HISTORIE OPOLSKICH KOTÓW - zwołuję pilny SABAT :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 04, 2006 21:41

zapałka pisze:Co tu tak cicho dzisiaj 8O :?:

bo mary była cały dzień na zajęciach :wink: Ale kocurka Twego już podziwiałam, piękny czarnuszek :1luvu:
Obrazek

mary2004

Od: Śro wrz 15, 2004 20:41

Post » Śro sty 04, 2006 22:34

Witajcie!!
Ja wsadziłam stawek na Bolko a nie pomyślałam o Barlickiego :lol: :lol: :lol: a pracowałam niedaleko, syn trenował na Toropolu aż mi wstyd. :oops: :oops: :oops:
W stolycy żyje się nieźle pracuję, dziecko się uczy i trenuje, normalka. Zapraszam serdecznie do Wwy w razie potrzeby mogę służyć pomocą

Magdziula

Od: Śro paź 12, 2005 21:57

Post » Śro sty 04, 2006 23:06

Magdziula pisze:Witajcie!!
Ja wsadziłam stawek na Bolko a nie pomyślałam o Barlickiego :lol: :lol: :lol: a pracowałam niedaleko, syn trenował na Toropolu aż mi wstyd. :oops: :oops: :oops:
W stolycy żyje się nieźle pracuję, dziecko się uczy i trenuje, normalka. Zapraszam serdecznie do Wwy w razie potrzeby mogę służyć pomocą

O rany kolejna Opolanka na forum 8O :lol: I jeszcze od razu do Warszawy zaprasza :wink: Witaj :D :D :D
Obrazek

mary2004

Post » Czw sty 05, 2006 9:27

Taka mała prośba: rzućcie swoim fachowym okiem na tą wyprawke i powiedzcie czy opłaca sie to kupić??
http://animalia.pl/produkt.php?kat=158&id=4823
Lucek :)
Obrazek

enigma81

Od: Wto sty 03, 2006 11:49

Post » Czw sty 05, 2006 10:49

Ja powiem coś tylko z mojego punktu widzenia. Otóż zestawik jak dla mnie trochę drogi zważywszy na to że mój kot śpi gdzie mu się podoba i w głębokim poważaniu ma specjalne legowiska. Obroża kotu niewychodzącemu raczej nie potrzebna. Kuweta-u mnie tą zwykłą wyparła kryta i jest znacznie mniej bałaganu dookoła. Łopatka ok, zabawki ok. Ale jak dla mnie sens kupienia takiego zestawu żaden. Może jednak Tobie i twojemu pupilowi będzie odpowiadał. Pozdrawiam gorąco! :D
Obrazek Obrazek Obrazek

zapałka

Od: Nie sty 01, 2006 11:55

Post » Czw sty 05, 2006 10:50

enigma81 pisze:Taka mała prośba: rzućcie swoim fachowym okiem na tą wyprawke i powiedzcie czy opłaca sie to kupić??
http://animalia.pl/produkt.php?kat=158&id=4823

Wiesz, enigma, ja bym osobiście kupiła wszystko osobno, chyba wyjdzie taniej - że już nie wspomnę o kosztach przesyłki, które trzeba do tego doliczyć.

Mam zamiar niedługo wybrać się do tej hurtowni na Cygana, możemy pójść razem, tam jest ponoć taniej i wszystko będziesz mogła sobie obejrzeć i pomacać :wink:
Jak uważasz.
Obrazek

baśa

Od: Pt paź 28, 2005 8:24

Post » Czw sty 05, 2006 10:51

Hmm, 100 zł :roll: ja bym poszukała najpierw w sklepie, bo w sumie jeszcze koszty przesyłki.... No, ale ładne to jest, przyznać trzeba :)
Tylko, że ta miska podwójna to niezbyt praktyczna jest, a szczotka nie bardzo nadaje się dla kota :) Dla kota lepsze jest coś takiego:
http://animalia.pl/produkt.php?kat=43&id=1739 A w legowisko z doświadczenia wiem, że nie ma co inwestować, bo kot może nie zechcieć go używać, u mnie olały wszelkie budki, jedyne co zdaje się pociągać wszystkie koty to coś takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80261054 widocznie wiklinie nie można się oprzeć :wink: W zestawie poza tym brakuje rzeczy niezbędnej, chyba że jesteś wielbicielką szybkiej i częstej wymiany mebli - porządnego drapaka. Polecam taki :http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79689103 Miałam dużo innych, ale od kiedy jest ten, koty zupełnie zrezygnowały z maltretowania mojej kanapy - trzeba go dobrze przytwierdzić, żeby kociak mógł się dobrze "wczepić" :wink: (można go kupić taniej w sklepie)
8)
Obrazek

mary2004

Post » Czw sty 05, 2006 11:28

Ja też kupiłam Whisky taką wiklinową budkę.
budka piękna co z tego skoro Whisky nawet jej nie powąchała :?

