Atka pisze:Obok tego jest jeszcze takie jaśniejsze coś, minimalnie grubsze, długości ok centymetra.
Dyskutując (przy śniadaniu i kawie

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
nazira pisze:patrząc na zdjątko tej glisty i czytając opis wnioskuję,że większy osobnik był samicą,zaś mniejszy to samiec.Radzę uważać ponieważ te pasożyty są niebezpieczne również dla ludzi...jaja tych pasożytów są wydalane z kałem, zdolność inwazyjną osiągają po około 5 dniach(mogą być roznoszone na futerku, łapkach).Pasożyty powodują nieżytowe zapalenie jelita . Uwaga przy dużej inwazji rozwija się niedokrwistość, może dojść do zatkania jelita....
Hana pisze:Atka pisze:Obok tego jest jeszcze takie jaśniejsze coś, minimalnie grubsze, długości ok centymetra.
Dyskutując (przy śniadaniu i kawie) o TYM pierwszym, zapomnieliśmy o TAMTYM drugim. Będzie zdjęcie też?
Mysza pisze:nazira pisze:patrząc na zdjątko tej glisty i czytając opis wnioskuję,że większy osobnik był samicą,zaś mniejszy to samiec.Radzę uważać ponieważ te pasożyty są niebezpieczne również dla ludzi...jaja tych pasożytów są wydalane z kałem, zdolność inwazyjną osiągają po około 5 dniach(mogą być roznoszone na futerku, łapkach).Pasożyty powodują nieżytowe zapalenie jelita . Uwaga przy dużej inwazji rozwija się niedokrwistość, może dojść do zatkania jelita....
kocie glisty dla ludzi
nazira pisze:tak jak włosień spiralny atakujący świnie,promienica atakująca gryzonie... itd.(człowiek też może się tym zarazić co nie znaczy,że musi)
chciałabym ustawić inaczej zdjecia ale jakoś mi nie idzie
Atka pisze:Ludzie też? Zapalenie jelit?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 73 gości