Koty pani Hanki, dobijamy do setki, niedługo nowy wątek!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie lut 05, 2006 11:49 Relacja

Jak już Pini pisała, byliśmy, ale nie zastaliśmy p. Hanki. W związku z tym nasza relacja fotograficzna i tekstowa są mocno okrojone. Zdjęcia w większości niestety robione przez okno z przyczyn jak wyżej.

Pako! Czarnuch za szybą to Twoja Tola, fotografowana była też Sruleczka za szybą (ale widocznie zdjęcie okazało się niewyraźne, więc Pini nie zamieściła.
Nie mogliśmy więc ani zasięgnąć nowych wieści ani dowiedzieć się co z dachem. Z zewnątrz nie widać zbyt dużo. wygląda, jakby stare pokrycie zostało zdjęte, ale czy jest nowe? Może uda mi się złapać zasięg i pogadać z p. Hanką. Napiszę wtedy oczywiście.

Jak wiecie, zawieźliśmy gazety od Kasi z Bielska i weatherwax, jako też dary od Zutor: 4 kg suchego żarcia, 6 puszek po 850 g, 2 puszki po 400g, ściereczki, pastę do zębów,płyn do wc, płyn do mycia powierzchni uniwersalny, 2 mydła w kostce, płyn odkażający (coś ala domestos) i żelki gumisie.

Niestety udało nam się podjechać tylko do Zutor (bo najbliżej). Do Pako i Leny postaram się podjechać przed następną wizytą w marcu.
Lena! podaj mi proszę swój adres na pw i telefon, pls
Oczywiście uprzedzę Was wcześniej, z tym że wolne mam w zasadzie wieczory, może być?

Chciałam Was też prosić o pozwolenie wysłania 100 zł na poczet likwidacji zadłużenia p. Hanki u wetów. Niestety znowu urósł, wysłałam do nich maila z prośbą o szczegółową rozpiskę, ile i na co.
Jak dadzą znać, poinformuję Was o tym.

Pini rozmawiała telefonicznie z elektrykiem. Ma niedługo dać znać, kiedy wchodzi z robotą.

Jeszcze raz piękne dzięki za wszystkie dary i wpłaty dla ogonów.
Ania
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Pon lut 06, 2006 11:20

Aleba pisze:Melba, czy coś Ci się udało ustalić z tym transportem?

Aleba jeszcze nie, dopiero w srode odbieram worki od fruuu.
Duzo jest tych rzeczy u ciebie? Da rade jedna osoba wziac w torbe? Pytam bo moglybysmy sie umowic jakos na odbior, oczywiscie dorzuce do do przesylki dla p. Hanki :)

melba

Od: Wto lis 16, 2004 12:50

Post » Pon lut 06, 2006 11:25

Aniu!

nie zapomnij dac mi znac o wplacie od bevy za kalendarz :)

i mam nowine: beva byla tak mila ze zadeklarowala ze wplaci jeszcze troche pieniazkow!!!! prawdopodobnie w tym tygodniu :) :) beda od niej wiec dwie wplaty :)

koty pieknie dziekuja!! hura hura!

8)

melba

Post » Pon lut 06, 2006 18:37

melba pisze:
Aleba pisze:Melba, czy coś Ci się udało ustalić z tym transportem?

Aleba jeszcze nie, dopiero w srode odbieram worki od fruuu.
Duzo jest tych rzeczy u ciebie? Da rade jedna osoba wziac w torbe? Pytam bo moglybysmy sie umowic jakos na odbior, oczywiscie dorzuce do do przesylki dla p. Hanki :)

Z tego co kojarzę to jest 10 puszek Animondy po 400 gr, 2 po 200 gr i 3 porcje karmy dla jelitowców Intestinal (1 puszka Eukanuby i 2 saszetki Walthama).
Do tego jeszcze 2 torby Benka, tylko nie wiem czy 5 czy 10 l.
Więc będzie z tego albo jedna bardzo duża torba, albo dwie mniejsze.
Ale siostra się oferowała, że może to gdzieś podwieźć.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon lut 06, 2006 19:43

melba pisze:Przeglosowalismy!!!!!

jedzonko z Futrzaka pojedzie do p. Hanki :)
musze sie rozejrzec za transportem forumowym, moze ktos jedzie z Warszawy do Wroclawia w najblizszym czasie????

