Maly rudzielec ze Slaska szuka domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob gru 17, 2005 3:17 Maly rudzielec ze Slaska szuka domu

Maly kotek szuka domu ...znalazl sie u nas zupelnie przypadkiem ..kto wie co by go spotkalo gdybysmy go nie przygarneli :( ale niestety nie mozemy go zatrzymac
jest rudy i ma ok 2 miesiecy, czasem kichnie ale wyglada na zdrowego..jest zywy i skory do zabawy
z tego co wiem nie byl szczepiony (odrobaczony chyba tez nie)...nie wiem bo jest u nas zaledwie kilka dni i niestery nie moze zostac dluzej dlatego pilnie szukam kogos ze Slaska (okolice Bytomia) kto przygarnie malego rozrabiake i da mu cieply, przytulny dom
AnnaMaria_

Post » Sob gru 17, 2005 12:12

Koniecznie postaraj się o fotki małego- to b. pomaga w znalezieniu nowego domu :)

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Sob gru 17, 2005 17:55

niestety nie mam teraz mozliwosci umieszczenia jego fotek ale znalazlam w necie bardzo podobnego kotka

Obrazek

kot na zdjeciu to nie ten ktorego chce oddac ..jest BARDZO PODOBNY[/b]
AnnaMaria_

Post » Sob gru 17, 2005 18:38

Na wszelki wypadek, proszę moderatora o sprawdzenie IP autorki wątku.. Żeby rozwiać wątpliwości..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Sob gru 17, 2005 18:42

aamms pisze:Na wszelki wypadek, proszę moderatora o sprawdzenie IP autorki wątku.. Żeby rozwiać wątpliwości..

a cos jest nie tak? myślisz, ze to znowu .....

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Sob gru 17, 2005 18:45

ezynka pisze:
aamms pisze:Na wszelki wypadek, proszę moderatora o sprawdzenie IP autorki wątku.. Żeby rozwiać wątpliwości..

a cos jest nie tak? myślisz, ze to znowu .....

Właśnie podejrzewam i wolałabym to sprawdzić, żeby nie posądzać niepotrzebnie niewinnej osoby..

Jeśli się mylę, to przepraszam autorkę wątku..

aamms

Post » Sob gru 17, 2005 19:00

przeprosiny przyjete

nie wiem o co chodzi ale sama kiedys mialam nieprzyjemna sprawe na innym forum wiec sie nie obraze

pozdrawiam
AnnaMaria_

Post » Sob gru 17, 2005 19:05

a jak sie z tobą skontaktować?
Gość

Post » Sob gru 17, 2005 19:54

To ja AnnaMaria_
jesli ktos ma jakies pytania niech pisze tu
osoby ktore sa powaznie zainteresowane maluchem niech napisza (tu lub na prywatna wiadomosc) klka slow o sobie ...np czy maja/mialy kota itp
ja sama mam kotke i zalezy mi zeby maly "Mundek" (tak narazie na niego wolamy) trafil w dobre rece

LadyA

Od: Śro gru 07, 2005 16:30

Post » Nie gru 18, 2005 13:13

AnnaMaria_ pisze:przeprosiny przyjete

nie wiem o co chodzi ale sama kiedys mialam nieprzyjemna sprawe na innym forum wiec sie nie obraze

pozdrawiam

Już działa..

aamms

Post » Nie gru 18, 2005 16:23

witam, jestem zainteresowana kociakiem. nie mam jeszcze kotka ale bardzo bym chciala a ten jest sliczny :)
mozna zobaczyc kociaka na zywo?
prosze o informacje na sachmet74@gazeta.pl
sachmet

Post » Nie gru 18, 2005 16:38

teraz to ja mam powod by podejrzewac kogos o jakies "podchody" ale nic...glownie zalezy mi na dobru kota wiec....

sachmet> z jakiego miasta jestes? pewnie ze kociaka mozna zobaczyc na zywo (w Bytomiu) ...przypominam ze zdjecie nie jest autentyczne bo nie mam teraz mozliwosci by zrobic malemu fotki ale ten ze zdjecia i maly Mundek wygladaja prawie identycznie
jesli jestes naprade zainteresowana to wysle ci na maila moj nr gg to pogadamy
Ostatnio edytowano Nie gru 18, 2005 16:49 przez LadyA, łącznie edytowano 1 raz

LadyA

Od: Śro gru 07, 2005 16:30

Post » Nie gru 18, 2005 16:41

Ostrożność jest zawsze wskazana, dlatego polecam umowę adopcyjną przy wydawaniu kotka.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Nie gru 18, 2005 16:51

Tu masz wzór umowy Stowarzyszenia AMICUS.. Może się przyda..

Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt AMICUS w Krakowie
tel. 12/626 46 01, 0601 07 02 67
www.amicus.malopolska.pl
BPH 81 1060 0076 0000 3200 0100 5719

UMOWA ADOPCYJNA

.......................................
Dane osoby oddającej kota: (imię kota)
Imię nazwisko:...................................................
Adres:................................................................. wiek kota: ok................
nr telefonu:.........................................................

Dane osoby adoptującej kota:
Imię nazwisko:..........................................................................................
Adres:........................................................................................................
nr telefonu:................................................................................................
nr dokumentu tożsamości:........................................................................
inne zwierzęta w domu:............................................................................

Wydawany kot jest pod opieką weterynaryjną, jest odpchlony, odrobaczony i w dobrym stanie zdrowia.
W przypadku zwierząt w trakcie leczenia, zaleca się podawanie następujących leków:
.....................................................................................................................................................................
wizyta kontrolna u weterynarza:.................................................................................................................

Osoba adoptująca kota zobowiązuje się:
1. Zabezpieczenia przynajmniej jednego pomieszczenia (w budynkach wielokondygnacyjnych) przed wypadnięciem kota z balkonu lub okna.
2. Wykastrowania kota/kotki po osiągnięciu dojrzałości płciowej (ok. 7-9 m-c życia), w przypadku braku możliwości finansowych, należy zwrócić się do Stowarzyszenia, które zapewni zabieg kastracji, we wskazanej lecznicy, ze środków własnych, za opłatę ryczałtową: 30 zł kocur; 40 zł kotka.
3. Zapewnienie właściwego żywienia kota i opieki weterynaryjnej. Kot wychodzący powinien być zaszczepiony przeciw chorobom zakaźnym.
4. Informowania o przystosowaniu się kota do nowych warunków życia.
5. Umożliwienia osobie wydającej sprawdzenia warunków bytowych kota w nowym miejscu, oceny stopnia przystosowania się.
6. W przypadku zmiany miejsca zamieszkania Adoptujący jest obowiązany do powiadomienia Stowarzyszenia o nowym adresie.
7. Adoptujący nie ma prawa oddawać zwierzęcia osobom trzecim bez porozumienia ze Stowarzyszeniem. Każda zmiana opiekuna zwierzęcia skutkuje nową Umową adopcyjną zawartą między Adoptującym a Stowarzyszeniem.

Adoptujący kota ma prawo do oddania zwierzęcia w czasie nieokreślonym. W przypadku zmiany warunków mieszkaniowych, zaistniałych okoliczności rodzinnych czy zdrowotnych, Stowarzyszenie zobowiązuję się do przyjęcia zwierzęcia.

Umowa ta ma charakter cywilno-prawny i wzajemne zobowiązania stron podlegają KC.

Kraków, ..........................................

............................................... .....................................................
Oddający zwierzę Adoptujący zwierzę
(czytelny podpis) (czytelny podpis)

aamms