FORUMOWE ADOPCJE 2005 :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 31, 2005 13:58

Kotki zaadoptowane przez Rodziny i bliskich Forumowiczów
Misio (eve69) :arrow: Mama Batki (Rzeszów)

Kotki wyadoptowane z Forum
Alchemia (Batka) :arrow: Ewa i Maciek (Warszawa)
Frajer (Batka) :arrow: Beata i Dominik (Kraków)

Koty, wyadptowane z Forum przez Forumowiczów
Hys-Krzyś (eve69) :arrow: Batka (Kraków)
Ostatnio edytowano Nie sty 01, 2006 12:04 przez Batka, łącznie edytowano 2 razy

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Sob gru 31, 2005 14:01

Kotki wyadoptowane z forum:
Mrówki (chłopak i dziewczynka) - Aga1 i Kura1336

Kotki, które znalazły dom u forumowiczów:
Pan Ładny - Aga1 -> bastet25

Aga1

Od: Pon lip 05, 2004 20:18

Post » Sob gru 31, 2005 14:03

Zgłaszam schroniskową Tycię(wtedy Kicię), odkrytą przez forumową Mirkę_t z Bydgoszczy i przeznaczoną dla mnie czyli forumowej Iśki
(Sieradz)
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Od: Pt cze 25, 2004 20:55

Post » Sob gru 31, 2005 14:06

Kluska i Grubcio (jesli przezyje... :-( ) - jada do Poznania do nowego domu razem, uratowane ze schroniska dzieki wsparciu moralnemu i finansowemu forumowiczow

Ruda i Chimera - dlugowlose "persica" i "norwezka", rowniez wyciagniete ze schroniska po lekkim "kopniaku" dla mnie od jednej forumowiczki, szybko znalazly cudowny dom w Legnicy gdzie po dlugim leczeniu w koncu dotarly

to tyle z najswiezszych, bylo okolo 20 innych w moich rekach w tym roku i okolo kilkudziesieciu u reszty dziewczyn ale teraz nie mam czasu spisac :-(

Lena

Od: Śro wrz 29, 2004 13:00

Post » Sob gru 31, 2005 14:10

I jeszcze zgłaszam Pumcia(czarnego kociaczka , który z początku 2005 roku był "redaktorem" w "Kocich sprawach"), który znalazł dom u mojej kuzynki Monisi w Łodzi.

Na forum znalazł się w wątku agis, za moim pośrednictwem znalazł dom w Łodzi.
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Od: Pt cze 25, 2004 20:55

Post » Sob gru 31, 2005 14:13

koty wyadoptowane poza forum

z kotłokotów 8)
Obszarpaniec (Batka) :arrow: Magda (Kraków)
Mama-Nowej Gwardii (Batka) :arrow: Pani Anna (Kraków)

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Sob gru 31, 2005 14:15

koty ktore znalazly dom u forumowiczow
Patysia (Beata) :arrow: Tuśka8 (Poznan)
Julcia (Beata) :arrow: Joanna* (Warszawa)
Donia (Jowita, Beata) :arrow: Kira_mbl

koty wyadoptowane poza forum
Misia (Beata) :arrow: Ania (Warszawa)
Romeo (Beata) :arrow: Gosia (Warszawa)
Tussi (Olat, Beata) :arrow: Marcin (Warszawa)
Brownie (OLat, Beata) :arrow: Ewa i Grzegorz (Warszawa)
Cappucinka (Olat, Beata) :arrow: Ania (Warszawa)
Esspresso (Olat, Beata) :arrow: Marta (Warszawa)

juz widze, ze niektore zostaly podane :wink:
ale zabralam calosc towarzystwa u mnie
Ostatnio edytowano Sob gru 31, 2005 14:24 przez Beata, łącznie edytowano 2 razy

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Sob gru 31, 2005 14:17

Ja zgłaszam adoptowanych rzez nas za pośrednictwem forum:

1. Antosia (jego droga do nas: Justyna_ebe :arrow: Dronusia :arrow: MaxiKaaz :arrow: my, czyli galla i darkest. (wątku nie mogę znaleźć niestety
:oops: )
2. Nockę (wcześniej Pumcię), wziętą od pani Danusi Adamczyk, po przeczytaniu wątku założonego przez Kociąbanę na Kociarni :arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=31407&highlight=pumcia
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Sob gru 31, 2005 14:19

ja jeszcze zgłosze kociaki od jopop (przynajmniej te, o których wiem):
Na forum
tricolorka (nie pamiętam imienia obecnego) jest u Nati
Mała (była Florka) jest u WłodkaP

Poza forum:
Filemonek -> Śląsk
Krowka -> Wawa
Lusia -> Wawa
4 dorosłe koty z wątku o 30 szukającej domu -> Wawa
Ostatnio edytowano Sob gru 31, 2005 14:25 przez fruuu, łącznie edytowano 1 raz

fruuu

Od: Wto wrz 13, 2005 11:32

Post » Sob gru 31, 2005 14:20

Jeszcze trzy dzikie i chore burasiątka z poznańskiego Wydziału Nauk Społecznych - Kulturoznawca, Psycholog i Filozof :wink:, które są już w swoich domach przede wszystkim dzięki ogromnej pracy, jaką w ich socjalizację włożyła drevni.kocur :D.

Olinka

Od: Pt wrz 24, 2004 16:21

Post » Sob gru 31, 2005 14:21

Felisowe Koty:
-adoptowane przez forumowiczów:
1.Fryga -> Melba -Wawa
2. Żaczek -> Majka13 - Wawa
3. Borówka -> madee - Wawa
4. Jamajka -> agnes_czy - Rzeszów
5. koteczka RUS -> ewate - Wawa
6. Fikus-> Izolda - Wawa
7. Drań -> zalatany - Wawa
8. Srebrna kicia-> Landelos - Wawa
9. Muffka -> kasia1 - Gdańsk
10. Chanel -> ku_ma - Piotrków Tryb.
11. Karmi -> hipcia - Rybnik
12. Honda -> agisek - Słupsk
13. Harley-> Ania Gal. - Zgierz
14. Amelka-II -> scorpius - Wawa
15. Figaro-> Agnieszka&Jacek - Wrocław
16. PanKot-> Morela80 - Wawa
17. Noemi- Florentyna1 - Lublin

Koty wyadoptowane poza forum:
1.Piętka- Wawa
2.Bohun- Wawa
3. Pączek - Wawa
4. Grześ- Wawa
5. Mikołaj- Rzeszów
6. Piotruś bezogonek - Kraków
7. Bobby- Pruszków
8. Zezolka- Wawa
9. Puma- Będzin
10. Czajka- Wawa
11. Carramba- dzieki kameo- Bydgoszcz
12. Negra(Kawa) - Błonie
13. Tigra1- Wawa
14. Tigra2- Wawa
15. Apollo- Lublin
16. Ben- Wawa
17. Nana- Wawa
18. Cętka- Lublin
19. Guzik- Gdańsk
20. Mamuśka- Lublin
21. Mistral- Wawa
22. Stokrotka- dzieki kameo- Bydgoszcz
23. Michałek- dzieki kameo- Bydgoszcz
24. Elaine - dzieki kameo- Bydgoszcz
25. Doris - dzieki kameo- Bydgoszcz
26. Inez- dzieki kameo- Bydgoszcz
27. Paola- dzieki kameo- Bydgoszcz
28. Billy- dzieki kameo- Bydgoszcz
29. RudyRudy - Lublin
30. Buraska smietnikowa- Kraków
31. Szeryf- Lublin
32. Misia - Wawa
33. Kaszmirek- Lublin
34. Dodi- Lublin
35. Francesca- Lublin
36. Simon- Lublin
37. Pędzel- Lublin
38. Sówka- Wawa
39. Kulka- Wawa
40. Amelka I- Lublin
41. Don Diego- Lublin
42. Baby- Brzoza k. Bydgoszczy
43. Fred- Kraków
44. Szkrabisia- Sulejówek
45. Ambra- Wawa
46. Sroka- Łowicz
47 i 48. Bałwanki- Wawa ( czekam na potwierdzenie)
49. Ibis- Modlin ( czekam na potwierdzenie)
50. Gwiazdka- Wawa (czekam na potwierdzenie)
51i 52- dwa kociaki z interny AR, których nie widziałam nawet na oczy, oddane telefonicznie :lol:
53. suczka Czeremcha- obecnie we Francji 8)

