Prycza- koteczka półdługowłosa- już u Hiver :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 20, 2006 18:48

kordonia pisze:I co tam nowego, hę? :)

No na chwilę obecną, to... Zuzka już zaakceptowała to nowe futrzaste i... chce się z tym bawić, a toto futrzaste nie bardzo, bo woli spać, myć się albo miziać i na wszelkie wskoki na kark czy targanie ogona patrzy na Zuzkę jak na kosmitkę i delikatnie syczy. 8)
Myślę, że jak się Prycza przyzwyczai do nas, do nowego mieszkania i wiecznie biegającej Zuzki, to też zacznie z Zuzką troszkę bardziej szaleć.
Jak narazie wszystko jest na jak najlepszej drodze :lol:
My jesteśmy zadowoleni, tym bardziej, że w nocy na łóżku były dziś 2 koty, które same tam weszły. W dwóch różnych rogach, ale razem :)
A!!! I co najbardziej zaskakujące, po pierwszych 2 dniach z dwoma kuwetami kociuchy stwierdziły, że skoro ludzie do jedneo w łazience, to one też i korzystają z dotychczasowej kuwety Zuzki, więc pożyczoną oddajemy i nowej narazie nie kupujemy, bo po co w sumie? A może lepiej mieć zapasową, jakby którejś odbiło? 8)
gonzo pisze:ja myślę, że Zuzka na początku tak krzyczała, bo nie była pewna czy to to futrzaste to na bank jest kot :twisted:

Hehehe, teraz, jak się upewniła, że to kot, to biega za Pryczą, skacze na nią, bawi się jej ogonem i tylko czeka, aż Prycza się przyłączy, a Prycza wygląda, jakby zbyt wielkiej ochoty na to nie miała... :evil:
Moje koty
Obrazek

hiver

Od: Nie lut 12, 2006 23:43

Post » Wto lut 21, 2006 8:26

Ale super :)
Nie spodziewałam sie, ze tak szybko to pójdzie.
Myślę, ze to dlatego, ze Zuza jest tak młodziutka, a Prycza zawsze była dobrą matką dla kociątek.
Mam wrażenie, że Prycza w pierwszej kolejności zajmie sie Zuzkiem jako matka- moze jakieś mycie, itd., a moze dopiero kiedyś, potem jako koleżanka.

Ale, ale! Tak czytam, i i dochodzę do wniosku, że potrzebny Wam jednak trzeci kot :twisted: - np. nasza Spręzyna- jet młodziutka, więc bawiłaby sie z Zuzą, a Prycza by mogła im obydwóm matkować :lol:
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Wto lut 21, 2006 8:34

kordonia pisze:Ale super :)
Ale, ale! Tak czytam, i i dochodzę do wniosku, że potrzebny Wam jednak trzeci kot :twisted: - np. nasza Spręzyna- jet młodziutka, więc bawiłaby sie z Zuzą, a Prycza by mogła im obydwóm matkować :lol:

Wczora właśnie jak Zuzeks robił podchody do Pryczy powiedziałam TŻowi, że chyba weźmiemy jeszcze jednego kota, ale... nie do końca poważnie to mówiłam, a na pewno nie teraz 8) Ale nie zaprzeczam, że może kiedyś owszem. :roll: A raczej na pewno, ale trochę musi jeszcze minąć ;)
Moje koty
Obrazek

hiver

Post » Wto lut 21, 2006 8:35

kordonia pisze:Ale super :)
Nie spodziewałam sie, ze tak szybko to pójdzie.
Myślę, ze to dlatego, ze Zuza jest tak młodziutka, a Prycza zawsze była dobrą matką dla kociątek.
Mam wrażenie, że Prycza w pierwszej kolejności zajmie sie Zuzkiem jako matka- moze jakieś mycie, itd., a moze dopiero kiedyś, potem jako koleżanka.

