SZCZECIN 8/9.04.2006r WYSTAWA -ZGŁOSZENIA ONLINE !!!!

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto lut 28, 2006 21:22

danunka pisze::wink: pewnie tak,ale......jest jak jest :D ,a tak do końca nie wiadomo,czy nie dostałby dyskwalifikacji w klasie otwartej .Nie wiem jak sędziowe podchodza do tego :wink:
Lekko wystający język,ot tak sobie (bez jakiejkolwiek wady wrodzonej paszczki) u kotki wg regulaminu wystawowego tez niby nie jest przeszkodą w otrzymaniu certyfikatu a sama miałam problem - kotka miała wpis do karty ocen -stres!! (wywaliła język sędziemu) i brak certyfiatu :(
Regulamin wystawowy mówi o "ciągłym wystawianiu języka lub zębów" :wink:

Gdyby sędziowie dokładnie sprawdzali koty to pewnie byłby problem.Sama wiem ,że są kotki które mają ewidentną wadę zgryzu a są hodowlane i mają certyfikaty :roll: To już sumienie hodowcy czy takiego kota będzie rozmnażał czy nie-bo sędziom to umknęło :wink: Ciekawy pomysł z tą dodatkową klasą -najbardziej ciekawi mnie np. złamanie ogonka-jak udowodnić,że jest złamany a nie jest to załomek-będą koty weryfikowane na podstawie zdjęcia RTG+opis weterynarza?Jakoś sędzia nie jest znawcą w tym temacie.

MonikaZ

Od: Wto wrz 16, 2003 13:29

Post » Wto lut 28, 2006 22:10

co do sprawdzania zgryzu
jak do tej pory tylko jeden sędzia sprawdzał zgryz podczas oceny Funi
wiem, że nie brałam udziału w zbyt wielu wystawach i nie ukrywam, że zaskoczona byłam, gdy sędzia dokładnie obejrzał ząbki
na szczęście u Smoczycy ząbki i zgryz jest w jak najlepszym porządku ;-)

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Wto lut 28, 2006 22:22

:wink: a ja jakos mam nadzieję,że nikt nie zgłosi kotka na tę nieszczęsna klase hodowlaną :roll: a jakby sie zdarzyło,to oczywiscie serdecznie zapraszam :D a problemy bedziemy rozwiązywac na miejscu :wink:
A Szczecin wiosną taki piekny........ech
ja też trafiam na sędziów,którzy sprawdzają kotom zgryz i zęby ,tak było własnie na zagranicznej wystawie ,kiedy moja zestresowana kotka pierwszego dnia pokazała jęzor,a drugiego dnia było cacy,bo zęby i zgryz ma ok
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Śro mar 01, 2006 11:43

jak to nikt, ja bede pierwszy :) che zglosic kota w otwartej i nie miec konkurencji, ta klasa mi to umozliwia ;)

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Śro mar 01, 2006 12:01

Jakos nie przekonaly mnie wyjasnienia co do sensownosci takiej klasy :? :roll:
Obrazek

M.

Od: Wto lut 05, 2002 11:17

Post » Śro mar 01, 2006 13:53

:lol: No cóż - ale przyjeżdzajcie :!: Wszystkich Was powitam z radościa i otwartymi ramionami :wink:
nawet Wam pokażę szczecinskie magnolie ,jak tylko będziecie chcieli :D

danunka

Post » Śro mar 01, 2006 22:47

Oj, fakt - magnolie sa tu piękne :D

Danusiu, ja na razie czekam na ostatnią chwilę ze względów finansowych... Ale jak się uda - będę z Zetuchną :D Dwa dni :)

MartaD

Od: Wto gru 14, 2004 14:29

Post » Sob mar 11, 2006 19:46

Przypominamy o zgłoszeniach na szczecinską Wystawę . :D Czekamy do 30 marca 2006r :D

danunka

[poprzednia]