jak w temacie, chcialabym zaopiekowac sie kotkiem (albo kotka:), najchetniej malym, ale z sierscia poldluga lub dluga (na wiekszosc kochanych dachowcow mam alergie:(). Rasowe persy odpadaja

pozdrawiam,
Paulina.
Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
ios pisze: chcialabym zaopiekowac sie kotkiem (albo kotka:), najchetniej malym, ale z sierscia poldluga lub dluga (na wiekszosc kochanych dachowcow mam alergie:().
Elżbieta P. pisze:Polecam najpierw sie odczulić :
http://www.canis.org.pl/porady/uczulenie.htm
Nie lubimy tu rozdawać kotów, które potem do nas wracają z powodu czyjejś alergii.
Mysza pisze:a co jeśli po tygodniu lub miesiącu alergia się nasili?
Kot to nie zabawka, nie mozna wziąć i wyrzucić.
Przepraszam, ale ja bym w takiej sytuacji kota nie oddała...
ios pisze:Ech, widze ze jak na prawie kazdym forum cala masa roznych 'dobrych' rad, zamiast konkretow. Prosilabym o wypowiadanie sie i nawiazanie kontaktu jedynie ludzi, ktorzy maja takiego kotka i zgodziliby sie ze mna umowic i dogadac, za rady typu "ja bym nie oddala kotka, ale i tak takiego nie mam" naprawde dziekuje.
Elżbieta P. pisze:Ludzie, którzy mają takiego kotka i nawiążą z Tobą współpracę - powinni zdawać sobie sprawę z tego, że kotek w najlepszym przypadku może do nich z powrotem wrócić, jeśli nie zostanie poprostu wyrzucony.
ios pisze:nie rozumiem, czemu nie znajac mnie wydajesz od razu taka opinie. Nie, nie szukam kota po to, zeby go na drugi dzien wyrzucic na ulice czy podrzucic do schroniska. Szukam takiego jaki mi odpowiada, _jesli_ by sie okazalo po miesiacu czy dwoch ze mimo wszystko nie moge miec kota, to mam komu go oddac. Zreszta w sumie kota od kogos, kto wydaje bezpodstawnie tego typu opinie wcale bym nie chciala - podobno zwierzeta czesto maja cechy wlasciciela, a ja chcialam kotka o dlugim wlosie a nie duzej zlosliwosci
gonzo pisze:ios, no Ty rzecz jasna miła jesteś, że hoho..
Anonymous pisze:wiesz.. moze spróbuj wyszukać tu na kociarni kogoś kto ma kota którego poszukujesz.. umów się z tą osobą.. postaraj się poprzebywac troche z kotem ktorego bedziesz chciala adoptowac i zobacz jaka bedzie Twoja reakcja alergiczna na kota.. moze tak.. bo serio.. jezeli wezmiesz kota do domu a okaze sie ze jestes na niego uczulona to jak pisalam.. dla niego to bedzie stres a dla Ciebie mega problem.. bo alergeny kocie utrzymują się w domu nawet do 10 lat !!!!!!!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości