Wystawa Swiatowa WCF 14-15 maj Wieden

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Sob lut 25, 2006 15:14 Wystawa Swiatowa WCF 14-15 maj Wieden

Ktos sie wybiera? :)

deja-vu

Od: Wto cze 01, 2004 17:49

Post » Sob lut 25, 2006 18:20

My planujemy i myslę ,że większość członków PZF się zdecyduje zwłaszcza ze dystans nie jest tak daleki. Wszystkie wystawy WCF np w Niemczech są prawie pod holenderska granicą. W porownaniu z tym Wiedeń to rzut beretem.
Rok temu moi przyjaciele wybrali sie na wystawę w Ebensee organizowną przez ten sam klub i byli naprawdę urzeczeni wspaniałą, przyjazna atmosferą oraz dobrą organizacją.

Erwi

Od: Śro maja 21, 2003 11:51

Post » Sob lut 25, 2006 19:16

Erwi pisze:My planujemy(...)

A z jakimi kotkami jeśli można spytać :wink:
Obrazek

Projektowanie stron internetowych www.mirieldesign.com --- Genetyka: Dziedziczenie kolorów w pigułce, Inbred --- Koty norweskie leśne Skogkatt.pl

Miriel

Od: Czw lut 12, 2004 18:27

Post » Sob lut 25, 2006 21:24

Erwi mowi prawdę :) W zeszłym roku uczestniczyliśmy w wystawie organizowanej przez ten austriacki klub i bylo super. Organizatorzy bardzo mili, wszystko chodzilo tam jak w zegarku. Do Wiednia trzeba pojechac koniecznie. Ja na 100% zabieram moja kotkę NFO z nadzieja, że uda nam sie tam zdobyc kolejne certyfiakaty..., a jak nie to przynajmniej obejrzymy Wiedeń :)
Pozdrawiam
Natka
Obrazek

Natka

Od: Nie lut 02, 2003 20:04

Post » Sob lut 25, 2006 22:03

:ok:
Obrazek

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Sob lut 25, 2006 22:21

Miriel pisze:

A proszę bardzo to nie tajemnica. Z Italo, żeby wkońcu zamknąć tytuł (jeżeli uda się) i rozpocząć nowy i z Runią.

Erwi

Post » Nie lut 26, 2006 12:38

Erwi pisze:
Miriel pisze:
A proszę bardzo to nie tajemnica. Z Italo, żeby wkońcu zamknąć tytuł (jeżeli uda się) i rozpocząć nowy i z Runią.

To trzymam kciuki, a dla Gudrun podwójne :ok:
Obrazek

Projektowanie stron internetowych www.mirieldesign.com --- Genetyka: Dziedziczenie kolorów w pigułce, Inbred --- Koty norweskie leśne Skogkatt.pl

Miriel

Od: Czw lut 12, 2004 18:27

Post » Nie lut 26, 2006 18:51

A jaki srodek transportu? Bo ja sie tak zastanawiam nad wyjazdem, ale samochod mam stary i boje sie nim jechac, bo jak cos w Austrii sie zepsuje... A kolej droga.
I jeszcze mam pytanie - jakie sa wymagania na swiatowki w WCF?
Misiarnia*PL - najbardziej pluszowa hodowla!

misiarnia

Od: Pt gru 16, 2005 23:13

Post » Pon lut 27, 2006 14:55

misiarnia pisze:A jaki srodek transportu? Bo ja sie tak zastanawiam nad wyjazdem, ale samochod mam stary i boje sie nim jechac, bo jak cos w Austrii sie zepsuje... A kolej droga.
I jeszcze mam pytanie - jakie sa wymagania na swiatowki w WCF?

Z tego co wiem, WCF nie stawia konkretnych wymagań jesli chodzi o tytuły i osiągniecia kotów uczestniczacych w Wystawie Światowej - tak jak jest to w FIFE. My dostaliśmy zaproszenie pocztą na te wystawę i nie ma tam słowa o żadnych wymogach formalnych. Termin przesyłania zgłoszeń jest do 15.04.2005. Cena za 1 dzień 1 kot 25 euro - dwa dni 45 euro. Kastraty 1 dzień 20 euro - dwa dni 35 euro. Sędziowiać będą : Anneliese HAckman (president WCF), Solange Ledoux-Leyroy, Vija Klucniece, Helmuth Watzke, Ivaras Plepis.
Z tego co zauważyłam nie powinna to byc jakaś strasznie wielka wystawa. W WCF w tym roku w styczniu była już jedna wystawa mająca range Światowej we Włoszech, a w czerwcu kolejna Światówka w Sydney..., ale jak dla mnie to stanowczo za daleko :)
Jesli chodzi o transport - my własnym samaochodem - bo tak najwygodniej. Na szczeście do Wiednia nie jest daleko. Nie słyszałam by był organizowany jakiś zbiorowy wyjazd na te imprezę...
Pozdrawiam
Natka
Obrazek