Lista nie jest jeszcze zamknięta bo jeszcze dzis dostaję maile i telefony w sprawie adopcji :D

Niniejszym chciałam bardzo serdecznie podziekować kameo i jej TZ-towi za wyszukanie tyyyylu domów i transport na trasie Wawa-Bydgoszcz oraz Atce za przechowanie koteczki Baby przez tydzień.
Ostatnio edytowano Sob gru 31, 2005 14:38 przez Kasia D., łącznie edytowano 3 razy
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Sob gru 31, 2005 14:30

Ja się w sumie chyba nie doliczę :oops: Następnym razem będę sobie prowadzić dziennik 8)

Dorosłe koty z łódzkiego schroniska
1. Magiczna- 4 letnia piękna czarna kicia z ogromnymi zielonymi oczami
2. Frytka- dymna 6 letnia kicia, obie pojechały do domku w Dąbrowie, nowi ludzie sami po nie przyjechali :)

3. Bury Weteran- 10 letni bury kocur, z bezwładną łapą, którą powłóczył przy chodzeniu. Znalazłam mu świetny dom, dziewczyna przyjechała po niego z Warszawy, ale w schronisku jej go nie wydali, bo podobno agresywny był 8O Zabrałam go później ze schroniska i dzięki Batce :1luvu: pojechał do nowedo domu. Okazał się najłagodniejszym kotem pod Słońcem :evil:

4.Niebieski Tygrys vel Tao vel Puccini- 6 letni przepiękny niebieski whiskas. Dzięki łańcuszkowi dobrej woli trafił do Białegostoku do dziewczyny z forum. Następnego dnia zadzwoniła, że już go nie chce podając jakieś bezsensowne wymówki. I żebym go zabrała jak najszybciej :evil: Dzięki Lidce :1luvu: kot znalazł nowy dom w Białymstoku. Nazywa się teraz Puccini i mieszka z dwoma paniami, jest uwielbiany 8)

5. Malibu vel Salma przepiękna biała kicia z kolorowym ogonkiem (rudo-czarno-brązowo- białym :P )
Znalazłam jej aż 4 domy. Pojechałam zabrać ją do schroniska, ale okazało się, ze zabrano ją na kwarantannę. Dzwoniłam co tydzień do schroniska- nie mogłam jej zobaczyć, udzielali mi zdawkowych informacji, nie wierzyliśmy, że kicia wciąż żyje. Po 3 miesiącach wróciła na kociarnię- wyglądała tragicznie. Dzięki Justynie Ebe znalazła wspaniały dom, który poświęcił wiele czasu i pieniędzy, by kicia była zdrowa. Dostaję jej zdjęcia- jest piękna i szczęśliwa :D

Koty znalezione, podrzucone, zabrane na leczenie itp :wink:

6. Rysiek biało- bury maluch, podrzucony mi przez moją ciocę, bo ja wiem, co z nim zrobić :roll: Zanalzł dom błyskawiczne, nawet wątek forumowy nie zdążył się rozkręcić :wink:

7. Otońo- jeden z trzech maluchów zabranych ze schroniska. Był najsłabszy, wiele dni spędził w lecznicy. Mieszka obecnie z dwoma innymi kotami.

8. Cereza Znalazła dom w Łodzi, świetny, zakocony dom :)
Obrazek

9. Isla miała jechac do Wrocławia, pojechała jednak w końcu do warszawy, dzie mieszka z ogromnym czarnym kocurem i jeszcze większym psem :lol:
Obrazek

10. Dyzia Dzieci zabrały ją od mamy i podrzuciły pod moją klatkę :? I może lepiej, że tak się stało, bo Dyzia miała rozszczepienie wargi. Znalazła świetny dom u kochanej Lavini, teraz już duża panna z niej :P
http://upload.miau.pl/1/16706.Dyzia

11. Czarna kicia, którą wieczorem na moich oczach przejechały dwa samochody 8O A potem prawie mnie, gdy biegłam po nią ulicą i machałam rękoma, żeby już nikt więcej nie najechał na nią :roll: Na szczęście skończyło się na ranie pyszczka i potłuczeniach. Czarna była kompletnie dzika. Po wysterylizowaniu pojechała do domu na wieś. Wiem, że wciąż trzyma się blisko domu, gdzie dostaje jeść, jednak śpi w stodole.

