Prycza- koteczka półdługowłosa- już u Hiver :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 11, 2006 22:23 Prycza

Potrzebna mi będzie instrukcja jak wstawiać zdjęcia na Forum, wysylanie zdjęć zwykłym e-mailem to pestka ale na forum nie wychodzi. W środę poproszę o szkolenie, bo inaczej będzie problem. Liczę na pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam

tyberian

Od: Wto lut 07, 2006 0:32

Post » Sob lut 11, 2006 22:36

Mozecie zaladowac zdjecie tutaj http://www.upload.miau.pl/ (szukacie go na swoim komputerze, poprzez "browse" a potem wklejacie adres ktory sie wyswietli)

zeby nie obciazac forumowego serwera mozecie skorzystac tez z innych miejsc, np fotosik.pl z ktorego korzysta kordonia :arrow: http://www.fotosik.pl/index.php?PHPSESS ... 3200f7a0fb

powodzenia :D czekamy na zdjecia. W razie problemow pytajcie :D
Obrazek Obrazek

Ylva

Od: Pon kwi 07, 2003 16:59

Post » Sob lut 11, 2006 22:38

Wysłałam "instrukcję" na pw. :wink:
Obrazek

dakota

Od: Wto lis 16, 2004 15:06

Post » Sob lut 11, 2006 23:20

Tyberian, wyślij mi na maila, a ja wstawię na forum.
kordonia@gazeta.pl
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Nie lut 12, 2006 13:55 Prycza

Nie wiem czy dotarło zdjęcie, jeśli tak to przyznacie że jest przystojny i ma dość niezwykły kolor oczu. No ale dość na temat Teodora, mam pytanie: gdzie Ona lubi spać czy będzie sypiać na fotelu z Teodorem? Teodor dostał wiklinową budkę ale żadko tam włazi, w typowym koszyku też nie chce spać woli fotel. Włazi albo na oparcie albi śpi na dole. Czasem włazi na tapczan, poleży z godzinkę i wynosi się na swój fotel. Jakie miejsca Ona lubi czy szykować coś i co? Czy lubi siedzieć na oknie, dla Teodora okno to "kocia telewizja", kwiatki już wyjechały z parapetu bo je spychał no i gryzł a niektóre kwiaty szkodzą kotom. Napisz co szykować poza wygodną poduchą i miskami? A jeszcze czym się lubi bawić, Teodor chętnie gra w piłki i w futrzaną mysz. Musimy porobić trochę zdjęć bo dotychczas nie pomyśleliśmy o nim w tej sprawie, teraz trzeba nadrobić niedopatrzenie no ale będzie podwójna okazja do zdjęć.

tyberian

Post » Nie lut 12, 2006 16:39

Teodor:

Obrazek

On jest bardzo piękny :love: Będą z Pryczą-Tiną stanowić uroczą parę :)

A co do naszej Pryczy, to jak pisąłm, jest to już stateczna dama, kilkuletnia, więc raczej bedziecie miec kotkę do przytulania sięi mruczenia, niż do zabawy. Przynajmniej na razie tak jest, ale to moze być mylące, bo o Filcówce tez tak myślałam, ze nie lubi się bawić, a okazało się, ze ona zwyczajnie odchorowywała to schronisko- po miesięcu pobytu u nas zaczeła ganiać za piłkami jak mały kociak. Więc i Prycza moze nas jeszcze zadziwić.
W kazdym razie aktualnie to kotka, która najchętniej leząła by przy człowieku i poddawał się miziankom.

Jak na razie nie przyjaźni się z żadnym z naszych kotów w jakiś szczególny sposób. Bardzo lubi Spręzynę, Grypsię i Kratę, z którymi mieszkała w izolatce w schronisku. Wzięła w posiadanie wersalkę w dużym pokoju i tylko na niej śpi. I w pewien sposób uważa ja za swój teren- nie wpuszcza na nią żadnego z naszych kotów- tylko schroniskówki mają tam wstęp :lol: nasze moga sobie tylko popatrzeć. Tak że dobrze, że Teodor nie przepada za spaniem na tapczanie :) Lubi też się układać w pobliżu kaloryfera. Nie zauwazyłam,z ęby korzystała z legowisk i koszyczkow dla kota, wiec niczego specjalnego nie musicie dla niej szykować- to wyjdzie z czasem, kiedy sie juz z nią poznacie.
Nie interesuje jej też świat zaokienny. Myślę, ze sporo w życiu przeszła, i dlatego wysoko ceni sobie domowe ciepło.
Obrazek

