Poszukuje młodej kotki białej lub rudej

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 06, 2006 10:59 Re: swego czasu Anka miała piękności.

Bydgoszcz pisze:Od jakiejś starszej kobiety z Borów Tucholskich przepiękne rude kocięta, niestety nie zdążyłem;) ale może znowu się pojawią u niej kocięta......

oby nie...
Nie licz na kolejne kocieta-wybieraj z tych, ktore juz przyszly na świat i nie maja domow. Na Kociarni jest mnostwo kotów do adopcji-poczytaj kilka historii, Kocie ABC i zrozumiesz dlaczego nie wolno czekać ani tym bardziej doprowadzac do urodzenia się kolejnych miotów ...
Obrazek
Obrazek

kameo

Od: Pt maja 30, 2003 14:22

Post » Pt sty 06, 2006 11:01

W Poznaniu jest tricolorowa młoda koteczka. Transport pewnie dałoby się załatwić
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=37107&start=0
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt sty 06, 2006 11:15

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt sty 06, 2006 11:50 gg: 830578

j/w
Bydgoszcz

Post » Pt sty 06, 2006 11:58

Przede wszystkim - wykaż proszę troszkę inicjatywy :)
Wybierz się do schroniska w week., jeśli wtedy nie pracujecie,
przejrzyj ogłoszenia i skontaktuj się osobiscie z osobami, które mają kociaki.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt sty 06, 2006 13:35 Do Ryśki...

Rysiu dziękuje za "uwagę"..........
Wiem, że szukacie opiekunów dla kotów dlatego umieściłem swój post........... Szukam po postach ..........
Bydgoszcz

Post » Pt sty 06, 2006 19:03

Bydgoszcz pisze: Kotka raz mieliśmy i oddaliśmy z powrotem bo było podejrzenie alergii u córki 3,5 roku. Zrobiliśmy niezbędne badania i okazało się że to nieprawda, więc możemy kotka adoptować.....
Kotek niestety zdążył znaleść sobie nowego właściciela ........

Czy dobrze zrozumiałam, wydaliście kota, zanim zrobiliście badania?
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Sob sty 07, 2006 14:35

8O
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Pon sty 09, 2006 8:34 K....

Kota 7, mam pytanie: masz dzieci???!!
Gdyby Tobie dziecko przy zapaleniu krtani dusiło się i interweniowało pogotowie a lekarz stwierdził że może być to uczulenie to ci byś zrobiła?
Nie mam zamiaru już więcej tych kwestii poruszać, chcecie to pomożecie niechcecie to nie......... Czuję się jak na spowiedzi........
Bydgoszcz

Post » Pon sty 09, 2006 9:01

Sorry, ale zapytam z ciekawosci - w ciagu jakiego czasu od zabrania kota do domu dziecko zachorowalo? Zapalenie krtani bylo poprzedzone jakimis innymi objawami? Mam dwa koty i dwoje dzieci, wiec interesuja mnie objawy alergii, bo z tego co pisali tu wszyscy, to moze sie ona objawic w roznym wieku i chcialabym wiedziec czy pogonic lekarza od razu jak mi powie, ze to przez koty, czy troche pozniej... Swoja droga zadziwia mnie ich "profesjonalizm"..
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Pon sty 09, 2006 9:26 ,,

Kota mieliśmy drugi dzień, nasza córka raz już przy zapaleniu krtani wylądowała w szpitalu w stanie krytycznym......
Dlatego kiedy pojawiły się pierwsze objawy: harakterystyczny kaszel, nasilający się w nocy, utrudniony oddech wręcz duszenie wezwaliśmy pogotowie. Dostała sterydy w zastrzyku a lekarz widząc kociątko powiedział ,że możliwe iż mała jest uczulona i jeśli nie chcemy mieć małej w szpitalu powinniśmy pozbyć się kotka. Na szczęście Kobieta od której wziąłem kotkę nie robiła większych problemów, miała jeszcze 3 koty w mieszkaniu w dobrych warunkach, obiecvała kota przetrzymać do czasu badań małej. Niestety kotka zmieniła już właściciela. Obecnie mała ma zrobione testy które wykluczyły uczulenie na ślinę kota.
Bydgoszcz

Post » Pon sty 09, 2006 9:47

Hm. A doszliscie przyczyny zapalen krtani? Koniecznie chcesz kociaka? Byly tu piekne starsze koty, wlasnie rude. No i byc moze Amelka jest jeszcze do wziecia - bialo-ruda. Male kociaki szybko rosna a pozniej ciezko im znalezc dom..
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Pon sty 09, 2006 9:54 Re: K....

Bydgoszcz pisze:Kota 7, mam pytanie: masz dzieci???!!
Gdyby Tobie dziecko przy zapaleniu krtani dusiło się i interweniowało pogotowie a lekarz stwierdził że może być to uczulenie to ci byś zrobiła?
Nie mam zamiaru już więcej tych kwestii poruszać, chcecie to pomożecie niechcecie to nie......... Czuję się jak na spowiedzi........

Nie wiem, dlaczego tak się czujesz, ja po prostu zadałam pytanie. Chyba nie było ono napastliwe, dlatego nie rozumiem Twoich nerwów. Zresztą jeżeli się zastanowisz, to zrozumiesz, że zrobiłam to kierując się dobrem kota, którego ewentualnie byście wzięli.

Wyjaśniłaś sprawę i OK.
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Pon sty 09, 2006 10:46 ..

Kota7 , zdenerwował mnie fakt ciągłych dociekań i formy przesłuchania, a najbardziej Twoje zdziwienie jak mogłem oddać kota przed zbadaniem dziecka? Jak Ty byś wtedy postąpiła? Czyje dobro wziełoby górę?
kota nie wyrzuciłem na ulicę, nie oddałem go do schroniska ani pierwszej lepszej osobie tylko właścicielce która miała jej mamę oraz rodzeństwo , na pewno krzywda się kotu nie stała. Z takim poderzliwym podejściem nie dziwię się że macie problemy ze znalezieniem opiekunów dla kociaków.....
Bydgoszcz

Post » Pon sty 09, 2006 10:50

Czy wybraleś juz jakiegos kota z Forum?
Obrazek
Obrazek

kameo

Od: Pt maja 30, 2003 14:22

[poprzednia][następna]