Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Mysza pisze:trochę namieszałyście
Kota nierasowego można wystawiać na Wystawach Kotów Rasowych w klasie Kota Domowego
Pewna grupka forumowiczów juz tak robiła
Ja wystawiałam mojego Migdała w kwietniu i nawet udało mu sie wygrać
Teraz 10-11 grudnia będzie wystawa w Warszawie i znów pokażę MigdałaSerdecznie zapraszamy na wystawę.
Kot domowy jest trochę inaczej oceniany niż rasowe. Nie ma tu zgodności z wzorcem, bo takiego nie ma. Ma wyglądac jak typowy "dachowiec"
Sędziwie oceniają proporcjonalność budowy, stan futra, umaszczenie, kształt głowy, najbardziej się liczy ogólne wrażenie.
Mysza pisze:Migdałowi też dwa kiełki wystają co nie przeszkodziło mu wygrać BISa
Catrina pisze:Mysza pisze:Migdałowi też dwa kiełki wystają co nie przeszkodziło mu wygrać BISa
Ooooo super - gratuluje. Czyli Tadzik ma szanse
. Oczywiście tak sobie teraz teoretyzuje na ten temat, bo spodobało mi się na wystawie no i szkoda żeby taki piękny kocurek jak Tadzik a do tego grzeczny i miły siedział tylko w domu i żebym tylko ja mogła doceniać jego urodę i wspaniały charakter.
kropka75 pisze:Ja do niedawna byłam w ciężkim szoku, że wystawienie kota jest w ogóle możliwe.Mojej Kropy nie można nawet wziąć na ręce, nie mówiąc o tym, żeby tak trzymać...
![]()
No ale... odkąd mam Dydka, powoli kumam, bo tego kota to można na lewą stronę wywrócić.Nawet jak nie będzie zachwycony to nie ugryzie, ani nie podrapie.
A tak z ciekawości - jak są postrzegane na wystawach koty ciekawskie, które interesi wszystko wokół i najchętniej by sobie poszły na spacer?Bo rozumiem rozciąganie i brak agresji, i inne takie, ale kot przecież nie stanie na stole przed sędzią i nie będzie czekał spokojnie aż ten go oceni.
Aga1 pisze:Wystawa to trochę specyficzne miejsce .... I nie mozna zakładać, ze jeżeli Twój kot zachowuje się tak w domu to na wystawie też tak będzie. Aton w domu też jest strasznie ciekawski, wyluzowany i daje się dotykać każdemu obcemu człowiekowi, który do nas przyjdzie. A na wystawie już nie jest tak różowo ....
A nawet jeżeli kociak będzie ciekawski, to bardzo dobrze
Oberhexe pisze:A co do nowicjatu: pamiętajcie, że kota w klasie nowicjatu można wystawić tylko raz.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, kasiek1510 i 169 gości