Czarna kotka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 15, 2006 15:38 Czarna kotka

Na początku lutego znalazłam,mądrą,dorosłą czarną kotke.Przyjełam ją do domu nakarmiłam,dałam schronienie na jedną noc.10 lat temu przygarnełam inną,kaleką kotke.Z tego względu po usilnych niskutecznych poszukiwaniach dla niej domu musiałam oddać ją w ręce schroniska dla zwierząt .Kotka jest mądra i ufna pod warunkiem że znajduje się w pomieszczeniu na zewnątrz jest wystraszona i chce uciekać.kotka potrafi korzystać z kuwety.Rzadko spotyka się zwierze o takim spojrzeniu szukającym dobroci i domu.Może jest ktoś,kto ją pokocha i przygarnie .Napisałam też o niej w "adopcjach"tzn.dałam tam ogłoszenie
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Śro lut 15, 2006 16:03

Witaj Zunia :D Super że dałaś schronienie tej kotce. Z jej zachowamnia wynika że może być domowa i komuś uciekła albo ktoś ją wyrzucił.
Możesz spróbować i odszukać jej włascicieli... może jej szukają?
Byłoby dobrze gdybyś dała tej kotce szanse i potrzymała ją u siebie do czasu znalezienia domu na stałe. Nie wiem jak jest w Chorzowie ale w większości Polskich schronisk sytuacja jest tragiczna. Koty chorują, niedojadają i mało kto interesuje się znalezieniem dla nich domu. U Ciebie ta kotka ma spore szanse na dom, w schronisku prawie żadne. :(
Jesli możesz to zrób tej kotce zdjęcia i wstaw je na forum (porady w dziale technicznym) to ułatwi adopcję :D .
W wolnej chwili możesz poczytać porady na temat pielęgnacji i żywiena kotów.
Polecam stronę www.abckota.republika.pl lub forumowe ABC.

Opowiedz jeszcze o kotce :D
Albert, Fisia Haczyk, Tadeuszek

Catrina

Od: Pon kwi 18, 2005 11:53

Post » Śro lut 15, 2006 16:22

troszkę się pogubiłam :oops: to lutowa czarnusia jest u ciebie czy już w schronisku :?:
Bea i Futrzaki - Czaruś i Perełka

MOŻE GDZIEŚ ISTNIEJE LEPSZY ŚWIAT.... DLA TYCH KTÓRYCH KOCHAMY

Obrazek

beatka

Od: Wto sie 17, 2004 12:45

Post » Śro lut 15, 2006 16:23

dzięki za odpowiedż. Nie mam możliwości ją przyjąć, z bardzo dużo powodów,wiem że schronisko jest złe tak samo jak dom dziecka.Opisałam taki skrawek z Zycia mojej 12 letniej kotki na forum kocie pogawętki temat "radości i rozterki .
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Post » Śro lut 15, 2006 16:24

zunia pisze:dzięki za odpowiedż. Nie mam możliwości ją przyjąć, z bardzo dużo powodów,wiem że schronisko jest złe tak samo jak dom dziecka.Opisałam taki skrawek z Zycia mojej 12 letniej kotki na forum kocie pogawętki temat "radości i rozterki .

Dobrze rozumiem że ta czarnulka jest teraz na dworze?
Jeśli tak jest, to pewnie się nią jakoś opiekujesz. Kurcze trochę szkoda że nie możesz jej trochę przetrzymać. Teraz jest bardzo zimno, do tego psy, samochody i inne niebezpieczeństwa :( . Postaraj się umieścić ją u kogoś znajomego albo u rodziny i szukaj intensywnie nowego domu.
Byłoby też dobrze gdybyś ją wzięła do weta, żeby sprawdzić czy jest zdrowa. Może ktoś z Chorzowa będzie na forum i Ci pomoże przebrnąć przez pierwsze problemy.
Ja wiem że ciężko jest się zdecydować na przygarnięcie kota jak się go po prostu nie chce ale skoro weszłaś na forum to znaczy że Ci nan iej zależy i że chcesz jej pomóc.
Trzymam kciuki i życzę wytrwałości! Pamiętaj że ta kotka może liczyć tylko na Ciebie.
Ostatnio edytowano Śro lut 15, 2006 16:30 przez Catrina, łącznie edytowano 1 raz

Catrina

Post » Śro lut 15, 2006 16:29

Nie nie jest na dworze jest w schronisku w Chorzowie tak wiem wybrałam lepsze zło ,ale jestem całyczas w kontakcie internetowym z Panią ze schroniska,czekam na wiadomośc o tym jak sie kotka czuje.
Obrazek

zunia

Post » Śro lut 15, 2006 16:32

zunia pisze:Nie nie jest na dworze jest w schronisku w Chorzowie tak wiem wybrałam lepsze zło ,ale jestem całyczas w kontakcie internetowym z Panią ze schroniska,czekam na wiadomośc o tym jak sie kotka czuje.

Zrób jej zdjęcia i wstaw na forum. Zdjęcia przyciągają uwagę a Ty pewnie chcesz promować swoją podopieczną.

Catrina

Post » Śro lut 15, 2006 16:40

Ja chyba nie potrzebnie się rozpisałam na forum koty-kocie pogawętki temat "radości i smutki"to nie jest tak że ja jej nie chcę ja nie mogę a na znajomych w tej sprawie nie mogę liczyć-próbowałam .Pierwszy raz rozmawiam z kimś na forum i pierwszy raz szukam domu dla kota i z jednym iz drugim sobie nie radze
Obrazek

zunia

Post » Śro lut 15, 2006 16:44

przepraszam w temacie "radości i rozterki"
Obrazek

zunia

Post » Śro lut 15, 2006 17:15

nie masz za co przepraszać i też nie musisz się tłumaczyć dlaczego nie możesz przygarnąć Kici W kotach wyczytałam że masz zdjęcie choć nie bardzo ci wyszło , wklek nawet takie zdjęcie. Trzymam kciuki
Obrazek

traper

Od: Nie sty 16, 2005 22:29

Post » Śro lut 15, 2006 17:19

Wkleję tylko muszę poczekać na mojego męża bo zdjęcie na razie jest w aparacie
Obrazek

zunia

Post » Śro lut 15, 2006 19:17

Dostałam odpowiedż ze schroniska kotka nie jest chora ma 2 lata jest zastrzepiona i będzie miała książeczkę zdrowia , jeszcze wysłali mi jej zdjęcie trochę smutna . Bardzo chciałabym aby znalazł się dla niej dom .Zaraz jakoś przetransportuje to zdjęcie bo nasze się nienadają.
Obrazek

zunia

Post » Śro lut 15, 2006 20:10

Zaraz będzie zdjęcie jeszcze chwila może się uda. Cieszę się że nie jest chora.
Obrazek

zunia

Post » Śro lut 15, 2006 20:16

Niestety kotka może zachorować w tym schronisku właśnie. Na forum już były koty stamtąd wyciągane - większość skrajnie zagłodzona, z biegunką.
Postaraj się jak najszybciej ją stamtąd zabrać - znaleźć dom lub schronienie.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro lut 15, 2006 20:17

no to już połowa sukcesu, nie jest tak źle :) a ztwoją pomocą dla kici na pewno będzie jeszcze lepiej

pozamieszczasz ogłoszenia w internecie i wczesniej lub szybciej znadzie swoj domek sama zobaczysz
Bea i Futrzaki - Czaruś i Perełka

MOŻE GDZIEŚ ISTNIEJE LEPSZY ŚWIAT.... DLA TYCH KTÓRYCH KOCHAMY

Obrazek

beatka

Od: Wto sie 17, 2004 12:45

[następna]