co za umaszczenie! Kicia uratowana spod zaspy...:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 08, 2006 17:26

olifka1 pisze:Hej Lidko, i inne dziewczyny, które znają się na rzeczy :) Chciałabym znać odpowiedzi na trzy pytania... pomożecie??

Po pierwsze czy to prawda (z doświadczenia, bo ja nie posadam), że kotki są o wiele łagodniejsze i przymilne niż kocury...? Bo mój Behemot choć odrzucony przez kocią mamę i karmiony strzykawką, w ogóle nie okazuje kociej wdzięczności ;) Za młodu było z nim mnóstwo problemów potrafił wspinać się po mojej nodze aż mi świeczki w oczach stawały i nie dawał mi spać (atakował w nocy moją głowę wystającą spod kołdry, bałam się zasypiać :lol: ) Jest typem samotnika i nie wskakuje na kolana, a ataki na mnie zdarzają się nadal... :( Wet powiedział, ze trafił mi się po prostru taki charakterny kot... Czy kotki są inne?? Bardzo zależy mi na takiej "przylepie"...

Czy jako drugiego kota lepiej wziąść maleństwo czy już dorosłego...??? Małe są śliczne, ale mają też większe szanse że się spodobają jakiemuś dziecku. Wolałabym kotka młodego, ale już nie kocię ... czy to słusznie??

I ostatnie, najwążniejsze?? Czy jest możliwe ze biorąc kotka ze schroniska przywlekę wraz z nim jakieś niebezpieczne wirusy, zarazki... Przecież jakby Behemotowi pupilowi włosek spadł, rodzice ukatrupliby mnie ;) Wiem że kotki są w schroniskach badane przez weterynarza, ale czy są jakieś choroby które trudno wykryć standardowymi badaniami i kótr potem wylezą...? Właśnie tego obawiam się najbardziej!!

Proszę o pomoc :roll:

Nie ma reguly jesli chodzi o miziastosc :wink: Wszystko jest kwestia charakteru kota.

Kota mlodego - tak do roku, poltora - to znakomity pomysl - znasz juz charakter kociaka etc - a jemu uratujesz dom, bo ludzie zazwyczaj marza o kocietach.

Jesli rezydent jest szczepiony i zachowasz podstawowe zasady kwarantanny - powinno byc wszystko ok. Mozesz dodatkowo pomyslec o testach na bialaczke.

Olifiko, skoro nie udala sie adopcja Plamki, moze odwiedzisz agus i Mlodego smietnikowca? To piekny mlodziutki kocurek, moze sie polubicie? :wink:
8 kocich ogonów i spółka (z.b.o.o.)

eve69

Od: Pt sie 23, 2002 15:09

Post » Nie sty 08, 2006 18:26

Łaciatka hoop
oby szybko sie znalazl domek!
Iwona
Obrazek Obrazek

iwona72

Od: Pt gru 09, 2005 20:51

Post » Nie sty 08, 2006 18:27

iwona72 pisze:Łaciatka hoop

Plameczka ma już domek! :D
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Nie sty 08, 2006 18:31

Amy pisze:
iwona72 pisze:Łaciatka hoop

Plameczka ma już domek! :D

juz wiem ;)
nie doczytalam na poczatku
sorki
bo tak mi sie zrobilo żal kotki ze nie doczytalam
oby miala suuuper
domek ;))
bardzo mnie to cieszy :)
Iwona
Obrazek Obrazek

iwona72

Od: Pt gru 09, 2005 20:51

Post » Wto sty 10, 2006 8:57

Zgadza się, ktoś mnie ubiegł i wziął tą ślicznotkę do siebie :roll:

A ja szukam kotki, która podobnie jak ta mocno chwyci mnie za za serce :D

covu i eve69, dziękuję Wam za rady!! Behemot ma książęczkę zdrowia, regularnie odwiedzamy weterynarza, więc myślę ze ma wszystkie potrzebne szczepienia (wścieklizna, białaczka - raz, koci tyfus, chlamedoiza, kalciwiroza i panleukopenia - wszystkie te w jednym)...

Zdziwiła mnie ta kwarantanna?? Czy to znaczy że mam przybysza trzymać zamkniętego w łazience przed dwa tygodnie ??? 8O
Obrazek

Ukradły mi po kawałku serca... Behemot, Figelotka, Pirat, Rutka, Burratino...

olifka1

Od: Czw sty 05, 2006 19:00

Post » Wto sty 10, 2006 9:05

Obrazek
Obrazek

kameo

Od: Pt maja 30, 2003 14:22

[poprzednia]