Poszukuje młodej kotki białej lub rudej

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 12, 2006 8:43 Postanowiłem się zarejestrować

Postanowiłem się zarejestrować, bo jak widzę trochę potrwają poszukiwania kociaka;)

Bydgoszczanin31

Od: Czw sty 12, 2006 8:40

Post » Czw sty 12, 2006 9:08 Re: Postanowiłem się zarejestrować

Bydgoszczanin31 pisze:Postanowiłem się zarejestrować, bo jak widzę trochę potrwają poszukiwania kociaka;)

Czyli, oficjalnie :
Witaj na Forum :D

I od razu prosze bardzo: :arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=37567
Obrazek
Obrazek

kameo

Od: Pt maja 30, 2003 14:22

Post » Czw sty 12, 2006 9:12 Re: Postanowiłem się zarejestrować

Bydgoszczanin31.. ja mam dla Ciebie rewelacyjną propozycje !!!!!!

W bydgoskim schronisku jest msa przepięknych kotów... serio.. masa ktore czekaja na kochający dom...ktore tam mają niewielkie szanse... pojedz do schroniska i tam doptuj kota....

a poza tym to mam wrazenie ze przebierasz w kotach jak w ciuchach.. ten nie bo coś tam.. tamten nie bo coś... opanuj sie troche... KOT TO NIE ZABAWKA.... futerko czy nawet płeć NIE JEST NAJWAZNIEJSZE W KOCIE...

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Czw sty 12, 2006 9:15

No właśnie- Biedroneczki są piękne i to kicie :D Mają 5 miesięcy, najwspanialszy koci wiek

Obrazek
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Czw sty 12, 2006 9:18 Re: Postanowiłem się zarejestrować

adoptujkotazeschroniska pisze:a poza tym to mam wrazenie ze przebierasz w kotach jak w ciuchach.. ten nie bo coś tam.. tamten nie bo coś... opanuj sie troche... KOT TO NIE ZABAWKA.... futerko czy nawet płeć NIE JEST NAJWAZNIEJSZE W KOCIE...

No moze bez przesady?...
Kot żyje z nami długo i taką decyzje nalezy przemyśleć i podjąć rozważnie. Bydgoszczanin szuka wszedzie, napisal już (nie doczytałaś/eś) że wybiera sie w niedziele do schroniska. Poza tym jeśli ktoś chce kotkę-dziewczynke w określonym kolorze to naprawde nic złego w tym nie widzę. Moze sie okazać, że po dluższych poszukiwaniach zdecyduje sie jednak na chłopca i to nawet w zupelnie innym niz pierwotnie założonym kolorze? Proponowałabym jednak wstrzymac się od takich komentarzy..

Ja swojego drugiego kota szukałam 2 lata- i to miał być kocur w kolorze raczej burym- mam kotkę, dziewczynkę w kolorze dymnym ( zaznaczam, ze to nigdy nie był mój kolor kota :wink: )
Obrazek
Obrazek

kameo

Post » Czw sty 12, 2006 9:34 Dziei

Dziękuje za przywitanie w doborowym gronie;)
Co do adopcji ze schroniska jak Kameo słusznie zauważył ( na marginesie dziekuję za obronę;) ) mam zamiar się wybrać w niedzielę, sprawdzałem na stronce internetowej schroniska i mają otwarte niestety w tyg. do godz. 15-tej, ja niestety pracuję w centrum bydzi do 16-tej a więc tylko wekend mi pozostaje. Co do " przebierania" w kotach, to myślę ,że skoro decyduję się wziąść lokatora na kilkanaście lat to wolałbym mieć coś do powiedzenia co do jego płci i wyglądu, możliwe że zdecyduje się na kocurka ale pewne jest że zależy mi na małym kociaku, chciałbym żebym miał od początku wpływ na przyzwyczajenia i psychikę kota w stopniu możliwie na to pozwalającym. Co do kocura znam parę osób mających koty i nie wiem ile w tym prawdy ale ponoć kocur mimo wykastrowania zawsze bardziej ma intensywny zapach odchodów.......
Kończąc proszę o ograniczenie krytyki wobec mojej osoby co do wyboru kociaka, to nic złego że chce ładne kocie;)
Pozdrawiam wszystkich kociarzy :wink:

Bydgoszczanin31

Post » Czw sty 12, 2006 9:38 Re: Dziei

Bydgoszczanin31 pisze: Co do kocura znam parę osób mających koty i nie wiem ile w tym prawdy ale ponoć kocur mimo wykastrowania zawsze bardziej ma intensywny zapach odchodów.......

