Trójmiasto-Tikunia- szukała domku-już nie :-))))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 29, 2005 19:38

W Warszawie też nie chcą Tikuni :( jest za "stara" 8O :evil: ,
a ślicznotka czeka na domek ,
ślicznie mruczy , nadstawia łebek do miziania i śmiesznie przestępuje z łapki na łapkę (ugniata)kiedy jest głaskana tam gdzie lubi najbardziej...
pod szyjką :D i wtedy dopiero włącza się traktorek :lol:

Kto pokocha malutką czarną kiciunię :?:

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

Post » Pon paź 31, 2005 10:53

up

solaris

Post » Wto lis 01, 2005 11:34

Dzisiaj otworzyłam klateczkę aby Tikunia wreszcie mogła normalnie się poruszać po całym pomieszczeniu .Wgłaskana , wymiziana , zachęcana do wyjścia ulubionym piórkiem do zabawy .....nie chce wyjść 8O 8O siedzi wewnątrz , mruczy , przebiera łapeczkami , nadstawia łebek i co ..... i nic :? dalej nie wychodzi 8O zostawiłam klatkę otwartą , a dla zachęty smakołyki na zewnątrz i zabawki może kiedy zostanie sama ciekawość przezwycięży i wyjdzie zwiedzać otoczenie :wink:
Takie kochane maleństwo dalej szuka domku :D Na prawdę dużo osób do nas zagląda i co nikt jej nie chce :?: Nikt się jeszcze nie zakochał?

Jutro idziemy do weta na przegląd i szczepienie , a póżniej będzie sesja zdjęciowa 8) Zobaczymy może jakieś serduszko mocniej zabije :D

solaris

Post » Wto lis 15, 2005 13:30

I tak minęły kolejne 2 tyg Tikuni nikt już pewnie o niej nie pamięta , a ona ciągle czeka na domek. :D
oswajanie koteczki zajęło mi znacznie więcej czasu niż sądziłam bo to koteczka z charakterem tzw "niedotykalska" .Nie żeby nie lubiła głaskania i drapania za uszkiem bo to uwielbia i oczka ma wtedy wniebowzięte :roll: ale kiedy już chcę ją podnieść to nie pozwala , ucieka i wyrywa się niemiłosiernie i zaraz wraca na mizianki głośno mrucząc jakby była zadowolona ,że znowu nie dała się złapać :wink: .
No jest płochliwa i już.Mam nadzieję , że z czasem jej to minie tzn nabierze zaufania na tyle , że będę mogła ją wziąć na ręce i zabrać spokojnie do weta.
Na razie jest odpchlona i odrobaczona, apetyt dopisuje , nie jest wybredna je zarówno suchego RC jak również mięsko z ryżem i warzywami.
To bardzo miła i wesoła koteczka.Bardzo szkoda , że nie ma jeszcze domku,ma dopiero 3 miesiace i wcale nie jest "za duza" żeby ją adoptować ( tak niestety powiedziano mi w odp na ogłoszenia:-()
i kochać ona tym samym sie odwdzięczy chociaż ma małe serduszko ale za to przepełnione miłoscia :D
Dzisiaj malutka miała sesję zdjęciową nawet jej się to podobało i ładnie pozowała
ale że to koteczka z charakterkiem bardzo niecierpliwa :wink:
więc tylko kilka wyszło w miare dobrze :roll:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Może ktoś pokocha Tikunie ,
przecież jest taka śliczna chyba , że się mylę :wink:

solaris

Post » Wto lis 15, 2005 13:46

solaris próbowałaś z ogłoszeniami w necie?
na wszystkich serwisach ogłoszeniowych (jest tego multum) i na allegro?
Obrazek Obrazek
z nami także 4kocie ogony i jeden psi

Klaudia

Od: Wto cze 01, 2004 21:30

Post » Wto lis 15, 2005 13:51

ogłoszenia są w necie ale niestety brak zainteresowania :( :cry: est "za stara" :evil: ale szukamy cierpliwie dalej :roll: allegro - tam jeszcze nie dawałam ogłoszenia .

solaris

Post » Wto lis 15, 2005 13:58

solaris pisze:ogłoszenia są w necie ale niestety brak zainteresowania :( :cry: est "za stara" :evil: ale szukamy cierpliwie dalej :roll: allegro - tam jeszcze nie dawałam ogłoszenia .

