*Kocia Dolina* - Łacio znalazł dom!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 01, 2006 19:21 *Kocia Dolina* - Łacio znalazł dom!

Witajcie, obecnie przebywa u nas Łacio, którego zabraliśmy ze schroniska. Pojechaliśmy, żeby wziąć któregoś z kotów, a wybrać było ciężko :( Kocio to krówka, ma około 1,5-2 lata, jest największym miziaczem i przytulasem pod słońcem, nigdy takiego kota nie widziałam. Jest przesłodki i prześmieszny. Śpi w łóżku i nie odstępuje człowieka na krok. Dogaduje się z naszym Tikiem. Szukamy domku! Kotek jest oczywiście wykastrowany.

ObrazekObrazekObrazek

E-mail: dronusia@wp.pl
Kom. 601-897-678
Ostatnio edytowano Czw mar 09, 2006 0:32 przez dronusia, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

dronusia

Od: Sob mar 26, 2005 13:32

Post » Śro mar 08, 2006 13:54

łacio wciąż szuka domu :lol: :cry:

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Śro mar 08, 2006 16:59

Łaciu w piątek jedzie do nowego domciu :dance2: :dance2: :dance2: to już pojutrze ;) Będzie mieszkał w Bydgoszczy i będzie w nowym miejscu jedynym mężczyzną :) Ogromnie się cieszymy. Teraz szukamy domku dla Zuzi! :)
Obrazek

dronusia

Post » Śro mar 08, 2006 17:15

ha ha ,jak wykastrowany ,to już nie mężczyzna :lol: :oops: ,no ale niech mu tam będzie :wink: cieszymy się
Obrazek

zenia

Post » Czw mar 09, 2006 0:26

Oj tam zaraz, że nie mężczyzna, Zeniu.... :D Jak możesz ;) Hehe.
Zachęcamy do adopcji kotów z *Kociej Doliny*, są piękne, cudowne i wspaniałe ;) I nawet nasze kastraty są mężczyznami! :) Hehe :P Obecnie domu szuka śliczna i kochana Zuzia, 7-miesięczny rudasek oraz wielki prążkowany kocur.

dronusia

Post » Pt mar 10, 2006 23:01

Łaciu pojechał do nowego domku, w melancholię popadłam :oops: Tak troszkę się zżyliśmy z Łaciatym :) No... ale wiem, że u Karoliny i jej mamy będzie mu cudownie!
Obrazek

dronusia

Post » Sob mar 11, 2006 17:37

no to gratulacje :lol:

zenia

Post » Nie mar 12, 2006 19:20

Łacio jest przekochany. :D Nie miał większych problemów z przyzwyczajeniem się do nowego miejsca i ludzi.Pierwszego dnia w ogole nie jadl ale już jest w porządku pod tym względem.Znalazl sobie ulubione miejsce na parapecie, często tam siedzi i obserwuje co się dzieje.Poza tym uwielbia być głaskanym.:)Miejmy nadzieję że zaaklimatyzuje się u nas na dobre, jak na razie wszystko na to wskazuje.Acha,kitek jest wyjątkowej urody,czego zdjęcia nie oddadzą niestety.

cirilla

Od: Śro lut 22, 2006 21:48

Post » Nie mar 12, 2006 19:31

Gratuluję dokoceni :ok: A może kolega dla Łacia potrzebny,by nie czuł się samotny? :wink:
Obrazek
Mini[*]-22.10.2009r.nigdy Cię aniołku nie zapomnę.
Bibi[*]-03.11.2009r.Małe,radosne słoneczko,bądź szczęśliwa.
Lili[*]-06.11.2009r.Czekaj na mnie moja wesoła koteczko.
Izzi[*]-07.11.2010r.Zasnęłaś o wiele za szybko.Przyjdę smyku do Ciebie,czekaj na mnie.

