Koci pamiętnik

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 16, 2003 20:53

Eeee, Pitasz, nikt tu podziałów nie uskutecznia...chyba :roll:

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Nie lut 16, 2003 21:24

Drakulku, ty slodki brutalu :oops:
Bardzo dobrze, ze twoja zadba o twe obycie w swiecie, dobrze ja sobie wychowales.
Ja, niestety, jestem daleko od Berlina, jakies 1700km...chlip, tak jakby blizej lodowca sobie rezyduje, dlatego trzymam sie blisko kominka.
Swieta racja, ze ludzie nie szanuja naszych staran o dobry wyglad.
Marysia na przyklad mysli, ze ja jej nie lubie, bo kiedy sie do mnie z lapami i tak dziwnie skrzywionym dziobem pcha, to ide sobie gdzie indziej. A ja po prostu nie chce chodzic ciagle poczochrana.
Troche tepi sa ci ludzie, ale cierpliwoscia i lagodna perswazja, a takze kara, moze mozna ich jakos przyuczyc...nie wiem.
Tymi zebami mnie tez ciagle probuja...tego...ale ja zab za zab, i gryze tego potwora, lokaja jakiegos na uslugach ludzkich stworzen!

Inka

Od: Pon lut 10, 2003 2:29

Post » Nie lut 16, 2003 21:29

Inka pisze:Tymi zebami mnie tez ciagle probuja...tego...ale ja zab za zab, i gryze tego potwora, lokaja jakiegos na uslugach ludzkich stworzen!

Moje tak samo! Jakby głodne chodziły. Objadam ich czy co?
A moze oni mnie hodują a potem zjedzą? A tym gryzieniem to sprawdzają czy już wystarczająco utyłem?

Zaniepokojony Pitasz

kociamatka

Od: Śro mar 20, 2002 13:44

Post » Nie lut 16, 2003 21:38

Jezusienku, to mnie co i rusz sprawdzaja!!! :strach:
Babajagi jedne!
Musze przestac zjadac tyle Sheba...ale jeszcze pojde i troche sobie skubne, a odchudze sie sie potem...jutro czy jakos.

Inka

Post » Nie lut 16, 2003 21:43

Sissi :) :!:
Wiem, wiem, rumienię się ze wstydu :oops: Tak chciałem się z Tobą spotkać, że wszystko zamieszałem :(
Moja kobieta oglądała mapę Europy.... teraz wiem, że jesteś Norweżką :) udało mi się podejrzeć gdzie mieszkasz ....Daleko :( Chyba pozostanie nam miłość korespondencyjna :( :cry: :!:
Sissi, śpij dobrze :) Twój Drakula :)
Obrazek

Ella

Od: Czw mar 07, 2002 13:22

Post » Nie lut 16, 2003 21:50

Drakulku, to bedzie milosc platoniczna.
Ze wzgledu na odleglosc, a takze inne zenujace zabiegi...chlip.
Jejku, Marysia mi teraz jakies pozytywki nakreca i rozklada na podlodze...co ja mam z ta istota :roll:
Ty tez spij slodko, niech ci sie przysnia pachnace kociczki :)

Inka

Post » Nie lut 16, 2003 21:52

Bosz! Hackerku! Czy nasza miłość też tylko platoniczna byc może??? :(

Niedobrota
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Nie lut 16, 2003 21:58

Niedobroto :twisted:
Mogę Ci podpowiedzieć w imieniu Hackera :?: Śpiesz się :!: Do tej pięknej Bydgoszczy nie masz tak daleko 8) a czas nagli....No chyba, że wolisz wpaść do mnie :twisted: jestem w końcu prawdziwym facetem :!: :evil:

Hacker, sorry, ale takie są prawa natury .....
Obrazek

Ella

Post » Nie lut 16, 2003 22:28

O, starszy kuzyn :oops: :oops: Niedobrotko, wybór nalezy do Ciebie...

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Nie lut 16, 2003 22:58

Nie wiem, co jest grane, ale odkad nie mam srebrnych jajek, romanse mi juz nie w glowie... No lubie ladne kicie, mozna sie za nimi obejrzec, pod ogonem powachac i podgryzc w zadek, ale nic wiecej. Czy wy tez tak macie? Czy to moze pierwszy objaw wiosny, no wiecie, ptaszki za oknem i takie tam inne atrakcje, ktore nas bardziej ciagna?

Ale mocarz teraz jestem! Ostatnia wedke z pirokami polamalem na 3 rowne kawaleczki! Ktory tak umie, co? 8) Starsza sie wsciekla i mowi, ze nie bedzie nam ta krotka wedka machac, bo by sie za bardzo zmeczyla 8O i ze musimy poczekac, az kupi nowa. Ja nie wiem, az szkoda mi slow. Zamiast wdziecznosci, ze moze wiecej ruchu zazywac dzieki temu i zgubi troche tluszczyku, to ona marudzi :twisted: .

Ja bym na spacerek jakis poszedl, no. I w dodatku ona (Starsza, no) preferuje Daisy. Laleczka dostaje takie biale kwasne (mlaska tak, ze jest cala w kropki az po uszy :lol: ), a ja nie. I taka to sprawiedzliwosc na tym swiecie :twisted:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Śro lut 19, 2003 1:56

Drakulku, kocie moich snow, nareszcie odkrylam me delikatne oblicze na forum...(w Koterii odkrylam troche wiecej niz oblicze, ale nie wiedzialam ze Marysienska podstepem mnie filmowala :oops: ).
Nie odkrylam calego oblicza, bo chce byc troche tajemnicza, a poza tym boje sie, ze mnie pewni gentleman`i z przeszlosci rozpoz...tego...ehmm...o czym ja mowilam...bosh, grzywka mi sie poczochrala, momencik... :cat3:
No wlasnie, wiec dzisiaj usmiecham sie do ciebie skrycie ( i do innych sympatycznych panow kotkow...czego?!przez grzecznosc tylko to mowie!), ale to nie zasluga Marysi, tylko pewnego pana, ktory sie nazywa Estraven. Musial Marysce lyzka do glowy wkladac jak ma mnie wkleic, bo ta przesmieszna istota na kompie potrafi AZ ukladac pasjansa(albo 20 kiedy sie rozkreci).
Pozdrawiam mile towarzystwo, musze troche popracowac z moim naszyjnikiem, bo podejrzewam moich, ze zawiesili mi na nim jakas zlotna tandete...

