W-wa - potrzebny kociak

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 14, 2005 8:37 W-wa - potrzebny kociak

przyjmę małego kociaka-samiczkę umiejącego juz korzystać z kuwety zdrowego
w domu są dzieci które bardzo chcą mieć kotkę więc trafi pod dobrą opiekę i
do domu pełenego ciepła , miłości
kontakt d.cegielkowski@chello.pl . forum lub tel 022-664-34-37 /po 16
Gość

Post » Śro gru 14, 2005 9:09

Zaraz.. to ile tych kotow potrzebujesz i w jakim miescie?
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Śro gru 14, 2005 9:38

Edzina pisze:Zaraz.. to ile tych kotow potrzebujesz i w jakim miescie?

w tytule jest Warszawa :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Śro gru 14, 2005 9:49

Tak. Moje obawy wynikaja z tego, ze "gosc" zamiescil podobne ogloszenia w odstepie minuty. Dziwny zbieg okolicznosci, kiedy wezmie sie pod uwage jak malo jest chetnych na koty. Ale to oczywiscie moze byc tylko zbieg okolicznosci. Mam nadzieje, ze ktorys z gosci zarejestruje sie na forum i nie bedzie juz taki anonimowy.
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Post » Śro gru 14, 2005 9:50

w sumie rozumiem :wink:

sporo chetnych sie wysypalo ostatnio :roll: Swieta niedlugo :twisted: :?

Beata

Post » Śro gru 14, 2005 9:51

świnta, panie idą, świnta...
JAB

Post » Śro gru 14, 2005 10:07

No ale to nie szynka przeciez! A wrecz odwrotnie! :twisted: Przyznaje, ze nie rozumiem, dlaczego zwierzak ma byc akurat prezentem na gwiazdke. Nie ma pomyslu na nic innego? Przeciez swieta to najgorszy czas na branie zwierzaka do domu. Cale to zamieszanie, goscie, przygotowania.. Bierze sie pod wplywem chwili a potem otrzezwienie: co my z nim zrobimy? Czy nie lepiej zrobic dziecku niespodzianke po swietach? Wtedy, kiedy nie spodziewa sie prezentu? Mowiac "prezent" mowie oczywiscie o przemyslanej decyzji mimo wszystko. Bo i tak obowiazek bedzie rodzica a nie dziecka.

Edzina

Post » Śro gru 14, 2005 10:12

na forum GW sa tez dwa osobne ogloszenia wiec wydaje sie, ze koty sa jednak w dwoch miastach szukane :wink:

Beata

Post » Śro gru 14, 2005 10:16

A ja uwazam, ze nie ma co się denerwować i zastanawiać, tylko przedstawiać kandydatów do adopcji i jeśli będzie odzew, to przeprowadzić dokładny rentgen przyszłego domku i wszystko będzie jasne. JAk komuś zależy na kotku, to czy to święta czy nie święta, będzie można to ocenić w rozmowach.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro gru 14, 2005 11:06

To ja przekleiłam ogłoszenia (Wrocław i W-wa) z gazety, kontaktujcie się bezpośrenio na maila

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro gru 14, 2005 11:13

annskr pisze:To ja przekleiłam ogłoszenia (Wrocław i W-wa) z gazety, kontaktujcie się bezpośrenio na maila

:ok:
beata_niezalogowana

Post » Śro gru 14, 2005 23:58

A w jakim wieku te dzieci, że takie zdecydowane i czy podołają opiece nad kociakiem choć częściowej??
Bea i Futrzaki - Czaruś i Perełka

MOŻE GDZIEŚ ISTNIEJE LEPSZY ŚWIAT.... DLA TYCH KTÓRYCH KOCHAMY

Obrazek

beatka

Od: Wto sie 17, 2004 12:45

Post » Czw gru 15, 2005 14:14

Odnoszę nieodparte wrażenie, że tutaj na forum często zamiast pozytywnie wpływać na nowych forumowiczów, to się ich zraża do wzięcia kotka z forum. Jakby nie patrzeć czasem wystarczy niefortunnie użyć jakiegoś słowa, lub nie napisać czegoś, co wg forumowiczów jest ważne i taka osoba od razu czuje się osaczona... i co najgorsze... osądzona. Zauważcie, że tu często pojawiają się osoby, które nie mają doświadczenia ze zwierzakami, co nie znaczy rzecz jasna, że nie będą odpowiedzialnymi i dobrymi opiekunami. Dajmy im troszkę czasu i zadawajmy pytania, myślę, że bez agresji i opiniowania osób, których w ogóle nie znamy też da się znaleźć kotom domki;) I nie mówię tylko o tym wątku, ale o całej masie innych na kociarni. Serdecznie pozdrawiam, Ola.

