Czarny pasażer na gapę już w nowym domu.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 23, 2005 9:34 Czarny pasażer na gapę już w nowym domu.

W drodze do pracy mam przesiadkę prawie w centrum miasta w dość ruchliwym miejscu. Dziś jak zwykle wysiadłam z tramwaju aby czekać na drugi i na przystanku ujrzałam nietypowego pasażera. 8O Na ławce siedział czarny kotek, wiek ok. 6 miesięcy, zaczepiał ludzi prosząc o coś do jedzenia, ponieważ już mam kilka kotów które szukają domów, postanowiłam go nakarmić i nie brać ze sobą (może ktoś inny ulituje się nad nim i go weźmie - dobrze się reklamował :wink: ).
Usiadłam obok niego a on natychmiast wszedł mi na kolana wtulił się w ciepłą kurtkę i zaczął mruczeć :) , za plecami przejechał tir i już wiedziałam, że z tego przystanku nie odjadę sama. Wiecie jak to jest :roll: nie mogłam go zostawić, bałam się, że nikt mu nie pomoże.
Tak więc pasażer na gapę szuka swojego pojazdu na całe życie, to piękny i głośno mruczący kotek. Jest prawie cały czarny ma tylko białą kropkę na szyjce i białe slipki.
Dziękuje annskr, która teraz jest z nim w lecznicy (ja musiałam dojechać do pracy) na przeglądzie, po południu zamieszka w mojej łazience, ale już tęskni za swoją własną. :wink:

Uzupełniam o zdjęcie gapowicza. :)
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob gru 31, 2005 18:27 przez iwcia, łącznie edytowano 2 razy
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro lis 23, 2005 10:44

Kocurek po przeglądzie, odpchlony i odrobaczony, uszka wyczyszczone. Bardzo przymilny, grzeczny i baaardzo głodny. Lekko przeziębiony, dostał troszczekę antybiotyku.
Naprawdę bardzo potrzebuje domku
Kotek ma śliczną białą krawatkę, piękne oczka (czyściutkie) i śliczny głos - dość niski, prawie aksamitny :D

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro lis 23, 2005 13:26

Komu komu pasażera na gapę?
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Czw lis 24, 2005 8:51

Gapowicz jest niesamowity, jeszcze nie spotkałam takiego kota, 8O jak tylko zobaczy człowieka natychmiast zaczyna mruczeć. Zachowuje się jakby mieszkał w domu zawsze, ładnie korzysta z kuwety i nie chce siedzieć sam w łazience. :twisted:

Ja mam od wczoraj zakaz wychodzenia z domu wydany prze Tż-ta, to drugi kot znaleziony przeze mnie w ciągu czterech dni. :twisted:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Czw lis 24, 2005 8:58

Iwcia, super, że go wzięłaś- obiecuję, że będę się starać znaleźć mu dom :)
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Czw lis 24, 2005 9:13

saskia pisze:Iwcia, super, że go wzięłaś- obiecuję, że będę się starać znaleźć mu dom :)

Będę trzymać za słowo :twisted:

iwcia

Post » Czw lis 24, 2005 10:39

saskia pisze:Iwcia, super, że go wzięłaś- obiecuję, że będę się starać znaleźć mu dom :)

A jak będzie więcej wolnych domków, to polecam Kamilka i Kamilkę :D

kalewala

Post » Pt lis 25, 2005 12:05

Gapowicz jest stanowczo zwierzakiem człowieka, wczoraj niewiele udało mi się zrobić w domu, prawie cały wieczór przesiedziałam w łazience (nadrobiłam braki w czytaniu :wink: ), kocurek włączył mruczanko, ułożył się na kolanach brzuszkiem do góry i był szczęśliwy, że może poleżeć z człowiekiem. :)
Pilnie szuka domku, teraz siedzi cały czas w łazience, która nie ma okna. :(

iwcia

Post » Pt lis 25, 2005 21:56

Do góry .. po domek dla mruczącego gapowicza

Keila

Od: Wto sie 17, 2004 13:05

Post » Pt lis 25, 2005 22:18

Iwcia, to teraz chyba same takie cudne, czarne, eleganckie i rozmruczane się rodzą i w stringach :wink:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon lis 28, 2005 8:52

Do domku, czarny Czarusiu

kalewala

Post » Pon lis 28, 2005 14:49

Gapowicz vel Mruczysław to najbardziej wyluzowany kot na świecie. :lol: W sobotę byliśmy u weta wraz z trzema kotami i psem oprócz Gapowicza. :roll: Brakło mi dla niego kontenera, pojechał zawinięty w kocyk po drodze grzecznie siedział na kolanach i wyglądał przez okno. U weta pierwszy był badany, po badaniu okazało się, nie mam gdzie go zamknąć a muszę trzymać psa, położyłam go na blacie szafki na kocyku i kazałam leżeć i nie ruszać się. Wetka zbadała psa, po kolei trzy koty a Gapowicz grzecznie leżał na kocyku i nawet nie próbował wstawać. 8O
Czasami zastanawiam się czy to na pewno kot a nie pies, a może we wcześniejszym wcieleniu był psem i tak mu zostało. :wink:

A to kilka fotek Gapowicza,

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

iwcia

Post » Wto lis 29, 2005 8:55

Za mięciutki i mruczący na psa :D :wink:
A miauczy ślicznie - jak mała foczka

kalewala

Post » Wto lis 29, 2005 9:46

Catrina poszukuje czarnego kocurka zobacz
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori