Syjam z B-szczy - Pinio. Czyżby chory???

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 15, 2005 19:28 Syjam z B-szczy - Pinio. Czyżby chory???

Dostałam info ze schroniska, że pojawił się w schronisku piękny 5-letni syjam. Nic o nim nie wiem, ostatnio nie ma mnie w schronisku z powodu braku czasu, więc tylko tyle mogę napisać.
Może będą zdjęcia, ale to też nie jest pewne, a ja nie mogę tam pojechać i sfocić :(
Zainteresowanym podaję link do schroniskowej strony, jeżeli bedę w stanie, to pomogę logistycznie, ale niczego nie obiecuję ze względu na przerażająco mało czasu. :(

Kota nie ma na stronie adopcyjnej, natomiast jest kontakt ze schroniskiem.

http://www.schronisko.org.pl/index.php
Ostatnio edytowano Sob sty 14, 2006 15:15 przez kota7, łącznie edytowano 5 razy
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Czw gru 15, 2005 19:49

Jakiś wysyp syjamów ostatnio mamy :( :?
Co się dzieje?? Święta wszak dopiero przed nami... :?

Biedne koty :(
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Czw gru 15, 2005 22:15

Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Czw gru 15, 2005 22:16

albo tu :arrow: http://www.kupsprzedaj.pl/ks-item,670545.asp

jasne z ciemnymi znaczeniami to chyba do syjama podobne?
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Czw gru 15, 2005 22:27

berni pisze:albo tu :arrow: http://www.kupsprzedaj.pl/ks-item,670545.asp

jasne z ciemnymi znaczeniami to chyba do syjama podobne?

Tam piszą o półpersie. Może mają na myśli mieszankę: persa ze znaczeniami syjama?

To pierwsze ogłoszenie sprawdzę, tylko nie wiem, czy coś z tego bedzie, bo ja teraz naprawdę nie mogę się zająć pilotowaniem, muszę się ograniczyć do podania info i kontaktu do schroniska.

W każdym razie wielkie dzięki :D
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Post » Wto gru 20, 2005 1:11

I :?:
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Od: Pt cze 25, 2004 20:55

Post » Czw gru 29, 2005 18:52

No i dziś byłam u kota, bo wczoraj dostałam sygnał, że z nim jest niewesoło :( siedzi biedak w klatce wciąż w tej samej pozycji, oczyska szeroko otwarte i patrzy śmiertelnie wystraszony i zestresowany. prawie nie je i nie pije.
Ja nie wiem, ale wydaje mi się, że on tam umrze i to bardzo niedługo, jeżeli nie znajdzie DOMU. Chociaż na tymczasem.
To ten kot:
Obrazek

On tak cały czas siedzi :(

Trochę informacji o nim: ma 5 lat, na imię ma Pinio, został oddany, bo właściciele wyjechali (nie ma sensu pisać, co ja o takich właścicielach myślę :twisted: ). Kocur wygląda na zdrowego, tylko wydaje mi się, że potwornie wychudzony jest (nie dziwota, skoro nie je).
Uwaga: nie jest kastrowany, lekarze bali się wykonać zabieg ze względu na jego silny stres.
Właściciel podał o nim informację, że nie był wychodzący i że charakterny jest. I to wszystko, co wiem o nim teraz.

Słuchajcie, syjam, nie syjam, ten kot potrzebuje ratunku jak najszybciej!!! Biję się w piersi, że go nie pilotowałam i nie podciągałam wątku, ale czasu naprawdę nie miałam, a poza tym byłam święcie przekonana, że on dawno dom znalazł.

Jest rzeczywiście piękny, stary typ (ale nie rasowy) z przeczyście błękitnymi oczyskami.

Kto mu pomoże????

Aha, napisałam do kilku osób szukających syjamów lub syjamopodobnych i nie było wielkiego odzewu :(
za TM
Obrazek Obrazek

kota7

Post » Czw gru 29, 2005 19:58

Dajcie mu chociaz domek tymczasowy! On napewno szybko znajdzie domek. Ja mieszkam zbyt daleko...

Norbitka

Od: Czw gru 08, 2005 13:25

Post » Czw gru 29, 2005 20:39

Cudny kocur, podnoszę

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Czw gru 29, 2005 20:55

kota 7 może o nim na forum o egzotykach napisać?
aż dziwne, że tam siedzi-kurcze ja może mogłabym go na krótką metę przetrzymać do schroniska mam dwa kroki ale... on nie jest kastrowany boje sie reakcji mojego kocura :oops:

nazira

Od: Śro gru 21, 2005 9:22

Post » Czw gru 29, 2005 20:59

A mogłabys je odseparować?
Bo sądzę, że na początku to by nie znaczył, a jakby już troszkę się uspokoił, to myk go na kastrację.
za TM
Obrazek Obrazek

kota7

Post » Czw gru 29, 2005 21:08

mogę go w łazience przetrzymać :oops:

nazira

Post » Czw gru 29, 2005 21:10

dziwię się,że dr Lucyna nie chciała go od razu kastrować??
aż tak z nim źle? jak co to jestem jutro cały dzień w domku...

nazira

Post » Czw gru 29, 2005 21:16

No nie jest z nim najlepiej. :(
Nie wiem, czemu go nie kastrowali, może chcieli poczekać, aż się trochę oswoi.
Jeżeli jutro nikt się po niego nie zgłosi (dałam w dwa miejsca ogłoszenia, dam jeszcze w parę i powieszę w lecznicy i sklepie zoo), to poproszę Ciebie o pomoc, bo chyba nie ma innego wyjścia. Zresztą proponuję, żebyśmy się może spotkały i skoczyły go zobaczyć, zorientujesz się, jak to wygląda.

A Twój rezydent szczepiony? Tak na wszelki wypadek pytam, żeby przez Twoją chęć pomocy czegoś Twojemu kocurowi nie zmalować.
za TM
Obrazek Obrazek

kota7

Post » Czw gru 29, 2005 21:20

hmm z tym to jest dłuższa historia- miałam w domku koteczkę, która zeszła prawdopodobnie na panleuko :cry: chciałam go od razu po tym fakcie zaszczepić jednak mi odradzono (był szczepiony w zeszłym roku, kocica w maju) oba są schroniskowe i trzymają się dobrze. aha ja wyjeżdżam na sylwestra do rodzinki- moje koty biorę ze sobą (to pewnie komplikuje sprawę)

nazira

[następna]