Niuni od Mayo udało się znaleźć domek własnie przez allegro, sporo ludzi tam właśnie szuka kotów, ale jest także masa innych miejsc gdzie można wrzucić ogłoszenie.. przedwczoraj wrzuciałam w 15 miejsc (nie były to wszystkie, które znalazłam) ogłoszenie o szczeniaczku, miałam odew około z połowy.. fakt, że mniej chetnych jest na koty, ale jest to dowód na to, że ludzie trafiają do tych ogłoszeń.. a nuż ktoś szuka własnie 3 miesięcznej słodkiej czarnulki? :)

Ważny jest zachęcający opis i ładne wyraźne zdjęcia :idea: musi się udać :!:
Życzę dobrego domku :ok:
Obrazek Obrazek

Klaudia

Post » Wto lis 15, 2005 23:17

Dziękuję Klaudio :D mam nadzieję , że w końcu i do Tikuni los się usmiechnie
Postaram się jeszcze gdzieś wkleić ogłoszenia 8)
....a Tikulek najedzony , rozbrykany siedzi sobie w ciepełku nieświadom pluchy na dworzu i zimnego wiatrzyska... ale w samotności :( :cry:

Obrazek

solaris

Post » Wto lis 15, 2005 23:22

solaris jak prześlesz mi fotki i opis koteczki na maila suska@interia.pl to powrzucam duuużo ogłoszeń, może się uda :wink:
Obrazek Obrazek

Klaudia

Post » Wto lis 15, 2005 23:30

Klaudia pisze:solaris jak prześlesz mi fotki i opis koteczki na maila suska@interia.pl to powrzucam duuużo ogłoszeń, może się uda :wink:

jesteś :love: jutro porobię malutkiej fotki (może będą bardziej wyraźne niż te dzisiejsze)i przyślę Ci na maila.Dziękuję :D

solaris

Post » Śro lis 16, 2005 18:24

Hopsa Tikuniu :D

solaris

Post » Śro gru 14, 2005 20:48

solaris czy Tikunia jest jeszcze u Ciebie??
Obrazek Obrazek

Klaudia

Post » Śro gru 14, 2005 22:56

Klaudia pisze:solaris czy Tikunia jest jeszcze u Ciebie??

Tikunia nadal szuka domku . Wkrótce będą nowe zdjęcia. :D

solaris

Post » Pon gru 19, 2005 8:50

Hop 8)

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Pon gru 19, 2005 13:06

Wczoraj była sesja zdjęciowa Tikuni.Musicie przeznać ,że piękna z niej modelka i ładnie pozuje do zdjęć :-)
a to obiecane najnowsze zdjęcia
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Może ktoś się zakocha :wink:
Tikunia niestety nadal nie jest chętna bo brania na ręce ale myślę ,że to kwestia czasu i cierpliwości.Ja niestety nie poświęcam jej tak dużo czasu jak bym chciała i pewnie stąd ta jej nieśmiałość :roll:
Tikunia jest słodką, wspaniałą rozmruczaną i bardzo miziastą koteczką o delikatnej budowie.Długo już czeka na domek może ktoś da jej szansę :?:
zainteresowanie koteczką jest duże , dużo otrzymuję telefonów ale nic konkretnego i wiążącego....same wymyślania nowych problemów...szoda bo to taka miła koteczka choć troszeczkę nieśmiała ale małej damie to chyba przystoi?

solaris

[poprzednia][następna]