Maybach, Taurus i Topik :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 01, 2005 10:50

Fajnie, że kotuch uratowany, mi się podoba imię Franciszek :D
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Czw gru 01, 2005 10:53

Pleiades pisze:A mnie się najbardziej podoba Franciszek... Takie pozytywne w wymowie imię.. A reszta kojarzy się z RM i chyba bym nie chciała, aby ten kotek się z nimi kojarzył w jakikolwiek sposób...

Mi też bardzo podoba się Franio. Trzeba "odciąć" kota od strasznych skojarzeń, brrr.
Obrazek
Mrunia=Mrunisia=Mrunieczka

brynia22

Od: Czw mar 10, 2005 18:30

Post » Czw gru 01, 2005 11:06

Anja pisze:Nie wiem lidko, czy chcialas znalezc imie dla kotka i przy okazji zrobic z tego nagonke na Radio Maryja czy chciala znalezc tylko imie dla kotka?
Absolutnie nie jestem zwolenniczka tego radia, jak rowniez tego co powiedziala i zrobila ta pani.

Za to jestem katoliczka, praktykujaca i zaczynam powoli czekac, az na forum powstanie stos dla takich ludzi jak ja. Coraz dziwniej sie czuje na tym forum.

Ja też jestem praktykującą katoliczką, i nie mam takich odczuć.
Postawa tej "katoliczki" - zwolenniczki RM tak samo mnie oburzyła, jak innych forumowiczów, może nawet bardziej niż niektórych, właśnie dlatego, że jestem katoliczką i boli mnie, że osoba ponoć wierząca w te same wartości co ja tak postępuje.

Regata

Od: Pt sie 26, 2005 18:46

Post » Czw gru 01, 2005 11:14

Właśnie, Anju... Wydaje mi się, że nie ma znaczenia, kto jaką wiarę wyznaje, tylko jakim jest człowiekiem... Znam wielu Katolików i nie-katolików, którzy kierują się w życiu dobrem i wyznają jakieś nadrzędne wartości i wszystkich takich ludzi szanuję. Nie cierpię jednak hipokryzji, nie cierpię ludzi złych, obojętnie jaką wiarę by wyznawali. Niestety znam równiez takich "katolików", którzy modlą się w niedzielę do obrazka Matki Bożej, a potem przychodzą do domu i wykładają z karmą trutkę na gołębie :evil: I tylko takie osoby tu piętnujemy, a nie Katolików ogólnie.
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Czw gru 01, 2005 11:42

To ja w temacie: Franio :D
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw gru 01, 2005 11:51

Anju na stosach to ginęły m. in. koty razem z "czarownicami"

A poważnie to myślę, poniewieranie życiem żywej istoty, taktowanie zwierzęcia jak niepotrzebną rzecz, jest w świetle wiary chrześcijańśkiej po prostu grzechem. To postępowanie wbrew Bogu, który w swoim stwórczym zamyśle, "powował" do życia m. in kota. Postępowanie tej baby, to
dowód prymitywizmu, kompletnego zrozumienia istoty wiary. Nie wiem, dlaczego odbierasz to inaczej. Musisz zdać sobie sprawę, że takich ludzi jak ta baba jest niestety bardzo dużo. W moim sąsiedztwie mieszka taka kobieta, która codziennie chodzi rano do kościoła, a kilka lat temu wymordowała wszystkie kociaki w piwnicy, jest też podła dla ludzi. Czy nazwiesz ją chrześcijanką?
Czy "nagonkę" na taką osobę można uznać za wystepowanie przeciwko kościołowi?

Już dawno nauczyłam się dzielić ludzi wyłącznie na dobrych lub złych, w zupełnym oderwaniu od religii, narodowości, i wszelkich orientacji.