Inka

Post » Śro lut 19, 2003 19:05

Sissi 8) Jesteś słodka.... A to spojrzenie zalotne, MRAUUUUUU 8)
Powiedz jak możemy się spotkać, Dziewczyno.... Może ulotnię się noca :?:
Tylko, jak przepłynę to morze..... Widziałem już kiedyś gdzie mieszkasz :(
DLACZEGO jesteś tak daleko, Serce moje :?: Mogę tylko oglądać Twoje zdjęcia.... to kiedy śpisz, nastraja mnie romantycznie :oops: Twój Drakula
Obrazek

Ella

Post » Pt lut 21, 2003 2:45

Oh, Drakulko, ty wiesz jak traktowac prawdziwa kotke... :oops:
Bede siedziec w oknie, i wzdychac do ciebie w ksiezycowe noce...ale tak cichutko, zeby moj nowy narzeczony nie slyszal, albo, nie daj boze, Marysia, bo zaraz przyleci mnie miziac, i fryzure diabli wzieli :evil:
Dzisiaj dostala nauczke ta niepoprawna istota. Przyszedl na chwile sasiad z zona, i chcieli tylko zapytac, kiedy jest ich kolej mycia schodow, i wracac do siebie. Ale nie, Marysia sie uwziela, ze im pokaze, jaka jestem inteligentna i dobrze wychowana :roll:
Lezalam sobie na moim fotelu i marzylam o tobie, a tu nagle slysze Marysienska, jak zawodzi unissono: "a taka inteligentna jest, ze nie uwierzycie, aportuje i WSZYSTKO, no mowie wam, z reszta sami zobaczcie..." i tak dalej i tak dalej.
Jezu chryste, mysle sobie, to o mnie...kryj sie!
A Marysia na drodze mi staje, sznurkiem z gazeta po nosie gmera, i ciach! rzuca gazete (mysz, ha ha!) na szafe.
Patrze na nia, na sasiadow...jakas niezreczna cisza zapadla...aha! - mysle - i tu cie mam, marysienska!
Zerkam sobie w sufit, drapie sie po nosie, przeciagam...i czekam, co bedzie dalej. Taki diabel we mnie wstapil :twisted:
A oni siedza, buzki w ciup, i skupiaja sie jak w kosciele.
Marysia niby sie usmiecha, a juz z mala desperacja nadaje: "Sissi, no gdzie jest myszka? Gdzie jest myszka, kochanie? Przynies myszke..." jakby ja ktos nakrecil.
"Na szafie" - mowie. "Ta wymietolona gazeta zwana myszka lezy na szafie." Taktycznie ja biore, jak ten Napoleon.
W koncu sasiedzi wykrecili sie kolacja, Marysia czerwona jak burak do drzwi ich wiedzie...a ja sobie wtedy smyk smyk, i gazete zdjelam z tej szafy, zanioslam im do przedpokoju, i rzucilam Marysienskiej pod nogi ruchem pelnym pogardy (jejku, wielka pania udaje, a w rajstopach oczko jej leci, jak sie blizej przyjrzec).
Nie wiem, czy to stworzenie kiedykolwiek zrozumie, ze ja robie to co chce, i kiedy chce. Juz mi czasem lapki opadaja.
A najgorsze jest to, ze zaczynam ja lubic. Jest panikara, to fakt, ale fajnie tak przygarnac do siebie czlowieka, bo duzo wdziecznosci okazuje, i taki przymilny jest.
Spij dobrze, Drakulku, i trzymaj ogon wysoko, zeby ci sie nie zabrudzil.
:1luvu:

Inka

Post » Pt lut 21, 2003 9:30

Koty, chlopaki, dziewczyny
cos strasznego sie dzieje ...
wczoraj probowano mnei i maksia w tra... transpol...a no w klatce jakiejs zamknac , nie dostalismy od wczoraj jedzenia, jaksa pani 9wet, czty jakos tam) wydzawania i zaprasza mnei na jakis ... zabieg :strach: co to wszysko moze znaczyc
przyznam sie Wam ze ja sie troche boje
staram sie tego nie okazywac ale mimo wszystko jakas taka osowiala jestem
CO SIE DZIEJE???? 8O

Lusilla
Lora oraz
Lucilla Obrazek & Maximus Obrazek "Czas upływa... Z róż opadają płatki, ale nie ciernie."

Lora

Od: Wto lut 05, 2002 10:35

Post » Pt lut 21, 2003 10:30

Lusilla nie przejmuj się.Pamietasz jak Krzyś pisał o srebrnych jajkach? Ty też będziesz miała srebro na sobie!
Dadzą Ci tylko coś po czym będziesz czuła się fantastycznie, tylko nogi sie rozjeżdżają.... to najgorsze, jak chccesz szybko biec....
Nie martw się, a ta Twoja duza, to już w ogóle będzie CIe teraz kochać, co chwilkę będzie sprawdzać, jak się czujesz. Super sprawa.

Laluśka
Obrazek
Obrazek

Keskese

Od: Pon lut 04, 2002 15:34

[poprzednia][następna]