Ks. Twardowski nie zyje pozostały koty!!! maja domki!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 10, 2006 10:53

I jeszcze jedno - są chętni do zaopiekowania się Piękną. Trzymajcie kciuki!
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pt lut 10, 2006 12:09

Trzymam bardzo mocno :ok:
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Pt lut 10, 2006 13:39

Chyba jednak pospieszyłam się z dobrymi wiadomościami, póki co jeden domek pewny, ten 90 km od Warszawy.
Obrazek

Amica

Post » Pt lut 10, 2006 13:58

Trzymam kciuki za dobre domki :ok:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Pt lut 10, 2006 14:39 Wiersze..

Wybaczcie,jesli narobilam zamieszania, ale pomyslalam o warszawiakach, ze moga podejsc do klasztoru i kupic. Nie wiem, w jakiej sa cenie, bo dostalam w prezencie, a od waw mieszkam daleko. Moze skrzyknijcie sie jakos na priv.zeby nie robic zamieszania...Ja tylko chcialam wam dac znac :-)... Wiem tez, ze zawsze w zakrystii byly tomiki do kupienia, kiedy tam bywalam. Pozdrawiam. Bea

Beabi

Od: Sob sty 08, 2005 18:42

Post » Pt lut 10, 2006 14:40 zdjecia sa przepiekne....

Gratuluje ! Czy mozna patrzec w takie oczy i nic nie czuc... ?

Beabi

Post » Pt lut 10, 2006 15:15 S.Anna blaga- wyciszcie !

Przed chwila zadzwonila do mnie bardzo zdenerwowana S.Anna i blagala,zeby wszystko wyciszyc, bo wyrzuca ja z klasztoru. Oni nie maja dostepu do mediow. Uslyszala tylko, ze to wszystko przez nia. Czytalam wczoraj do pozna komentarze na wp.pl po informacji. Wlasciwie wszystkie byly nie tylko nieprzychylne,ale niektore obrazliwe i wrogie. Chociaz generalnie mowi sie o Wizytkach, w wywiadzie wypowiadal sie,jak wiecie ks.Rektor i Przelozona. Ale poniewaz opinia jest oburzona, dla ludzi wszystko kojarzy sie z klasztorem i jego nazwa. A tylko ona jest osoba wychodzaca. Uspokajalam ja, ze od nas nic nie wychodzi "poza", a w ogolnodostepnym wywiadzie wypowiadali sie wylacznie Ks.Rektor i Przelozona, ale we wspomnianym "Zyciu W-wy" wypowiadala sie tez S.Anna... Miejmy nadzieje,ze to przycichnie. Na szczescie -dzis olimpiada i ludzie beda sie czym innym interesowac. Mowila,ze ks.Rektor dostawal nieprzyjemne smsy; ale kto moze znac jego nr komorki?! Dla nas jest istotne znalezienie domow -i miejmy nadzieje, ze Ks.Twardowski uchroni s.Anne. Bea

Beabi

Post » Pt lut 10, 2006 15:26

cholender...

wlasnie tego sie obawialam...... ona tak i tak strasznie to przezywa, niepotrzebnie ma jeszcze wiecej stresow..... :(

Beatrice

Od: Pon sty 30, 2006 12:01

Post » Pt lut 10, 2006 15:35

Beabi, sprawa zasługuje na nagłosnienie. Przecież miedia zrobiły to w sposób kulturalny, podając jedynie fakty. To jest kosekwencja postępowania ks. rektora, z którą powinien się liczyć od początku. Na prywatne smsy nikt nie ma wpływu.

Gdyby S. Annę wyrzucili, to dopiero byłaby kompromitacja dla klasztoru i rozgłos. Nie sądzię by to zrobili. To byłoby dno, nie widzą siebie jako sprawcy całej tej sytuacji. Najlepiej zrobić z kogoś ofiarę. Czy to też w imię Boga?

Ja wiem, że mnie łatwo mówić z daleka, a Ona tam jest i musi znosic szykany. Nie wiem co poradzić teraz? Machina poszła w ruch.
Mogę tylko powiedzieć, że całym sercem jestem z nią.
Macie jakis pomysł, jak w tym momencie pomóc S. Annie?

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pt lut 10, 2006 15:38

Beabi, w Życiu Warszawy nie ma ani słowa na temat s. Anny...z nazwiska sa wymieni tylko ks. rektor i siostra przełozona. To z nimi rozmawiały media, Oba teksty są wyważone, nie jest niczyją winą, że ludzie kochają uogólnienia. Komentarze w internecie zwykle są buwersujace, nie mamy na to wpływu. Nie jestem pewna czy był dodruk tomiku - to chyba jedynie kilka egzemplarzy ze starych zapasów.
Prosimy o kciuki za adopcje.
Obrazek

Amica

Post » Pt lut 10, 2006 15:54

Mozna poprosić o linka na WP?
Obrazek

Ska

Od: Sob lut 28, 2004 20:40

Post » Pt lut 10, 2006 16:24

Współczuję Siostrze Annie, bo teraz wszystko skupia się na Niej :(.

Mam nadzieję, że zamieszanie wokół sprawy dadzą ks. rektorowi i siostrze przełożonej nieco do myślenia. :?
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pt lut 10, 2006 16:57

Widzicie,
to jest skostnialy, nierealny swiat,rzadzacy sie swoimi prawami. Czy nic wam nie mowi fakt pogrzebu Ks.Twardowskiego? Uwielbianego przez tylu ludzi;katolikow,ateistow..A jednak postanowiono wbrew narodowi(czytalam mase,naprawde mase zbulwersowanych opinii) -pochowac Go w tym,a nie innym miejscu. JA wiem, ze wywiad byl wywazony, ale oni beda szukali ofiary...Dla tego srodowiska caly swiat jest dziwny i wrogi.A tutaj nastapila ingerencja naszego swiata w ich swiat. Powodu nie rozumieja, jak nie rozumieja,ze to jest konsekwencja ich postepowania.
Nic nie poradzimy. Mozemy tylko liczyc na wsparcie sp.Ks.Twardowskiego dla s.Anny....Bea

Beabi

Post » Pt lut 10, 2006 16:59

P.S. i nie sadze, zeby dalo im cokolwiek do myslenia... beda sie czuli jedynie pokrzywdzeni. Bea

Beabi

Post » Pt lut 10, 2006 18:09

Ska pisze:Mozna poprosić o linka na WP?

prosze http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,81 ... omosc.html
Obrazek

Asia_K

Od: Pt paź 03, 2003 0:16

[poprzednia][następna]