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw gru 01, 2005 12:03

Ja ja tez glosuje za imieniem Franio :D
A co do tej baby-to wlasciwie poprostu brak mi slow :evil:
:>
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Ank_a

Od: Czw lut 10, 2005 15:16

Post » Czw gru 01, 2005 12:05

Ja też jestem katoliczką i wychowuje dzieci w tej wierze ,dzieci biora czynny udział w życiu Kościoła.Ale zachowanie tej kobiety jest makabryczne ,potępiam takich ludzi ,je zachowanie niema nic wspólnego z wartościami nauki Kościoła, wrecz odwrotnie. Ostatnio siostra zakonna miziała mojego kotka jak zobaczyła mnie z nim powiedziała pani spaceruje z kotkiem i sie dziwnie uśmiechneła, ale jak jej powiedziałam że bidulkę przygarnełam to powiedziała jak dobrze pani zrobiła, wiec nie można szuflatkować ludzi wszedzie znajdzie sie osoba podła i niewrażliwa.

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Czw gru 01, 2005 12:21

Mnie się podoba Franio. Mówcie co chcecie ale jednak Św. Franciszek czuwał nad kotem. W końcu to patron naszych braci mniejszych.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Czw gru 01, 2005 12:34

No dobra - Franek.
Po zobaczeniu kota Bella i tak wybierze takie imię, które do niego najbardziej pasuje. :lol:

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw gru 01, 2005 12:51

123 pisze:XAgaX SOFORT razem :!: sie pisze
to na wypadek gdybys sprawdzian miala.
:lol:

kłania się studentka germanistyki :lol:
w przytoczonym przeze mnie wyrażeniu pisze się rozdzielnie "so fort" od "fortsetzen" czyli "kontynuować"
a SOFORT razem znaczy "natychmiast" np.
"Geh sofort zum Arzt!"
8)
sprawdziany owszem miewam, ale duuuuuuuużo trudniejsze...

a kocurka proponowałabym nazwać Moherkiem, ale inne moje propozycje nadal aktualne :lol:
Franciszek tez ładnie :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw gru 01, 2005 13:02

zdecydowanie popieram Franciszka, żadnych rydzykowych skojarzeń :evil:
Pani starsza: Nomka i dwie Panienki: Biszkopt i Groszek :)
i Oskarek za tęczowym mostem - zawsze będę na Ciebie czekać ptysiu...

Obrazek

Nomka

Od: Pon cze 14, 2004 14:03

Post » Czw gru 01, 2005 13:08

Przy okazji wypowiedzianych w tym wątku zdań na temat wiary i religijnośći wklejam ten wiersz, który bardzo mi przypadł do serca.

Człowiek wyszeptał:
- Boże, przemów do mnie!
I oto słowik zaśpiewał.
Ale człowiek tego nie usłyszał, więc krzyknął:
- Boże, przemów do mnie!
I oto błyskawica przeszyła niebo.
Ale człowiek tego nie dostrzegł, rzekł:
- Boże, pozwól mi się zobaczyć!
I oto gwiazda zamigotała jaśniej.
Ale człowiek jej nie zauważył, więc zawołał:
- Boże, uczyń cud!
I oto urodziło się dziecko.
Ale człowiek tego nie spostrzegł. Płacząc, w rozpaczy powiedział:
- Dotknij mnie, Boże, niech wiem, że tu jesteś.
Bóg schylił się i dotknął człowieka.
Ale człowiek strzepnął motyla ze swego ramienia i poszedł dalej.

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw gru 01, 2005 13:08

Nomka pisze:zdecydowanie popieram Franciszka, żadnych rydzykowych skojarzeń :evil:

w sumie masz rację... nie obrażajmy kota
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw gru 01, 2005 14:00

XAgaX pisze:a kocurka proponowałabym nazwać Moherkiem, ale inne moje propozycje nadal aktualne :lol:
Franciszek tez ładnie :)

Moherek lepiej nie, bo politycznie niepoprawne.
Popieram Frania:P

Ivette

Od: Sob lis 19, 2005 17:05

[poprzednia][następna]