kotek72

Od: Pt sty 13, 2006 20:20

Post » Nie mar 12, 2006 19:56

cirilla,fajnie :ok:

zenia

Post » Śro mar 15, 2006 15:12

Łacio wreszcie zaczął jeść porządnie. :) Dostał dzisiaj nową zabawkę ale niestety już jej nie ma :wink: Zobaczymy, może coś się da jeszcze zrobić z tych szczątków.A swoją drogą wydawalo mi się że zabawki dla kota powinny być superwytrzymałe. :wink:
Próbowałam przedstawić kota krolikowi i odwrotnie.Efekt był taki ,że królik nic sobie z Łaciaka nie robił a Łacio patrzyl z daleka co to za dziwo.Jak na razie trzyma się na dystans.Zobaczymy co potem będzie.
Łacio - mój mały słodziak:)
Obrazek

cirilla

Post » Śro mar 15, 2006 16:09

łacio widzę czuje sie już ,jak u siebie w domu :lol:
Obrazek

zenia

Post » Śro mar 15, 2006 18:50

No na to wygląda. :) Jak dalej będzie tak dobrze jadl to może rozmrożę jedzenie, które mu ugotowalam (nie chcial jeśc na początku, teraz jak mu się apetyt poprawil powinien się skusic jednak :wink: )
A tu jest link do zdjęc kitka:

[url]http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=49121&k=8&q=Łaciunio&nxt=0[/url]
Obrazek

cirilla

Post » Śro mar 15, 2006 19:14

Piękny podpis ! :D Strasznie się cieszę, że Łaciu w nowym domu tak wspaniale się czuje... miło na niego popatrzeć... :) Dziękuję Ci Cirilla, że tak dbasz o niego, książeczę wysłałam, powinna do Ciebie dotrzeć jutro lub pojutrze, pozdrawiam! :)
Obrazek

dronusia

Post » Sob mar 18, 2006 0:02

To ja dziękuję za to małe łaciowe cudo. :D Tak jak mowilam rozmrozilam mu jedzenie, które ugotowalam ale nic nie ruszył oprócz jednego serca ale i to z wielkim trudem. :wink: No nic, nie będę go zmuszać , dam to dla psa , na pewno się ucieszy :) Łacio dzisiaj bryka i zagląda tam gdzie nie wolno, no ale nie ma się co dziwic że go nowe rzeczy interesują.I tak jest supergrzeczny zazwyczaj -jeśli mu się powie że czegoś nie wolno to się nie upiera żeby to robić. :) A nowa zabawka już naprawiona i Łacio może z nią szaleć do woli.Szkoda tylko ,że na razie nic nie zainteresowalo go tak jak druciak do mycia naczyń, na punkcie którego ma obsesję...Chowamy przed nim ale zdarzało się ,że znalazł.Mruczy z zadowolenia jak się do tego dorwie. :lol: Ale teraz druciak leży zamknięty w szafie i czeka na wyrzucenie.Już go Łacisze nie zobaczy.Dzisiaj kitek spał w budce od drapaka, mam nadzieję że się przekona do niej i zrezygnuje z parapetu gdzie za ciepło nie jest przecież.Chociaż z drugiej strony skoro mu się tam podoba... :wink: Jego wybór. :) W nocy śpi u mnie na łóżku a jak usłyszy że się obudzilam to podchodzi i prosi o głaskanie.Miła pobudka to jest. :) No i jak słodko "rozmawia" z człowiekiem.Tylko ja nie umiem określić tego odglosu , to jest coś między mialczeniem a mruczeniem , a może jeszcze coś innego.A, okazalo się ,że Łacio lubi jogurt, dalam mu dzisiaj na spróbowanie i smakowalo mu.Już wiem co mu trzeba kupić. :) Ksiązeczka przyszła dzisiaj ale nie zdążyłyśmy do weta iśc.Pójdziemy w poniedziałek żeby kitek przy okazji tabletkę dostał.
A tu zdjęcie dzisiejsze:
Obrazek
Obrazek

cirilla

[następna]