Ja kupiam mojej kotce taką gumową rękawicę z wypustkami do wyczesywania (10 zł , u miłego pana w Karo :wink: ). Whisky lubi kiedy ją tym traktuję a przy okazji na rękawicy zostaje pełno sierści, która w przeciwnym wypadku wylądowałaby pewnie w moim obiedzie albo kawie... (okropnie linieje mi Whisky, ktoś wie czym może to być spowodowane? Mary?)
Obrazek

baśa

Post » Czw sty 05, 2006 11:39

baśa pisze:Ja też kupiłam Whisky taką wiklinową budkę.
budka piękna co z tego skoro Whisky nawet jej nie powąchała :?

Ja kupiam mojej kotce taką gumową rękawicę z wypustkami do wyczesywania (10 zł , u miłego pana w Karo :wink: ). Whisky lubi kiedy ją tym traktuję a przy okazji na rękawicy zostaje pełno sierści, która w przeciwnym wypadku wylądowałaby pewnie w moim obiedzie albo kawie... (okropnie linieje mi Whisky, ktoś wie czym może to być spowodowane? Mary?)

Linienie:
1. Stres związany ze zmianą miejsca (czasem nawet po wizycie u weta, kot zrzuca z siebie garść włosów), a co dopiero po przeprowadzce
2. W miejscu z którego ją wziełaś bylo duzo zimniej i kicia zrzuca nadmiar
3. choroba i antybiotyk - tez powoduja czesto gubienie siersci
4. zywienie zla karma -(whiskas, friskies itp.)
5. zmiana siersci na wiosenna/zimowa
6. goraco w mieszkaniu =kaloryfery
7. czesc kotow - tak ma :P
8. choroby skory - grzybek itp. ale to chyba nie w tym przypadku
hmm, moze mi sie jeszcze cos przypomni :wink:
jak mialam persa, to bardzo ladne wloski jej sie zrobily po royal canin :)
Obrazek

mary2004

Post » Czw sty 05, 2006 11:45

Dzięki Mary!
Ty to jednak masz głowę!

No i niestety zauważyłam wczoraj coś pod brodą Whisky(jak to siś zwie u kotów?) co mi na grzyba wygąda...Wizyta u weta nieunikniona :( a to się ponoć, cholerstwo, trudno leczy.
Obrazek

baśa

Post » Czw sty 05, 2006 11:59

Mam dokładnie taki drapak jaki pokazuje mary. Rewelacja! Kot wyżywa się na nim i zostawił w końcu moje meble!Ufffff.... :D
Obrazek Obrazek Obrazek

zapałka

Od: Nie sty 01, 2006 11:55

Post » Czw sty 05, 2006 12:06

No właśnie dlatego wolałam się zapytać :) Ja pewnie bym to kupiła, bo cena wydałą mi się dostępna a i ładnie to wygląda, szczególnie legowisko. Wątpliwości miałam co do miseczek-czy nie za małe i czy w ogóle takie podwójne są praktyczne i do obroży, bo czytałam, że z obroży kot może się wysunąć lepsza jesta taka podwójna na tułów...

Baśa-ja się chętnie wybiorę z kimś bardziej znającym się na zakupy, ale: 1. musze czekać do wypłaty :( 2. mój małżowin jeszcze ciągle do konca nie zdecydował się, choć Burasia i jemu się spodobała... Do końca miesiąca ma się zdecydować już konkretnie i choć powoli wkurza go jak ciągle tylko o kotku gadam to wiem, że z zainteresowaniem oglądał zdjęcia kotów z dziećmi na którejść z podawanych na forum stron. Poza tym myśleliśmy o tym, żeby kicia zawitała u nas przy okazji urodzin córki (5.02)-broń Boże nie jako prezent dla Olki, tylko przy uroczystej okazji. Tak więc bardzo dziękuję za propozycję, jesli pod koniec miesiąca nadal będzie aktualna to chętnie skorzystam :) I do miłęgo pana w karo też się wybiorę ;)
Obrazek

enigma81

Post » Czw sty 05, 2006 12:26

Jasne, że będzie aktualna :)
Obrazek

baśa

Post » Czw sty 05, 2006 12:44

baśa pisze:Jasne, że będzie aktualna :)

No to super :)
Obrazek

enigma81

Post » Czw sty 05, 2006 13:50

Asieńko, my Cię już tak wspomożemy, że sie nie obejrzycie i stadko bedzie :wink:
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

[poprzednia][następna]