Ofelia - zdrowa i kochana, Oliwia i ja - w krainie depresji

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 24, 2006 17:19

Trzymam kciuki, za apetyty, za zdrówko, za to, żeby się szybko zagoiły popękane serduszka...
Trzymajcie się dziewczyny: uda się!
Obrazek

Akineko

Od: Pt wrz 23, 2005 10:20

Post » Sob lut 25, 2006 12:06

Oliwka lepiej, martwi mnie tylko je kaszel, nie chcę podawać już jej kropli bo niestety wysuszają gardło, Oliwka je tylko suche, niestety w małych ilościach, dziś wyjeliśmy wenflon, niestety Oliwka w nocy odgryzła połowę koreczka, całe szczęście, ze nic się nie stało. Leki łyka z trudem, wydając gardłowy okrzyk-straszne jest to poprostu, ale wiem, że muszę, no cóż. Kupy są bardzo ładne, przeszliśmy na dietę i jemy tylko intestinala, cały czas mam wielką nadzieję, ze jednak Olwika wyzdrowieje i będzie mogła normalnie mieszkać z kotami, nie wyobrażam sobie by miała tu tkwić zupełnie sama, tyle godzin dziennie. Jest cały czas słaba, ale już zaczyna interesować się sobą, futerko wygląda lepiej, oczka czyste, katarku nie ma, w przyszłym tygodniu bedziemy powtarzać badania krwi.
Dziękujemy wszystkim ogromnie za pomoc - w innym wypadku nasza Ewcia by już nas pewnie do gabinetu nie wpuściła z takimi długami. :wink:

Obrazek
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Sob lut 25, 2006 16:07

wklejam wyniki badań Oliwki

kreatynina 0.6 mg/dl
mocznik: 21.1 mg/dl
bilirubina całkowita: o.6 mg/dl
AST: 128.5 U/l
ALT 307.6 U/l
ALP Fosfataza alkaliczna: 81 U/l
Obrazek

Magija

Post » Nie lut 26, 2006 1:23

Magija pisze:Dziękujemy wszystkim ogromnie za pomoc - w innym wypadku nasza Ewcia by już nas pewnie do gabinetu nie wpuściła z takimi długami. :wink:
:ryk: masz całkowitą słuszność... :ryk:
Fajnie,że napisałaś o Oliwce. :D

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Nie lut 26, 2006 1:36

Magda cały czas mooocno trzymam kciuki za zdrówko Oliwki :ok: :ok: :ok: :ok: !!!

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Nie lut 26, 2006 21:26

Oliwka je kurczaka! Cud! Są wielkie baranki, masowe ugniatanko i brzuszek się zaokrągla!
Obrazek

Magija

Post » Nie lut 26, 2006 21:30

Ofelia ma sie coraz lepiej,
futerko zaczelo lsnic, poniewaz je non stop, zaczela rowniez cos wazyc.
Z grzybkiem sie walczy, a uszka tez juz lepsze.
Jest kotem spragnionym kontaktu z czlowiekiem, barankuje non stop, nawet pralke :roll:. Bardzo sie domaga zainteresowania i dotyku.
Nieustannie szepcze w kocim jezyku, gdzie tam szepcze, gada jak najeta.
Mysle, ze niedlugo Kopciuszek zmieni sie piekna ksiezniczke.
Szkoda, ze narazie Kopciuszek mieszka w lazience i nie moze byc przedstawiony rezydentom.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie lut 26, 2006 21:36

Magija pisze:Oliwka je kurczaka! Cud! Są wielkie baranki, masowe ugniatanko i brzuszek się zaokrągla!

:dance: :dance2: :dance: :dance2: Dzielna panienka!!!!

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Nie lut 26, 2006 21:37

magicmada pisze:Ofelia ma sie coraz lepiej,
futerko zaczelo lsnic, poniewaz je non stop, zaczela rowniez cos wazyc.
Z grzybkiem sie walczy, a uszka tez juz lepsze.
Jest kotem spragnionym kontaktu z czlowiekiem, barankuje non stop, nawet pralke :roll:. Bardzo sie domaga zainteresowania i dotyku.
Nieustannie szepcze w kocim jezyku, gdzie tam szepcze, gada jak najeta.
Mysle, ze niedlugo Kopciuszek zmieni sie piekna ksiezniczke.
Szkoda, ze narazie Kopciuszek mieszka w lazience i nie moze byc przedstawiony rezydentom.

super, Ofelio, wiedziałam, ze będą z Ciebie koty :D
Obrazek

Magija

Post » Nie lut 26, 2006 21:38

:D :D :D Zuch dziewczynki.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Nie lut 26, 2006 23:33

Poczuły,że są kofane i proszę.. :D

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Nie lut 26, 2006 23:44

Dopiero teraz zauważyłam ten watek
Bardzo mocno ściskam kciuki
Bardzo cieplo pozdrawiam
I też poproszę o nr konta.

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Pon lut 27, 2006 4:55

Trochę miłości i koty "zakwitły"- trzymajcie tak dalej!
Obrazek
tornado w Alabamie;P

Blond Tornado

Od: Pon cze 13, 2005 1:29

Post » Pon lut 27, 2006 20:10

Mam na imię Oliwia, to imię noszę od kilku dni, od czasu kiedy postanowiłam jednak się nie poddawać, choć wszystko bolało, choć upragniona śmierć była już blisko.
Kładę się na swoim kocyku uśmiechając się lekko na wspomnienie słów tego głosu, którytam w tamtym miejscu cicho szeptał: "Nie stara kotko, nie czas, nie wolno się poddawać, czeka Cię jeszcze wiele dobrego" Nie wierzyłam, tam w tamtym miejscu nie ma szczęścia, koty nie mruczą cudownych melodii, pełne rozpaczy myśli krążą bez celu, sekundy, minuty, godziny, dni, nie mają sensu gdy nie masz żyć dla kogo.
Myślałam, ze to sen, że odchodzę, jednak głos nie kłamał, mam swój koc, swoją poduszkę, swoją rodzinę, która się troszczy o starą kotkę, nie zapomina zajrzeć rano i powiedzieć do widzenia wychodząc do pracy, nie zapomina o wieczornych pieszczotach i o tym by poprostu być, być ze starą kotką. Kiedy mama mówi:"Choć, już nigdy nikt Cie nie skrzywdzi staruszko, proszę jeść i zdrowieć, żebyś miała siły wyjść w lecie na balkon i ogrzać swoje stare kości!" idę jeść, i mimo, ze gardło boli, jem, chcę być zdrowa, chcę żyć, mam już dla kogo

Oliwia
Obrazek

Magija

Post » Pon lut 27, 2006 20:14

Magija pisze:Oliwka je kurczaka! Cud! Są wielkie baranki, masowe ugniatanko i brzuszek się zaokrągla!

Wiecie co wsyd mi bardzo zapytac ale ciekawosc silniejsza :oops: :oops: :oops: :oops: Ja wiem ze to glupie i bedziecie sie smiac ze nie wiem :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Ale co to znaczy ze ktocio robi baranki?

Pei

Od: Wto wrz 27, 2005 13:55

[poprzednia][następna]