I tutaj wyprowadze Cie z błędu :lol:
Jak moja Kitka korzysta z kuwety, to lepiej nie wchodzic w tym czasie do łazienki-bo aż w oczy szczypie :lol:
Filutek ma zdecydowanie mniej intensywny zapach :wink: .
To jest po prostu zalezne od przemiany materii (Kitka dorasta i je baaardzo duzo :D ) a nie ma nic wspólnego z płcią kota.
Obrazek
Obrazek

kameo

Post » Czw sty 12, 2006 9:42 .

W takim razie zwracam honor wszystkim kocurkom;) heh
Każda rada warta złota;)

Bydgoszczanin31

Post » Czw sty 12, 2006 10:26

Ja mam małą 4 miesięczną koteczke Abisię. Jest biała w bure i rude łatki jest w wątkuhttp://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=37107 zdjecia są kiepskie i nie oddają jej urody ale postaram się o lepsze. Zobacz może się tobie spodoba.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Czw sty 12, 2006 10:29

I z Poznania transport jest w sobote 8)
Obrazek
Obrazek

kameo

Post » Czw sty 12, 2006 21:41

Fredziolina pisze:Ja tez mam bialego kocurka z czarnym znaczeniem , tutaj jego watek http://www.forum.miau.pl/viewtopic.php? ... highlight=
z transpotrem damy rade :wink: :D

Moja propozycja nadal aktualna :wink: :D
Pozdrawiam

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Pt sty 13, 2006 8:55 Dzięki za starania

Dziękuje, że szukacie nadal potrzebuje kociaka rudego bądź białego 2-3 miesięcznego. Chociaż teraz zaczynam się zastanawiać czy szukać tutaj bo jak już mi się kociak spodoba to okazuję się że musi mieć "towarzystwO w postaci innych kotów..........Więcej problemów niż konieczne. Dojdzie do tego że wybiorę się na giełdę i kupie kociaka......
ObrazekObrazek

Bydgoszczanin31

Post » Pt sty 13, 2006 8:57 Re: Dzięki za starania

Bydgoszczanin31 pisze:Dziękuje, że szukacie nadal potrzebuje kociaka rudego bądź białego 2-3 miesięcznego. Chociaż teraz zaczynam się zastanawiać czy szukać tutaj bo jak już mi się kociak spodoba to okazuję się że musi mieć "towarzystwO w postaci innych kotów..........Więcej problemów niż konieczne. Dojdzie do tego że wybiorę się na giełdę i kupie kociaka......

kupowanie kota na gieldzie jest złe... :(
powinienes poczytać wątki o pseudohodowlach-wtedy zrozumiesz.
Obrazek
Obrazek

kameo

Post » Pt sty 13, 2006 9:05 wiem

Wiem o tym, wole dać domek kotkowi w potrzebie. Tylko jak jest już jakiś który spełnia moje warunki to ja nie spełniam "jego" warunków;) paranoja. Wiem że dbacie o dobro kociaków ale czasem osiąga to granicę absurdu.......
ObrazekObrazek

Bydgoszczanin31

Post » Pt sty 13, 2006 9:11 Re: Dzięki za starania

Bydgoszczanin31 pisze:Dziękuje, że szukacie nadal potrzebuje kociaka rudego bądź białego 2-3 miesięcznego. Chociaż teraz zaczynam się zastanawiać czy szukać tutaj bo jak już mi się kociak spodoba to okazuję się że musi mieć "towarzystwO w postaci innych kotów..........Więcej problemów niż konieczne. Dojdzie do tego że wybiorę się na giełdę i kupie kociaka......

Jeśli to ma być szantaz emocjonalny to źle trafiłeś :wink: . Masz rację dla mnie dobro kota jest ważniejsze niż oczekiwania opiekuna. Uważam że Twój domek jest bardzo dobry i z pewnością będzie kotu u Was dobrze ale ja znam Leonarda i wiem że ten kot zmarniałby bez innych kotów. Jestem przekonana że gdzieś jest kot który będzie miał takie usposobienie i takie umaszczenie że i on będzie zadowolony i Wy. Warto się pomęczyć i poczekać bo w końcu to wybór na wiele lat. Życzę powodzenia w poszukiwaniach i sama chętnie podeślę jakieś kandydatury gdy tylko jakiś kociak będzie odpowiedni. :D
Albert, Fisia Haczyk, Tadeuszek

Catrina

Od: Pon kwi 18, 2005 11:53

[poprzednia][następna]