..17 letniej dziewczyny, ktora odkad ja znam marzyła o kocie.Jej rodzice nigdy sie nie zgadzali.Ostatnio moja kolezanka przeszła ogromna tragednie rodzinna (nie chce sie wdawac w szczegoly tym bardziej ze obiecałam ze nie powiem) i teraz bardzo sie w sobie zamkneła i ma wiele problemów.Jej mama pod wpyłwem tego zgodziła sie na kota(maja dobre warunki materialne zeby go posiadac).dziewczyna ta nie ma internetu, dlatego pisze w jej imieniu bo ogłoszenie to zobaczyła w szkole na informatyce a nie mogła odpisac nic bo nie była zarejestrowana a lekcja sie skonczyła.Kicia bardzo jej sie spodobała poniewaz zawsze marzyła zeby dostac mlodego kota(kotke najlepiej) o 2kolorowych oczach.Przeprtaszam ze sie tak rozpisałam ;) prosze o odp.Pozdrawiam.

nihh

Od: Sob mar 11, 2006 23:13

Post » Nie mar 12, 2006 22:48 hm

Smutna jest tragedia koleżanki,,,,ale jestem ratownikiem z zawodu-11 lat w zespole "R" , na piątym roku pedagogiki, czyli 5 lat różnych dziedzin psychologii(dwa lata w zakładach porawczych i schroniskach dla nieletnich) i daję słowo -białe dwu okie kotki nie leczą, tego rodzaju "spełnienia " w okresie nacisku, czy też z jego udziałem na otoczenie to poprostu foch!!!!!! wykożystanie sytuacji i uczuć. to tyle.resztę rozwarzań pozostwaim Wam

fuks4u

Post » Nie mar 12, 2006 23:01

Tylko się nie pozabijajcie-bo...gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta :)

A tak na marginesie to przypomniała mi się-czytając te Wasze ostatnie posty-kampania prezydencka i wyciąganie prywatnych brudów przeciwnika.....Tu może "brudów"nik nie wyciąga ale....ech,czego to się nie robi ,żeby cel osiągnąć ;]

tif

Od: Sob mar 04, 2006 10:26

Post » Nie mar 12, 2006 23:09

tif pisze:Tylko się nie pozabijajcie-bo...gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta :)

A tak na marginesie to przypomniała mi się-czytając te Wasze ostatnie posty-kampania prezydencka i wyciąganie prywatnych brudów przeciwnika.....Tu może "brudów"nik nie wyciąga ale....ech,czego to się nie robi ,żeby cel osiągnąć ;]

Też odniosłam podobne wrażenie.. :(
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Nie mar 12, 2006 23:27

Fuks4u, widzę, że Ci na niej zależy i to bardzo, często trzeba powalczyć o to na czym nam zależy, samo żadko do nas przychodzi. Powalcz bo warto. Poza tym na tym forum występowanie w czyimś imieniu nie jest praktykowane.Jak się nie ma internetu w domu to sią kafejki internetowe. Nie masz pewności, że taki prezent będzie trafiony a kot i jego los, to poważna sprawa. To nie przedmiot, który podlega zwrotowi bo odbywa się kosztem uczuć zwierzęcia. Ono też czuje i to bardzo mocno. Ludzie i tak zbyt często traktują zwierzęta przedmiotowo ale to Forum powstało i istnieje aby choć w części naprawić to, co zrobili tacy właśnie ludzie.
Nie oceniam Ciebie bo Cię nie znam ani Twojej znajomej ale jeśli jest to jej pragnienie, to nich sama postara się o realizację. Może to być także antidotum na stres i zajęcie myśli czymś innym. Przemyśl sprawę i nie miej do mnie żalu ale tak uważam.

goldi

Od: Sob lut 18, 2006 18:19

Post » Pon mar 13, 2006 0:40

Dziewczyna pisze w czyimś imieniu, ale to zainteresowana wybrała kota.Dla Fuks4 to -piękny kot a dla dziewczyny ukojenie żalu.Sama wiem, że kocie futerko to dobry pocieszacz.Dla tej dziewczyny to również spełnienie marzenia,na które wreszcie mama się zgodziła.Ja też miałam podobną sytuację tylko z psem.I byłam w podobnym wieku.Pies dożył starczego wieku i kochałam go bardzo.
[img]http://upload.miau.pl/3/41371m.jpg[/img/]

Ewasara

Od: Pt maja 27, 2005 20:32

Post » Pon mar 13, 2006 1:01

Jeśli nie mam racji (a to przecież bardzo możliwe) to przepraszam. Myślałam, że to czyjś wybór na zasadzie prezentu.

goldi

Post » Pon mar 13, 2006 1:10

<b>ogłoszenie to zobaczyła w szkole na informatyce a nie mogła odpisac nic bo nie była zarejestrowana a lekcja sie skonczyła.Kicia bardzo jej sie spodobała poniewaz zawsze marzyła zeby dostac mlodego kota(kotke najlepiej) o 2kolorowych oczach</b>..

Ewasara

Post » Pon mar 13, 2006 1:13

Widać nie przeczytałam dokładnie całości, nie ma sprawy i tak nie my tu decydujemy.

goldi

Post » Pon mar 13, 2006 1:16

Jasne Goldi :wink:

Ewasara

Post » Pon mar 13, 2006 7:15 przepraszam

Bardzo przepraszam za to co napisałem, "trochę " mnie poniosło.Wczoraj na spacerze znalazłem powieszonego psiaka-myślę że porostu się komuś znudził, urusł, a może jeszcze na dodatek chciał wychodzić na dwór-a ile można poświęcić czasu dla juz mniej ładnego psiaka i trzeba było z tym skończyć.ale już od dawna nie jestem zwolennikiem żywych prezentów na ukojenie żalu, czy też wykożystywana takich sytuacji do osiągnięcia celu.W każdym razie bardzo przepraszam, a to że mi zależy na kici ---, no tego nie da się ukryć, a co do tego że dwóch sie bije a trzeci......wiem jedno, tu kocia panienka ma skożystać, a nie człowiek, to jej trzeba dać cudowny domek i czułego kochającego opiekuna, czy opiekunke!

fuks4u

Post » Pon mar 13, 2006 8:54

W weekendy niestety nie mam dostępu do internetu i jestem nieosiągalna telefonicznie, stąd brak odzewu.
Potrzebuję trochę czasu na skontaktowanie się z Tiką.
Do zainteresowanych postaram się odezwac dziś jeszcze ( w drugiej połowie dnia )
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

[poprzednia][następna]