Kalendarz - i nie ma juz dodatkowych sztuk...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lis 29, 2005 16:23

Ivcia pisze:
Wojtek pisze:
Ivcia pisze:W razie czego to trzeba ebdzie chyba wyslac...bo ja to sie wybieram na polnoc dopiero za miesiac...

Może ktoś inny będzie jechał.

A jak nie? :roll:

A są na forum jacyś hodowcy z Twoich okolic?
Mogę przekazać kalendarze podczas wystawy w Warszawie 10 grudnia.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Wto lis 29, 2005 16:25

Kicia Kiciorzyńska pisze:Witam ,

a gdzie ja moge teraz odebrać swoje kalendarze , jak zagapiłam się i nie zapisalam do odbioru?

Pozdrawiam

Na pierwszej stronie wątku jest wykaz dystrybutorów. Wybierz sobie.

Wojtek

Post » Wto lis 29, 2005 16:33

Wojtek pisze:
Ivcia pisze:
Wojtek pisze:
Ivcia pisze:W razie czego to trzeba ebdzie chyba wyslac...bo ja to sie wybieram na polnoc dopiero za miesiac...

Trudno stwierdzic...w watku o wystawie nie wpisal sie nikt z moich okolic...Bede wiec drazyc temat: co jesli nie znajdzie sie transport forumowy?
Roode koty :mrgreen:

Ivcia

Od: Wto wrz 17, 2002 12:56

Post » Wto lis 29, 2005 16:37

Ivcia pisze:
Wojtek pisze:
Ivcia pisze:
Wojtek pisze:

Trudno stwierdzic...w watku o wystawie nie wpisal sie nikt z moich okolic...Bede wiec drazyc temat: co jesli nie znajdzie sie transport forumowy?

Przesyłka kurierska, tak jak zorganizowało to Trójmiasto.
Przesyłka kosztuje 25 PLN. Jest Was troje, to wypadnie po 8,33 na osobę. Przesyłka pocztą jednego kalendarza w bąbelkach kosztuje 9,07, więc nie stracicie na tym.

Jednak proponuję poczekać.
Niemożliwe żeby nikt z kilku tysięcy forumowiczów nigdy nie jeździł na trasie Warszawa-Gliwice.

Tika zamieściła też ogłoszenie w wątku o kocich transportach.

Czekajmy :)

Wojtek

Post » Wto lis 29, 2005 16:39

Ivcia pisze:
Wojtek pisze:
Ivcia pisze:
Wojtek pisze:

Jak wiadomo, pewnym sposobem przesyłki jest zamówienie Poczty Polskiej i opłacenie kosztów z tym związanych.

Transport forumowy jest kapryśny, bo uzależniony od ludzkich możliwości, oraz, co nie mniej wazne, od ich dobrej woli. Póki co dzięki niemu "obsługiwana" jest Warszawa, "poszedł" Poznań, "idzie" Kraków. W realnej perspektywie Bielsko-Biała, Bydgoszcz, Rzeszów i Łódź.

Przechodząc do meritum Twojego pytania: Uważam że Gliwice są na tyle duzym miastem, że transport forumowy (może nie bezpośredni, a etapowy) jest jak najbardziej realny.

ALE JESLI SIĘ NIE ZNAJDZIE to pozostaje zapewne opłacenie przesyłki.

Pozdrawiam.
Obrazek

Ska

Od: Sob lut 28, 2004 20:40

Post » Wto lis 29, 2005 17:48

Wojtek pisze:Przesyłka kurierska, tak jak zorganizowało to Trójmiasto.
Przesyłka kosztuje 25 PLN. Jest Was troje, to wypadnie po 8,33 na osobę. Przesyłka pocztą jednego kalendarza w bąbelkach kosztuje 9,07, więc nie stracicie na tym.

Właśnie sprawdziłem, że nie mam jeszcze wpłaty od Sporty.
W tej sytuacji przesyłka kurierska byłaby tylko dla dwóch osób, więc stałaby się nieopłacalna.

Wojtek

Post » Wto lis 29, 2005 23:05

Ja będę z Wrocławia, na wystawie warszawskiej, mogę zatem zabrać kalendarze dla mops :) Szkoda tylko, że swoje pocztą zamówiłam, ale nic to jakoś przeżyję ;)
Obrazek

Aga*

Od: Śro kwi 14, 2004 9:50

Post » Wto lis 29, 2005 23:11

Aga* pisze:Ja będę z Wrocławia, na wystawie warszawskiej, mogę zatem zabrać kalendarze dla mops :)

Dzięki :)
Dogadacie się jakoś w sprawie przekazania?
Ja już piszę PW do mpos.

Aga* pisze:Szkoda tylko, że swoje pocztą zamówiłam, ale nic to jakoś przeżyję ;)

Ale Ty będziesz miała swoje kalendarze lada chwila :)

Wojtek

Post » Śro lis 30, 2005 10:54

Ska pisze:
Ivcia pisze:
Wojtek pisze:
Ivcia pisze:
Wojtek pisze:

Jak wiadomo, pewnym sposobem przesyłki jest zamówienie Poczty Polskiej i opłacenie kosztów z tym związanych.

