Samuel- już ma dom:)))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 27, 2006 13:27

Pumusia czyli Sami pozdrawia wszystkich forumnowiczów.
Krysia pisze:
Zmierzyłam go jak leży od końca ogona do ucha ma 80 cm, nie źle,a waży chyba z 7 kg. :roll: Jest taki ubity,wygląda super
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Pt sty 27, 2006 13:41

safiori pisze:Pumusia czyli Sami pozdrawia wszystkich forumnowiczów.
Krysia pisze:
Zmierzyłam go jak leży od końca ogona do ucha ma 80 cm, nie źle,a waży chyba z 7 kg. :roll: Jest taki ubity,wygląda super

No to już nie Pumusia tylko Puma całą gębą :D :D :D
Jak ja się ciągle cieszę że on trafił wreszcie na kochających ludzi....ech...aż słów mi brakuje............

justin888

Od: Pt sie 12, 2005 17:40

Post » Pt sty 27, 2006 13:42

No nieźle! To nie kot tylko gigakot!
Niestety próba zeskanowania i wstawienia fot jaką podjęłam, nie powiodła się :( . Za to p. Wanda z Sycyna zatrzymamła 2 zdjęcia. Była bardzo zadowolona że Sami ma takie lukusy i wygląda na szczęsliwego i rozpieszczanego :D
Albert, Fisia Haczyk, Tadeuszek

Catrina

Od: Pon kwi 18, 2005 11:53

Post » Wto lut 21, 2006 10:00

Przekazuję informacje od Samiego:
"Samuelek czuje się rewelacyjnie, dziś obudził nas o 7dmej.O dziwo swoją miłością obdzielił nas po równo, tego się nie da opisać jak on się przymila, liże po twarzy i pomiałkuje. W ubiegłym tygodniu jak wracałam z pracy wszedł zemną do klatki taki ładny młody piesek, mieszaniec wilczura z haski, pobiegł po schodach i położył się przed naszymi drzwiami. Samuś wyszedł do mnie do drzwi, bo zawsze to robi, i wcale nie przejął się psem, zachował pełny spokój. Piesek też był przyjaźnie nastawiony. Oczywiście zaczęłam się przejmować tym psem, co z nim zrobić, dałam mu jeść i poszłam zapytać sąsiada który ma 2 psy czy coś wie o pochodzeniu tego psa. Na szczęście wiedział i okazało się że piesek przychodzi do jakieś panienki z naszego bloku, a na noc wraca do siebie. Nie wiem jak będzie ciepło czy Samuś będzie chciał siedzieć na balkonie, chyba pole źle sobie kojarzy bo gdy wczoraj południem do słońca było 20st ciepła, wzięłam go na ręce i wyszłam z nim na balkon bardzo był zaniepokojony i szybko chciał wracać. Pobiegł do sypialni i położył się na łóżku wyraźnie okazując strach. Kupiłam dzisiaj i już posiałam w doniczce specjalną trawę dla kotów, bo znowu juka ma fajne cięcia wykonane pazurkami Samusia. musiałam ją dać wyżej bo chyba by ją całą zniszczył, a szkoda bo to nasz nowy zakup. Oglądałam też fajne kuwety ,takie całe zabudowane ,kupimy mu w najbliższym czasie,cena59 zł. Samuś jest straszny czyścioch więc jakoś tą cenę przeboleję, a przy okazji nie będę zaczynała dnia od zamiatania kamieni z całej łazienki"
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Wto lut 21, 2006 14:30

Wszystkie ciotki zapomiały o Samuelu :(
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Wto lut 21, 2006 15:03

safiori pisze:Wszystkie ciotki zapomiały o Samuelu :(

A jak mozna zapomnieć o tym kocie?!?!?! Jeszcze zdjęcia by sie pana Samuela przydały.....

justin888

Od: Pt sie 12, 2005 17:40

Post » Wto lut 21, 2006 21:20

justin888 pisze:
safiori pisze:Wszystkie ciotki zapomiały o Samuelu :(

A jak mozna zapomnieć o tym kocie?!?!?! Jeszcze zdjęcia by sie pana Samuela przydały.....

No coś Ty :evil: - zawsze chętnie czytam nowe wieści o Samim :D!
Proszę przekazać moje pozdrowienia przy okazji :)!

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Wto lut 21, 2006 22:37

Ja też pamiętam o Samim. Cudowne wieści :1luvu: Prosimy częściej. Miziaki dla kotusia.
Obrazek

livy

Od: Pon paź 03, 2005 13:15

Post » Nie mar 19, 2006 20:06

Oto najnowsze wieści od Samiego:
Samuelek czuje się świetnie,doszedł do wagi ok 8kg. i chyba na tym zakończy się jego tycie bo zdecydowanie mniej je. Strasznie dużo śpi , wychodzi mu to na zdrowie, wygląda super.Jakieś 2 tygodnie temu podczas sesji na oknie wypatrzył na drzewie kota, prawdopodobnie kotka, duża biała w łaty, to co on zaczął wyprawiać to się w głowie nie mieści, miałczenie i bieganie od okna do drzwi balkonowych, a w pewnym momencie był tak podenerwowany że zaczął miałczeć do mnie i drapać mnie łapką , domyślałam się że chce żebym go wypuściła do tego kota. Zaczęłam go uspakajać a on był coraz bardziej podenerwowany.Musiałam zasunąć żaluzje i dopiero pomału się uspokoił. Na szczęście więcej już ten kot nie przyszedł.Czyżby Samusiowi brakowało towarzystwa innych kotów
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Pon mar 20, 2006 7:53

safiori pisze:Oto najnowsze wieści od Samiego:
Samuelek czuje się świetnie,doszedł do wagi ok 8kg. i chyba na tym zakończy się jego tycie bo zdecydowanie mniej je. Strasznie dużo śpi , wychodzi mu to na zdrowie, wygląda super.Jakieś 2 tygodnie temu podczas sesji na oknie wypatrzył na drzewie kota, prawdopodobnie kotka, duża biała w łaty, to co on zaczął wyprawiać to się w głowie nie mieści, miałczenie i bieganie od okna do drzwi balkonowych, a w pewnym momencie był tak podenerwowany że zaczął miałczeć do mnie i drapać mnie łapką , domyślałam się że chce żebym go wypuściła do tego kota. Zaczęłam go uspakajać a on był coraz bardziej podenerwowany.Musiałam zasunąć żaluzje i dopiero pomału się uspokoił. Na szczęście więcej już ten kot nie przyszedł.Czyżby Samusiowi brakowało towarzystwa innych kotów

No ja tam nie wiem :roll: - niby p. Wanda twierdziła, ze on inne koty atakuje i dlatego musi być sam, ale z drugiej strony nie zawsze jej charakterystyka się zgadzała. Może Sami chciał pomóc temu kotulkowi, bo sam ma teraz domek i wie jakie to szczęście!!!

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Pon mar 20, 2006 8:01

A jakieś zdjęcia Samuelka dałoby radę zobaczyć w tym wątku? Kotek cudowny, pamiętam jak długo czekał a teraz ma upragniony domek tak jak jego kolega ze schronu - Bolas :) Miziaki dla Samuelka i pozdrowienia dla jego domku!
Obrazek

livy

Od: Pon paź 03, 2005 13:15

Post » Pon mar 20, 2006 13:25

Zdjęcia są ale mamy klłopot ze zeskanowaniem ich. :oops:
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Pon mar 20, 2006 13:38

Będę cierpliwie czekać :)
Obrazek

livy