Marmurka Emma nie chce urodzić w schronisku.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 28, 2006 10:02 Marmurka Emma nie chce urodzić w schronisku.

Przed dwoma tygodniami zostały podrzucone w tekturowym pudełku pod bramę schroniska. Obie piękne, miziaste i obie wydawały się być ciężarne. Czarna aksamitna Negrita i srebrna Marmurka Emma.
Na pewno obie były domowe i pewnie w ten sposób właściciel rozwiązał sobie problem niechcianego potomstwa :evil:
Na szczęście okazało się, że Negritka nie jest w ciąży, tylko sobie tak dobrze wygląda.
Ale Emma wkrótce zostanie mamą. Boi się urodzić w schronisku, bo tu tyle kotów, psów........ Boi się, żeby jej dzieci nie złapały jakiejś choroby. Szuka domku, choćby tymczasoewgo, gdzie mogłaby spokojnie urodzić i podchowac swoje maleństwa. W zamian obiecuje morze miłości i dzielenie się radością macierzyństwa.

Obrazek

Obrazek

Negrita

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lut 28, 2006 10:16 przez agnes_czy, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Wto lut 28, 2006 10:08

a nie da rady jej wysterylizować? schronisko da jej urodzić? :(
i Mamrurkowa to część imienia, nie określenie umaszczenia, tak? :wink:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto lut 28, 2006 10:12

Ciąża jest zbyt zaawansowana. Właściwie lada dzień urodzi.
Obrazek

agnes_czy

Post » Wto lut 28, 2006 10:25

ona została przyniesiona dwa tygodnie temu, wtedy mogli sterylizować, jak lada dzień urodzi, to juz na bank było czuć ciążę
zreszta mozna sterylizować do samego porodu, zawoziłam raz taką kotkę
Dopóki kotka nie urodzi, nie wydzielą się hormony podczas pporodu to nie wie że ma dzieci.
Obrazek

Mysza

Post » Wto lut 28, 2006 10:43

Mysza pisze:ona została przyniesiona dwa tygodnie temu, wtedy mogli sterylizować, jak lada dzień urodzi, to juz na bank było czuć ciążę
Dopóki kotka nie urodzi, nie wydzielą się hormony podczas pporodu to nie wie że ma dzieci.

No właśnie - na co oni czekali??????

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Wto lut 28, 2006 10:54

Wybaczcie ale kto powiedział, ze ciężarna kotka nie wie,że ma dzieci???
Progesteron wydzielany jest od momentu zagnieżdzenia sie zarodka w macicy. Przepraszam a czy kobieta w ciąży wie,że ma dziecko(w brzuszku). Może kotka nie jest świadoma ale jej hormony dają znać od poczatku,ze jest w ciaży. Czy zwierzę,które poroni nic sobie z tego nie robi???Podczas porodu wydziela się oksytocyna,która powoduje skurcze śluzówki macicy oraz laktogenezę. Nigdy nie widziałam aby kotka była zaskoczona swoim potomstwem.Co do sterylki aborcyjnej- chyba za bardzo do ludzi to przyrównuję ale ja jestem przeciw(to moje przywatne zdanie)

nazira

Od: Śro gru 21, 2005 9:22

Post » Wto lut 28, 2006 11:00

nazira pisze:Wybaczcie ale kto powiedział, ze ciężarna kotka nie wie,że ma dzieci???
Progesteron wydzielany jest od momentu zagnieżdzenia sie zarodka w macicy. Przepraszam a czy kobieta w ciąży wie,że ma dziecko(w brzuszku). Może kotka nie jest świadoma ale jej hormony dają znać od poczatku,ze jest w ciaży. Czy zwierzę,które poroni nic sobie z tego nie robi???Podczas porodu wydziela się oksytocyna,która powoduje skurcze śluzówki macicy oraz laktogenezę. Nigdy nie widziałam aby kotka była zaskoczona swoim potomstwem.Co do sterylki aborcyjnej- chyba za bardzo do ludzi to przyrównuję ale ja jestem przeciw(to moje przywatne zdanie)

zgadza się, za bardzo do ludzi porównujesz
u kotki hormony sie wydzielają, i owszem, ale ona nie ma tej świadomości bo (nic jej nie ujmując) nie myśli abstrakcyjnie takjak ludzie. A wnioskowanie po wydzielaniu hormonów, że będa dziecie- jest myśleniem abstarkcyjnym.
A po poronieniu i owszem "robi sobie", poronienie to tez poród przecież.

nie widziałąś by kotka była zaskoczona potomstwem? A ostatni watek na Kotach gdy kotka zostawiła małe, bo zaskoczona nie wiedziała co z nimi zrobić?
Obrazek

Mysza

Post » Wto lut 28, 2006 11:07

Mówiłam,ze to tylko moje zdanie :oops: widocznie się myliłam.

nazira

Od: Śro gru 21, 2005 9:22

Post » Wto lut 28, 2006 11:13

Emma nie boi sie urodzic w schronisku bo nie wie jeszcze biedaczka co ja czeka.
Brutalne odebranie maluchow ktore zostana uspione
lub ich powolna smierc.

Jak mozna bylo do tego dopuscic :cry:
8 kocich ogonów i spółka (z.b.o.o.)

eve69

Od: Pt sie 23, 2002 15:09

Post » Wto lut 28, 2006 11:21

Mysza pisze:ona została przyniesiona dwa tygodnie temu, wtedy mogli sterylizować, jak lada dzień urodzi, to juz na bank było czuć ciążę

Upsssss.......
Poczułam się osobiście zaatakowana przez "mafię" :wink:
Odpowiem, jak umiem: nie wiem- nie jestem pracownikiem schroniska. Ale na tyle cenię i ufam szefowej schroniska i opiekującej się schroniskiem wetce, jednej z najlepszych w Rzeszowie, by wiedzieć, że jeśli podjęły taką decyzję, to miały ku temu powody, i że była to słuszna decyzja.
Ja tylko bardzo nie chciałabym, by urodziła w schronisku, gdzie trafiają chore koty i łatwo o zarażenie.

Czy taka odpowiedź Cię satysfakcjonuje?
ps. Marmurka to część imienia.
Obrazek

agnes_czy

Post » Wto lut 28, 2006 11:27

oj absolutnie nie atakuję ciebie miś Obrazek

wkurza mnie tylko takie podejście schroniska, znam je, sama tez się z takim tu stykam
kociaki w schronisku mają minimini szanse na przezycie
więc pozowlenie by umierały w schronisku jest dużo bardziej nieludzkie niz sterylizacja aborcyjna- tym bardziej, że na prawdę taką się robi
pozwolenie by się urodziły kolejne- też nie w porządku

wątek obok- dorotek6 złapała i zaniosła kotke do sterylizaji, prosto z ulicy. kotka w 6 tygodniu ciązy. Już jest po, dobrze się czuje.
Obrazek

Mysza