DamaKier pisze:Wiecie, ja to chyba jakaś niedorozwinięta jestem, ale jakoś nie kumam tak bardzo o co w Klubie brzusiowatych chodzi. Weszłam na stronę, conieco przeczytałam, ale jakoś dalej nie jarzę. Wiem, ze to grupa osób, których kotki są brzuchalkami (grubaskami). Wiem też, ze płacicie jakieś składki- 1zł co miesiąc. Tylko nie wiem w jakim to wszystko celu, co się dzieje z tymi pieniędzmi i jak funkcjonuje ten klubik, czym się zajmuje. Wiecie, ja jakaś taka spowolniona jestem i głąb ze mnie, ale proszem żeby mi ktoś wytłumaczył, bo mnie to zainteresowało.
galla odpowiedziala ale ja sprobuje jeszcze raz.
Wlasciwie wszystko jest opisane jest kilka dzialow bo klub jest bardzo liczny.Organizujemy konkursy bawiac sie i zbierajac pieniadze nastepnie zebrana sume przekazujemy na cel wskazany przez pozostalych klubowiczy.Wszystko jest rozliczone.
Skladka jest w wysokosci 1 zl miesiecznie(byla ankieta) nie jest obowiazkowa,ale pozwala Brzuchalom pomagac w sytuacjach podbramkowych kiedy pieniadze potrzebne sa zaraz(np.Magiji klubowiczce ktorej pomoglismy kiedy potrzebowala szybciutko pieniedzy na leczenie schroniskowych wyniszczonych kotek) kiedy nie ma czasu na konkursy czy licytacje.
Sympatycy klubu rowniez moga placic skladke ale wcale nie musza! To jest dobra wola,Sympatycy to osoby ktorym podoba sie co robi klub ale Ich kotki sa "brzusiowate innaczej".
Ludzie ktorzy chca aby im pomoc sami zwracaja sie do nas czy to na pw do mnie czy na forum w Brzuchalowym watku opisujac sytuacje ,nastepnie rozliczaja sie z otrzymanych pieniedzy.
Strona finansowa klubu zajmuje sie galla.
Calosc finansow jest do wgladu w watku brzuchalowym,Zawsze wiadomo ile mamy pieniedzy ile mozemy przekazac.
Nie jestesmy organizacja ani fundacja.Jestesmy grupa ludzi z kociastymi i niewyczerpanym poczuciem humoru i checia nisienia pomocy.