Tygryń - koniec bajki.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 22, 2006 21:35

Malgorzata pisze:Mamucik, przeczytalam watek Tygrynia i jako opiekunka wyleczonego z ciezkiej bialaczki Wieslawa /4 lata temu byl umierajacy/, chcialabym Wam serdecznie polecic kuracje Interferonem. To byl ludzki , w roztworze dostosowanym dla kociego. Kuracja pozwolila Wiesiowi wyzdrowiec, podobna kuracja pomogla tez kilku forumowym kotom pozbyc sie wirusa.
Jak przeczytalam, wsrod cioc Tygrynia jest p.Farmaceutka, wiec mam nadzieje, ze z lekiem nie byloby klopotu.
Trzymam kciuki za slicznego Tygrynia, jesli mialabys jakies pytania, chetnie odpowiem.

Rozmawiałam już z moim znajomym wetem na temat leczenia Tygrysia interferonem - nie ma doswiadczenia w tym zakresie, Kościuszki także.

Chetnie zatem bym się z Toba skontaktowała telefonicznie - czy byłoby to mozliwe :?: :D

Znam dobrze interferon - kiedyś życie zmusiło mnie do poznanie tego leku i podawania członkowi mojej rodzinki interferonu w zastrzykach - pół roku co drugi dzień.
Wiem, że teraz jest intron przedłużonym działaniu - podaje się raz na tydzien. Intron nie zwalcza wirusa, ma za zadanie pobudzić siły organizmu do walki . Obecnie przy chorobach wirusowych podaje się go w konfiguracji z innymi ekami - np lamivudiną. Leki te przygotowują przedpole i dalej ma działac intron. Ale zupełnie nie wiem, jak to dziala i jak się podaje u miauczących i pieszczotliwych.

Pani farmaceutka jest niestety już od dawna na emeryturze i w tym zakresie na pewno nie będzie w stanie w żaden sposób pomóc.

Zatem - do usłyszenia
:?: :D
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Śro lut 22, 2006 21:48

Szymkowa pisze:
Malgorzata pisze:Mamucik, przeczytalam watek Tygrynia i jako opiekunka wyleczonego z ciezkiej bialaczki Wieslawa /4 lata temu byl umierajacy/, chcialabym Wam serdecznie polecic kuracje Interferonem.

A więc jest nadzieja. Myślę, że zebrałoby się grono cioć i pociągnęło finansowo leczenie Tygrynia aż do pełnego wyzdrowienia. Zgłaszam się jako druga ciocia ( Mamucik, Ty jesteś ta pierwsza ).

Ale Tygryn już dawno sobie zaklepał ciocię Szymkową i zgłoszenie tu nie potrzebne :wink: - i to niezależnie od finansowej pomocy.

Lecznie interferonem to troszkę kosztowna rzecz, przynajmniej było tak trzy lata temu, ale pewnie i ceny nie są już tak agresywne, i możliwości większe ( miałabym zdaje się możliwość ściagnięcia leku bez marży aptecznej ). A myślę, że dawkowanie jest także o wiele mniejsze niż u człowieka.
Iwcia z forum proponowała parę ampułek intronu, wtedy rozmawiałam z wetem, ale mój wet pozostal przy sterydzie, niemniej skoro mamy tu Kocinke Zwycięską to wrócę szybko do tematu.
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

mamucik

Post » Śro lut 22, 2006 22:12

Zglaszam sie jako nastepna ciocia... :1luvu:
U mnie w rodzinie nie ma zadnych dzieci wiec ludzka ciocia nie zostane chyba... takze chetna pomoca sluze :-)
Ania

Frankie

Od: Nie wrz 04, 2005 13:44

Post » Śro lut 22, 2006 22:32

Tygryniowa mamo, napisalam PW :D
Malgorzata,
Wieslaw, Matylda, Bazyli za TM, Rozalia, Kazio,Iwan i mala Klara
Obrazek

Malgorzata

Od: Sob lip 12, 2003 20:09

Post » Czw lut 23, 2006 0:41

A ja tylko dodam,że po kuracjach interferonowych Kacperek i Denis Magiji wykazały się testami ujemnymi i to podwójnie.
Dałam Ci link do Kacpusia.

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Czw lut 23, 2006 10:54

Szczesciarz Wieslaw pozdrawia dzielnego Tygrynia i zyczy Mu sukcesu! :ok: :1luvu:
Malgorzata,
Obrazek

Malgorzata

Post » Czw lut 23, 2006 11:21

Tygryniu kochany trzymaj sie:))) Ja przesylam ci :1luvu:
Ja tak jak pisalam lecze mojego Pusia interferonem ale kocim, ktory jest chhhhoooolllerrnnie drogi:(
Ale wiem, ze ten ludzki tez dziala i to bardzo skutecznie:)
Tajguś i Pusiaczek za TM.... już nie wierzę w cuda....

crisis

Od: Nie lis 27, 2005 19:08

Post » Czw lut 23, 2006 12:55

Mili moi

Czytam własnie wszystko co jest w moim zasiegu o interferonie. Raz już rozmawiałam z wetem na ten temat, teraz jednak do niego wrócę, bo to bardzo sensowne zdaje się rozwiazanie.
W przerwach doczytuję o Kacperku.

Buziaki dla wszystkich, a Tygryniowi opowiem o Wacusiu i Pusiu, niech chłopak przemyśli sprawę :wink: :D :D

Franke - jak już napisałam na PW - czekamy, aż zapracowana Ciocia odwiedzi własną rodzinkę w szpitaliku :wink: :D

mamucik

Post » Czw lut 23, 2006 18:19

A wi ęc... jest szansa :)
A na razie - do góry, kotuniu :)
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Czw lut 23, 2006 19:25

Ojej, dopiero dzisiaj przeczytałam cały watek! Mocno kciuki za kitulka trzymam, podnoszę i Ciebie Mamuciku serdecznie pozdrawiam!
Mam nadzieję, jak wszyscy tutaj, że będzie dobrze!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pt lut 24, 2006 5:46

Hop Tygryn na pierwsza strone!

Frankie

Od: Nie wrz 04, 2005 13:44

Post » Pt lut 24, 2006 9:01

Frankie pisze:Hop Tygryn na pierwsza strone!

Frankie, poranny ptaszku - 5.40 - jestem pod dużym wrażeniem
( tu powinna być ikonka zaspanego mamucika, który po omacku, starając się ominąć rozliczne koty, próbuje doczołgać się do kuchni, bo tam jest KAWA :!: )

Tygryń robi się już zupełnie przytulasty, ale coś nie chciał wczoraj jeść :cry:
W pomieszczeniu, gdzie jest - od wczoraj jest jeszcze ciężko chory pies, nie chciałam go niepokoić, więc próbowałam go nakarmić w pokoju zabiegowym, gdzie został przeniesiony na zastrzyki. I nic.
Może też dlatego, ze ciagle siedzi w klatce, nie chodzi

Ale robi się taki łagodny - wraca dawny Tygryń, mój śliczny, zielonooki towarzysz.

mamucik

Post » Pt lut 24, 2006 9:05

Tygryniu, :1luvu: ,jesc koniecznie trzeba!
Malgorzata,
Obrazek

Malgorzata

Post » Pt lut 24, 2006 9:18

Może tak Tygrynie obchodzą tłuste czwartki :evil:
To mu powiem, że dzisiaj jest Chudy Piątek :wink:

mamucik

Post » Pt lut 24, 2006 17:50

Do góry, Tygryniu :)
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

[poprzednia][następna]