:P ale sie ciesze :)

ja będę w Wawie w ten weekend i do Wrocławia będę jechać na wystawę Opolską, więc 3 tygodnie później - jeżeli ta opcja jest ok, to proszę PW :)
Tylko musze wiedzieć ile tego będzie, bo nie jadę całkiem 'pusta' - dwa wory karmy zmieszczę, ale więcej pewnie nie :(

Acha, i raczej nie widzę sensu wysyłania żwirków (no chyba, że cos się zmieniło) - wg moich wiadomości koty p.Hanki korzystają z gazet tylko i wyłącznie... Aniu, popraw mnie proszę jeśli się mylę.
czterej pancerni.... i piesy dwa :)
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Gacusiowa

Od: Wto gru 09, 2003 12:22

Post » Pon lut 06, 2006 22:38 żwirek

Gacusiowa mamo! Nie mylisz się! P. Hanka używa tylko gazet, ale może jeśli jej zabraknie....? Jak będziesz miała miejsce, to weź, jak nie, to te bardziej potrzebne rzeczy.
Jak nie będziesz miała co zrobić z przywiezionym towarem, może go podwieźć do mnie, zawsze coś tam składuję przed kolejną wizytą.
Melba! Wpłaty jeszcze dzisiaj nie było.
A.
Obrazek

AniaWrocław

Post » Wto lut 07, 2006 9:43

Gacusiowa z nieba mi spadasz!!!!! bo bezposredniego transportu do Wroclawia niestety nie ma na forum... :)

och och :)

Aleba - wezme od ciebie wszystko co masz, ile da to sie upchnie u Gacusiowej, ile sie nie da to wysle pozniej na swoj koszt. moze byc? :)
najbardziej by mi pasowalo odebrac to gdzies w centrum kolo siedemnastej, ale mozemy cos jeszcze kombinowac :)

melba

Post » Wto lut 07, 2006 16:31

Dzisiaj wpłaciłam , jak to Melba napisała "troche pieniązków" na konto jak poprzednio. Ponieważ robię to przez pocztę, czas przesłania pieniedzy wydłuza się sporo. Jednak mam nadzieje, ze w koncu dotrą.
ObrazekObrazekObrazek

beva

Od: Nie maja 12, 2002 21:41

Post » Wto lut 07, 2006 22:40 Kaska

Beva!
Pieniążki dotarły dzisiaj, koty dziękują!
a ja wraz z nimi
A.
Obrazek

AniaWrocław

Post » Śro lut 08, 2006 8:10

beva masz nasza i kocia wdziecznosc :) dzis lub jutro (nie wiem jak sie wyrobie) wysle ci kalendarze :)

niech zyje beva :)

melba

Post » Czw lut 09, 2006 9:34

Aniu
Coś ta Tola dziwnie czarna, czyżby straciła swoje białe dodatki :?:
Ale ja lubię czarne, w domu mam najwspanialszego na świecie czarnulka, Mikusia. Przykro mi, że Srulcia nie chciała dać się sfotografować. Proszę o mnie pamiętać przy następnej wizycie, bo każą mi się razem z tymi rzeczami dla kotów wyprowadzić ze szkoły :strach:
Wspaniale, że przegłosowaliśmy i karmę z Futrzaka dostaną nasze kociaki, i ruszyły aukcje na ich rzecz - nareszcie coś drgnęło.
Przepraszam, że tylko sygnalizuję, ale kiedyś zastanawialiśmy się nad stronką Fundacji, naprawdę sama nie potrafię tego zrobić, z tego co pamiętam były już nawet konkretne propozycje, co tam powinno się znależć. Myślę, że więcej osób dowiedziałoby się o sytuacji p. Hanki i pewnie wogóle o tym, że opiekuje się samotnie tyloma kotkami. Byłam niedawno z wizytą u znajomych w Kątach Wrocławskich i oni nic nie wiedzieli o p. Hance i jej kotkach.
Pako

Post » Czw lut 09, 2006 9:48

no niestety ja nie mam bladego pojecia o robieniu stron internetowych...

melba

Post » Czw lut 09, 2006 11:41

Ja się oferowałam, że zrobię stronę i propozycję podtrzymuję, tylko troszkę mnie sesja zablokowała.
Ale jeśli wszystko pójdzie dobrze, po weekendzie będę już ją miała z głowy i wtedy zajmę się stroną (czyli trzymajcie kciuki - moje zdane egzaminy leżą też w interesie kotów ;) ).
No i cały czas mile widziane pomysły odnośnie zawartości.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw lut 09, 2006 13:00

za egzaminy Aleby :ok:
Pako

Post » Czw lut 09, 2006 15:03

za egzamin! i zeby miala wiecej fajnych zdjec w podpisie ;)

(bo ja szaleje za podpisem Aleby)

melba

[poprzednia][następna]