Transport forumowy jest kapryśny, bo uzależniony od ludzkich możliwości, oraz, co nie mniej wazne, od ich dobrej woli. Póki co dzięki niemu "obsługiwana" jest Warszawa, "poszedł" Poznań, "idzie" Kraków. W realnej perspektywie Bielsko-Biała, Bydgoszcz, Rzeszów i Łódź.

Przechodząc do meritum Twojego pytania: Uważam że Gliwice są na tyle duzym miastem, że transport forumowy (może nie bezpośredni, a etapowy) jest jak najbardziej realny.

ALE JESLI SIĘ NIE ZNAJDZIE to pozostaje zapewne opłacenie przesyłki.

Pozdrawiam.

A nie mozecie podlaczyc tego pod przesylke dla Bielska-Bialej? Byloby juz blizej. A ja tam ma znajoma, to moglabym podjechac ;)

Ivcia

Post » Śro lis 30, 2005 11:11

Przesyłka do Bielska poszła z przesyłką krakowską w niedzielę.
Obrazek

Ska

Post » Śro lis 30, 2005 11:41

Ska pisze:Przesyłka do Bielska poszła z przesyłką krakowską w niedzielę.

No to nie rozumiem - wczoraj napisalas "W realnej perspektywie Bielsko-Biała, Bydgoszcz, Rzeszów i Łódź." a dzisiaj piszesz, ze poszla w niedziele? :roll:

Ivcia

Post » Śro lis 30, 2005 14:56

Ivcia pisze:

No to nie rozumiem - wczoraj napisalas "W realnej perspektywie Bielsko-Biała, Bydgoszcz, Rzeszów i Łódź." a dzisiaj piszesz, ze poszla w niedziele? :roll:

Bo tak właśnie jest :)

Przesyłka do Bielska rozpoczęła swoją wieloetapową podróż już w sobotę :)
W sobotę paczka pojechała z Bemowa na Mokotów.
W niedzielę z Mokotowa do Krakowa.
A kiedy z Krakowa pojedzie do Bielska, nie wiem. To ustalą między sobą Kaska i Carmella.
W tym przypadku w transport forumowy do Bielska zaangażowały się cztery osoby i trwa on kilka dni. Dlatego Ska nie mogła napisać, że kalendarze "pojechały do Bielska", bo wówczas jeszcze były w drodze do Krakowa.

Liczymy na to, że taki łańcuszek ludzi dobrej woli da się zorganizować również dla Gliwic.

Wojtek

Post » Śro lis 30, 2005 15:18

Wojtek pisze:
Ivcia pisze:

Bo tak właśnie jest :)

Przesyłka do Bielska rozpoczęła swoją wieloetapową podróż już w sobotę :)
W sobotę paczka pojechała z Bemowa na Mokotów.
W niedzielę z Mokotowa do Krakowa.
A kiedy z Krakowa pojedzie do Bielska, nie wiem. To ustalą między sobą Kaska i Carmella.
W tym przypadku w transport forumowy do Bielska zaangażowały się cztery osoby i trwa on kilka dni. Dlatego Ska nie mogła napisać, że kalendarze "pojechały do Bielska", bo wówczas jeszcze były w drodze do Krakowa.

Liczymy na to, że taki łańcuszek ludzi dobrej woli da się zorganizować również dla Gliwic.

Dziękuję Wojtku.

Ivciu, wobec Twoich watpliwości pozwól wobec tego że doprecyzuje co znaczy "realna perspektywa" w przypadku innych miejscowości.
Łódź - Agacka zadeklarowała pomoc w transporcie.
Bydgoszcz - kalendarze jeszcze są u mnie, ale odbierze je Lorraine i dostarczy Kocie7.
Rzeszów - kalendarze są u Dagi, ale odbierze i przetransportuje je forumowiczka, której nicka w tym momencie nie pomnę.

Czy mogę jeszcze coś wyjaśnic?
Obrazek

Ska

Post » Śro lis 30, 2005 16:17

Ska pisze:Rzeszów - kalendarze są u Dagi, ale odbierze i przetransportuje je forumowiczka, której nicka w tym momencie nie pomnę.

Już nie. Kaja je odebrała wczoraj, ale nie wiadomo, kiedy zawiezie do Rzeszowa, więc tak naprawdę kalendarze są w trakcie drogi do Rzeszowa, (jakkolwiek dziwnie to brzmi) i pewnie jeszcze przez jakiś czas tak będzie 8)

Daga

Od: Pon lut 04, 2002 15:46

Post » Śro lis 30, 2005 18:00

Wojtku a nie bierzecie pod uwage zwyklej paczki pocztowej priorytetowej? Od 2 do 5 kilo 9 zl kosztuje. Wychodzi taniej niz kurier i nie wiem dlaczego piszesz, ze jeden kalendarz poczta kosztuje 9 zl... Moze warto tak? Albo przesylka konduktorska PKP jesli nie jest uzalezniona od wagi czy rozmiaru?

Edit: sprawdzilam, konduktorska moze byc do 10 kilo, ale tez 25 zl kosztuje.

Ivcia

[poprzednia][następna]