:lol: hiver, uwazaj :) Ani sie obejrzysz a bedzies zmiala cale stadko kociambrow od kordonii :) Bo jak juz bedzies zmiala towarzystwo dla Zuzki to trzeba by znalezc towarzystwo do plot dla Pryczy :wink:
Obrazek

villia

Od: Pon wrz 12, 2005 20:56

Post » Wto lut 21, 2006 8:46

villia pisze: :lol: hiver, uwazaj :) Ani sie obejrzysz a bedzies zmiala cale stadko kociambrow od kordonii :) Bo jak juz bedzies zmiala towarzystwo dla Zuzki to trzeba by znalezc towarzystwo do plot dla Pryczy :wink:

Się nie dam! :D Zaprę się nogami i rękoma i nie wezmę więcej niż 2! :twisted: :twisted: :twisted: A poważnie mówiąc, to narazie takich PLANÓW nie mamy :lol:
Moje koty
Obrazek

hiver

Post » Wto lut 21, 2006 17:32

hiver pisze:
villia pisze: :lol: hiver, uwazaj :) Ani sie obejrzysz a bedzies zmiala cale stadko kociambrow od kordonii :) Bo jak juz bedzies zmiala towarzystwo dla Zuzki to trzeba by znalezc towarzystwo do plot dla Pryczy :wink:

Się nie dam! :D Zaprę się nogami i rękoma i nie wezmę więcej niż 2! :twisted: :twisted: :twisted: A poważnie mówiąc, to narazie takich PLANÓW nie mamy :lol:

No, no, w kazdym razie ja się przyczajam :twisted:
Obrazek

kordonia

Post » Wto lut 21, 2006 17:42

hiver pisze:

hehehe, a jeszcze przed chwilą było, że tylko jeden jeszcze :twisted:

gonzo

Od: Pt cze 18, 2004 20:21

Post » Wto lut 21, 2006 18:05

kordonia pisze:No, no, w kazdym razie ja się przyczajam :twisted:

Nawet jeśli nie teraz, to wiedz, że będziesz pierwszą osobą, do której się zgłoszę, jeśli się zdecydujemy :twisted:
Moje koty
Obrazek

hiver

Post » Wto lut 21, 2006 19:28

hiver pisze:
kordonia pisze:No, no, w kazdym razie ja się przyczajam :twisted:

Nawet jeśli nie teraz, to wiedz, że będziesz pierwszą osobą, do której się zgłoszę, jeśli się zdecydujemy :twisted:

No ja myślę :lol:
Obrazek

kordonia

Post » Wto lut 21, 2006 19:45

Nie wiem dlaczego, ale... Prycza je mniej niż Zuzka!!! Nie, żeby jej nie smakowało, je, ale zostawia, a Zuzex jak zje swoje i zdąży, zanim zauważymy, to... wyczyści i Pryczy miske :lol: Szok. Ale Zuzka to lata, nie biega, ale lata, więc wszystko spali i chce jeszcze więcej 8)
Moje koty
Obrazek

hiver

Post » Wto lut 21, 2006 19:53

hiver pisze:(...)Prycza je mniej niż Zuzka!!! Nie, żeby jej nie smakowało, je, ale zostawia,(...))

Niemożliwe 8O U nas to był żarłok :)
Ale u nas wszyscy tacy są, więc musiała się dostosować do panującej normy :lol:
Obrazek

kordonia

Post » Wto lut 21, 2006 19:58

kordonia pisze:
hiver pisze:(...)Prycza je mniej niż Zuzka!!! Nie, żeby jej nie smakowało, je, ale zostawia,(...))

U nas je niedużo, ale dość szybko. Żołądki jej daliśmy, to je połykała normalnie jakbyśmy mieli wyrwać jej z gardła 8O Może dlatego niedużo je, bo szybko i się zapycha?U was też tak szybko pochłaniała?
Moje koty
Obrazek

hiver

Post » Wto lut 21, 2006 19:59

hiver pisze:
kordonia pisze:

U nas je niedużo, ale dość szybko. Żołądki jej daliśmy, to je połykała normalnie jakbyśmy mieli wyrwać jej z gardła 8O Może dlatego niedużo je, bo szybko i się zapycha?U was też tak szybko pochłaniała?

Tak, straszliwie szybko.
Obrazek

kordonia

Post » Wto lut 21, 2006 20:06

Myślę, że jeszcze troszkę i się uspokoi. Taką mam nadzieję przynajmniej, bo chciałabym żeby się uspokoiła i czuła bezpiecznie. A ona jak narazie niespokojna jest - jak ktoś dzwoni domofonem, stuka do drzwi, to widać u niej niepokój. Myślę, że to kwestia czasu, w końcu jeszcze nawet nie miała kiedy się do nas i naszego mieszkania przyzwyczaić. A jak dobrze pójdzie, to za półtora miesiąca zaliczy kolejną przeprowadzkę. Niedobrze...
Moje koty
Obrazek

hiver

Post » Śro mar 01, 2006 10:20

Co nowego u Pryczy i Zuzka? :)
Obrazek

kordonia

[poprzednia][następna]