12. Foczka latem wzięłam do siebie 3 dwutyg. kotki. Foczka była najsłabsza, nie bardzo chciała pić zastępcze mleko, piszczała, była odwodniona, miała biegunkę. Na szczęście udało się ją uratować. Mieszka teraz w Łodzi w bardzo dobrym forumowym domku :D
Obrazek

13. Rekinek każdej kobiecie łamał serce :twisted: Niesamowity przystojniak :wink: Najmocniej ciągnął butlę :P
Obrazek

14. Orka- spokojnia buraska ze wspaniałym pręgowanym brzuszkiem. Ma dom w Dąbrowie Górniczej

15. Crime jeden z dziczków osiedlowych. Został złapany dzięki Magiji i Maćkowi. Miał bardzo chore oczy, silnie przeziębiony. Oswoił się szybko i znalazł domek

16. Poison Brat Crime, dziki dzikus. Kochała się w nim Mysza :wink: Oswojony, znalazł domek :)

17. Little Hope Zabrana z łódzkiego schroniska, gdzie była trzymana w klatce dla świnek morskich. Nikt jej nie chciał- miała bardzo chore oczy.
Obrazek
Ma bardzo dobry dom w Łodzi, widzi, choć jedno oko jest za mgłą 8)

18. Leyla przecudna buraska, która ugniatała nawet miejsce po człowieku. Najpewniej miała panleukopenię, tak jak reszta rodzeństwa. Była przeraźliwie zarobaczona. Obecnie w domu w Olsztynie,. gdzie uwielbia bawić się z kicią Klarą, a matkuje jej rotweilerka :wink: Ma teraz na imię Lilu

19. Louis Czarno- biały prześmieszny kociaz, z lekko przedłuzoną sierścią. Przeszedł panleukopenię i robaczycę. Obecnie w domu w Lublinie.

Nie udało się Lucy Trafiła do mnie z rozwiniętą panleukopenią i pomimo nadludzkich starań naszej wetki Ewy :1luvu: nie udało się. Odeszła jako moja kicia. Wciaż nie mogę o tym spokojnie myśleć.
Obrazek

To chyba wszystkie, choć pewna nie jestem. Trochę jestem zdziwiona liczbą 8O Nie myślałam, ze aż tak wiele kocich cudów przewinęło się przez nasz dom. Teraz jestem w trakcie przeprowadzki, więc nie mam w domu adoptusiów. ALe jak tylko soę przeprowadzę... :twisted:
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Sob gru 31, 2005 14:32 Re: FORUMOWE ADOPCJE 2005 :-)

kordonia pisze:24. Maja vel Pchełka :!: :arrow: Carmella (Bielsko Biała) :arrow: Kotka z Cheshire

tu prosze napisac : Berni i malymi literkami Carmella (bo gdyby nie Berni to moze wcale by sie to tak szczesliwie nie skonczylo)
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Sob gru 31, 2005 14:54

chciałabym sobie w tym wątku poprawić humor ale sie nie uda :(
bo szczęśliwe adopcje przełomu roku nie wystarczyły
od 04.01.2005 zaczęły umierać na FIPa oddane przeze mnie koty do super domów, nie potrafiłam o tym pisać przez cały rok
w styczniu odeszły: Nemo i Kropka (u covu)
w lutym odszedł: Klemensio
w czerwcu odszedł: Basza

moje adopcje 2005:
Farcik - adopcja forumowa do Beaty i Grzesia
Migdał - zaadoptowała go opiekunka - Kinga
Amigo - adopcja forumowa do znajomych Gen

wspólna adopcja Maskoteczek z bazarku jasenka i TZ/Maryla:
Sepia - adopcja do znajomego jasenki i TZta - Krzysia
Morusek - adopcja forumowa Rubia
Coco - adopcja forumowa Rodzice Coco
Felicity - adopcja forumowa Kasik
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Sob gru 31, 2005 15:06

U nmie dzięki ariel domki znalazły Kredka ,zwana wcześniej Fleur i Karmel ,zwany wcześniej Poincik.

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

[poprzednia][następna]