kordonia

Post » Nie lut 12, 2006 16:53 Prycza

No to świetnie bo tak jak pisałem nasze koty to koty domowe, nie wychodzące. Są różne opcje, niektórzy uważają, że to męczenie kota trzymać go w domu ale my się zwyczajnie boimy i niech tak zostanie, Teodor nie narzeka, przynajmniej to gwarancja bezpieczeństwa. Nie chcemy drżeć o kota po każdym wyjściu. To w końcu kot domowy i kropka.
Jeśli lubi spać na łóżku to świetnie, będzie miała możliwość wyboru i sama zdecyduje co woli. Mamy nadzieję, że poprawi jej się humor jak się poczuje u siebie w domu. będziemy się starali żeby miała super warunki a przede wszystkim będzie kochana a to się liczy. Jeśli będziemy mieli jakieś pytania po powrocie do domu to pomęczymy Cię trochę, jeśli się zgadzasz? Na razie czekamy na środę, pozdrawiamy!

tyberian

Post » Nie lut 12, 2006 16:55

oho, widze ze ktos tu sie nie moze doczekac :)
Obrazek

villia

Od: Pon wrz 12, 2005 20:56

Post » Nie lut 12, 2006 17:07 Prycza

No pewnie. A swoją drogą masz pięknego kociaka, gratulacje.

tyberian

Post » Nie lut 12, 2006 17:10

Oczywiście :D Gwarantujemy, że będziemy dla Ciebie całodobowym serwisem poradniczo-informacyjnym :lol:
Obrazek

kordonia

Post » Nie lut 12, 2006 17:12 Re: Prycza

tyberian pisze:No pewnie. A swoją drogą masz pięknego kociaka, gratulacje.

A dziekuje, dziekuje :) Zaraz wlasnie zmieniam podpis bo trzeba jakies swieze zdjecie wstawic :) Ale gatulacje to naleza sie Tobie-Ty bedziesz mial az dwa piekne koty :D
Obrazek

villia

Od: Pon wrz 12, 2005 20:56

Post » Nie lut 12, 2006 17:17 Prycza

Moje Koty to moja duma, pewnie, że piękne. Dla mnie najpiękniejsze bo moje. Inna sprawa, że nie ma brzydkich kotów są tylko zaniedbane a ja o moje dbam. Ludzie kochajcie koty!

tyberian

Post » Pon lut 13, 2006 23:27

Mój Tż, miłośnik kocic, kiedy mu pokazałam Pryczę zaczął mi wzdychać:" Jaka piękna kotka, naprawdę prześliczna" i podobne.
Całe szczęście, że Prycza już jest zarezerwowana, bo mnie tylko usłyszeć takie słowa z ust Tż-a i już jak w fizyce akcja-reakcja.
Gratuluję tyberianowi wyboru.
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Od: Pt cze 25, 2004 20:55

Post » Pon lut 13, 2006 23:46

Śliczne kicie ,gratulacje .
Teodor to czystej rasy kiciu?
SORY ALE COŚ MI SIĘ WYDAJE ŻE KTOŚ W JAJO NAS ŁADUJE
http://www.kupsprzedaj.pl/ks-item,752243.asp
[img]http://upload.miau.pl/3/41371m.jpg[/img/]

Ewasara

Od: Pt maja 27, 2005 20:32

Post » Wto lut 14, 2006 0:13

Ewasara pisze:Śliczne kicie ,gratulacje .
Teodor to czystej rasy kiciu?
SORY ALE COŚ MI SIĘ WYDAJE ŻE KTOŚ W JAJO NAS ŁADUJE
http://www.kupsprzedaj.pl/ks-item,752243.asp

:strach: masz rację to identyczne zdjęcie jak w ogłoszeniu 8O . O co tutaj chodzi?

Może tybierian się wypowie.
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Od: Pt cze 25, 2004 20:55

[poprzednia][następna]