RUDO - BIAŁA okaleczona KOTKA...- podkarpackie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 15, 2006 17:39

Do Madzialenki.Stosunek do kotów i psów bardzo dobry obecnie przebywa i z kotami i z psem, natomiast co do dzieci to niestety brak informacji.

Majka12

Od: Sob lut 11, 2006 21:56

Post » Śro lut 15, 2006 19:51

Majka 12 - prosze napisz też o koci na kotach tam jest założony drugi wątek żeby miała większe szanse na domek. A ja nadal trzymam :ok: żeby szybko domek się znalazł.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Czw lut 16, 2006 11:02

Wklejam tutaj post Jagi 17 z kotów.
Majka 12 postarj dowiedziec sie czegoś więcej o koteczce i daj odpowiedź tez na koty
"Tak jak pisze bluerat przydałoby się więcej informacji o kotce, o tym jak jej stan oceniają weci. W którym miejscu są te łapki amputowane, czy są "piętki", czy tylko "kolanka". Czy kotka jest w domu spokojna, czy jest już trochę do warunków domowych przyzwyczajona, czy wyrywa się z domu, domaga się wychodzenia? I jak się mają sprawy kuwetowe?
Takie informacje mogłyby pomóc w podjęciu decyzji osobom rozważającym możliwość zaopiekować się kotką.

I również trzymam za jak najszybsze znalezienie domku ."

A ja nadat trzymam mocno :ok: :ok: :ok: żeby domek szybko sie znalazł.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Czw lut 16, 2006 21:37

POSTARAM SIE CZEGOS DOWIEDZIEĆ.GDZIE NA KOTY? PODAJ ADRES

Majka12

Post » Pt lut 17, 2006 9:49

Majka 12 tu masz adres na KOTACH http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=39273&start=30

I gdybys mogła więcej fotek wstawic jak nie umiesz to prześlij na mojego maila to ja to zrobie adres Ci podam na PW
I nadal trzymam kciuki za szybkie znalezienie domku.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Pt lut 17, 2006 15:50

IBURG
Niestety nie mam wiecej zdjęć jak na razie. Musze się spotkać dopiero z tymczasową właścicelką. Odpisała mi na razie,że Kicia ma odcięte same końcóweczki nie wie dokładnie jak to się nazywa, ale z tego co widać na zdjęciach to same ,,stópki". Powoli zaczyna chodzić. Jest bardzo grzeczna na razie nie chce wychodzic na dwór, ale ciężko przewidzieć jak to będzie. Z kuweta nie ma problemu.

Majka12

Post » Pt lut 17, 2006 18:10

Majka 12 postaraj sie dowiedzieć o koci jak najwięcej i jak bedziesz mogła to zrób jej trochę fotek. Czy ona jest w tej samej miejscowości co Ty masz możliwość kontaktu. Jak bedziemy o niej mieli wiecej wiadomości to mam nadzieję że domek się znajdzie. Przecież ona taka piękna jest i bardzo potrzebuje domku. Ale lepiej żeby nie wychodziła chyba że do ogrodzonego ogrodu. Poniewaz bedzie mało sprawna to mogłoby ją cos złego spotkac.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Pt lut 17, 2006 19:29

Sytuacja jest taka, Kotka znajduje się w miejscowośći Krempna koło Jasła, znajoma, która prosiła o zamieszczenie ogłoszenia w internecie mieszka w Rzeszowie, do domu do Krempnej jeździ rzadko i ona także nie widzi tego kota na co dzień tylko się kontaktuje z mamą, która się opiekuje Kotką.
Ja jestem na urlopie i dopiero będe sie widzieć w pracy z tą znajomą w przyszły piatek. Dlatego podany jest w ogłoszeniu też stacjonarny numer tel.Nie wiem co można o niej jeszcze więcej napisać, a zdjęcia dodatkowe jak będe miec to dodam na pewno.

Majka12

Post » Pt lut 17, 2006 19:32

Wydaje mi się,że Kotka będzie prędzej czy później chciala wychodzić na zewnątrz. Od urodzenia mieszkała przecież na wolności. Jak na razie jednak ją tam nic nie ,ciągnie".

Majka12

Post » Pt lut 17, 2006 23:03

W takim stanie to jednak bedzie mogła wychodzic do ogrodzonego ogrodu. Ja przynajmniej bałabym sie ja sama gdzies wypuszczać.
Ale byc może nie będzie chciała nigdzie wychodzic. I to byłoby dla niej najlepsze. Gdyby znalazła taki domek niewychodzący ewentualnie jakiś taras czy zabezpieczony balkon.

Majka 12 na Kotach Missiek pyta czy mozna umiescić kicie na Allegro i innych ogloszeniowych stronach. Poniewaz to Ty dałaś ogłoszenie więc proszę wypowiedzsie w tej kwestii.
Sądze że wtedy będzie miała wieksze szanse a zasługuje na to.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Sob lut 18, 2006 12:54

bidulka.....:(oby znalazła dobry domek

Missia

Od: Sob sie 27, 2005 13:05

Post » Nie lut 19, 2006 21:57

Ciekawe czy ona radzi sobie w kuwecie. To ważne, jeśli ma pójść do domu niewychodzącego.

U mnie miałaby dobry domek. I słoneczko i trawkę. Nie spuszczałabym jej z oka. Mam już jedną niepełnosprawną kicię. Szkoda, że nie mogę jej przygarnąć. :cry:

Wydaje mi się, że ona jednak powinna mieć mozliwości przynajmniej krótkich spacerków pod pełną kontrolą.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pon lut 20, 2006 17:19

Z KUWETA NIE MA PROBLEMÓW. TAKI DOM JAK OPISUJESZ BYŁBY NAJLEPSZY

Majka12

Post » Wto lut 21, 2006 0:33

Och u Zakoconaj miałaby wspaniale, to byłby najlepszy domek jaki znam. Zakocona ma jednak duzo własnych kotów, w tym chorych wymagających poświęcenia im sporo czasu i kosztów.
Ale ciągle mam nadzieja że ona znajdzie taki wspaniały domek.

Na KOTACH padła teraz propozycja aby poprosic P. Maryle Waiss aby umiescic kicie w kocim czasopismie a najlepiej na tytułowej stronie. Ale do tego potrzebne jest dobre zdjęcie w wysokiej rozdzielczości.
Prosiłam Majkę 12 na PW aby zorientowała sie czy jest mozliwośc zrobienia takiego zdjęcia ewentualnie gdyby zgodziła sie obecna opiekunka kota, aby może ktoś z forumowiczów kto ma dobry aparat i mieszka najbliżej może w Jaśle podjechał i porobił jej dobre fotki.
Gdyby udało sie to zrobic miałaby duże szanse na domek.
Przeciez musimy jej pomóc.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Śro lut 22, 2006 12:52

Widzieliście to ogłoszenie o niewidomym kotku? straszne

Majka12

[poprzednia][następna]