PS. A ja np. rozumiem dlaczego ludzie biorą zwierzaczki podczas Świąt. Kociak potrafi wydobyć z nas masę uczuć, o których nie mieliśmy pojęcia, wnosi do domu cudowną atmosferę, która w połączeniu z magią świąt może być naprawdę cudownym przeżyciem, które będzie trwało i trwało... Ja mojego ukochanego Tikusia dostałam na Walentynki, co wcale nie oznacza, że jest "tylko" jakimś tam prezentem, mój ukochany wiedział, że chcę kotka, to był bardzo przemyślany prezent, aczkolwiek zaskakujący!
Obrazek

dronusia

Od: Sob mar 26, 2005 13:32

Post » Czw gru 15, 2005 22:07

dronusiu
najlepiej gdyby takich wątków wogóle nie było
tylko żeby zainteresowany zadał sobie trud przejrzenia wątków i ogłoszeń adopcyjnych i sam wybrał kota a szczegóły grzecznie uzgodnił na pw

bo każda adoptująca osoba ma ze 100 pytań do zadania i często dla każdego co innego ma znaczenie
a lakoniczna informacja ze ktos da dobry (we własnym mniemaniu) domek to za mało
i nie jest to zrażanie ludzi do adopcji tylko próba uzyskania odpowiedzi na proste w sumie pytania
tylko żę często autor wątku gdzieś znika i nic się dowiedzieć nie mozna

ja nie będe korespondowała z kilkunastoma osobami na maila bo nie mam na to czasu - po to zeby uzyskac kilka podstawowych info które powinny sie znalezc w 1 poscie
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw gru 15, 2005 22:22

Maryla pisze:dronusiu
najlepiej gdyby takich wątków wogóle nie było
tylko żeby zainteresowany zadał sobie trud przejrzenia wątków i ogłoszeń adopcyjnych i sam wybrał kota a szczegóły grzecznie uzgodnił na pw

bo każda adoptująca osoba ma ze 100 pytań do zadania i często dla każdego co innego ma znaczenie
a lakoniczna informacja ze ktos da dobry (we własnym mniemaniu) domek to za mało
i nie jest to zrażanie ludzi do adopcji tylko próba uzyskania odpowiedzi na proste w sumie pytania
tylko żę często autor wątku gdzieś znika i nic się dowiedzieć nie mozna

ja nie będe korespondowała z kilkunastoma osobami na maila bo nie mam na to czasu - po to zeby uzyskac kilka podstawowych info które powinny sie znalezc w 1 poscie

Maryla, sęk w tym, że nie możemy tak wybrzydzać. Pisząc "tak" mam na myśli cierpkie i w sumie mało miłe słowa na dzień dobry. Dronusia ma rację, nie masz żadnej gwarancji, że dom jest nieodpowiedzialny, tak samo zresztą, jak nie masz gwarancji, że jest odpowiedzialny. Od tego jesteśmy, żeby sprawdzać, a nie zachowywać się, jak rozkapryszone dzieci, bo nam się gość nie podoba. I wcale się nie dziwię, że wielu gości się już więcej nie pojawia, skoro są tak niemile potraktowani. Jeżeli Ci się gość nie podoba, nie musisz mu kota dawać. Jeżeli uważasz, że to on powinien się do Ciebie odezwać pierwszy, nikt Ci nie każe pisać w jego wątku.
Wybacz, że może ostro trochę, ale być może pisząc w ten sposób krzywdzisz kogoś, kto w gruncie rzeczy byłby fantastycznym opiekunem dla jakiejś biedy.
Od tego, jaki świat powinien być, a jaki jest są lata świetlne i nie tylko w kwestii adopcji kotów, więc po co się nad tym rozwodzić, co ludzie powinni. Jest, jak jest i teraz to ludzie mający koty do wyadoptowania mogą oddzielać ziarna od plew, tylko muszą mieć szansę to zrobić, zanim ktoś goscia przepędzi z forum.
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

[następna]