Natka

Post » Wto lut 28, 2006 11:22

WCF organizuje kilka Swiatowych Wystaw rocznie, na jednej z ostatnich w 2005 r. w Rosji zgloszonych bylo 73 koty, z ktorych prawie 20 dostalo tytul Zwyc. Swiata.

kicia-kocia

Od: Śro maja 04, 2005 22:28

Post » Wto lut 28, 2006 19:20

kicia-kocia pisze:WCF organizuje kilka Swiatowych Wystaw rocznie, na jednej z ostatnich w 2005 r. w Rosji zgloszonych bylo 73 koty, z ktorych prawie 20 dostalo tytul Zwyc. Swiata.

No nie żartuj, tyle kotów na wystawie światowej? Z taka liczbą to chyba nie powinna się ona odbyć. U nas w PZF, małym zwiazku, jest zwykle w granicach 150 kotów. Jak na 73 koty 20 mogło wygrać BIS aby uzyskać tytuł WW?
Zresztą zobaczymy, sprobować można. Jak powiedziała Natka najwyzej zwiedzimy Wiedeń.

Erwi

Post » Śro mar 01, 2006 8:06

Erwi pisze:
kicia-kocia pisze:WCF organizuje kilka Swiatowych Wystaw rocznie, na jednej z ostatnich w 2005 r. w Rosji zgloszonych bylo 73 koty, z ktorych prawie 20 dostalo tytul Zwyc. Swiata.

No nie żartuj, tyle kotów na wystawie światowej? Z taka liczbą to chyba nie powinna się ona odbyć. U nas w PZF, małym zwiazku, jest zwykle w granicach 150 kotów. Jak na 73 koty 20 mogło wygrać BIS aby uzyskać tytuł WW?
Zresztą zobaczymy, sprobować można. Jak powiedziała Natka najwyzej zwiedzimy Wiedeń.

Zasady w WCF są inne - swoja droga koty zwycięzają w BIS - ale to nie daje im tytułu WCH. BIS może wygrac kot z niżym tytułem np. IC, ale nie daje mu to prawa do tytułu WCH. Jest po prostu zwycieskim kotem.
Tytuł WCH zdobywa sie certyfikatami. To najwyższe w WCF tytuły takie jak w FIFE EC - więc nie ma sie co dziwić. Jesli na wytawie były koty z tytułami Wielkiej Europy i zaczetymi tytułami na WCH - mogły te tytuły na Światówce kończyć. Nie należy mylić WW Fifowskiego z WCH Wcfowym - bo w zupełnie inny sposób sie je zdobywa ...
Jesli chodzi o ilość kotów na Światówkach to z tego co wiem - te wschodnie wystawy sa zwykle dość spore. W zeszłym roku w Petersburgu było około 500 kotów, a w niemieckim Duisburgu tez około 500.
Pozdrawiam
Natka
Obrazek

Natka

Post » Śro mar 01, 2006 20:58

No tak, kicia- kocia poprostu żle przełożyła na polski WCH.
Oczywiście, że tytuł WCH -najwyzszy tytul w WCF moze zdobyć i połowa kotow.
W FIFE kończy sie na EC, w WCF idzie sie dalej zdobywajac certyfikat na Grand EC czyli 3x CAGCE z 3 róznych krajów a potem na WCH ktory otzrymuje sie uzyskując 3x CACM z 2 róznych krajow i 1 z innego kontynentu lub właśnie wystawy światowej. I po taki certyfikat jedzie właśnie Natka ze swoja kotką. Wiec jak dobrze pójdzie bedziemy mieli w Polsce drugiego World Championa.
A zwycięstwo w BIS nie daje u nas tytułu WW (world winner).

Erwi