KOTKA MAINE COON znalazła kochający dom :)))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 24, 2005 15:25 KOTKA MAINE COON znalazła kochający dom :)))

Jak w temacie:
Jest to niebieska klasycznie pręgowana kotka MCO, 5 letnia, bardzo przytulasta, dająca buziaczki, lubi ludzi-gości w domu, preferuje towarzystwo ludzkie-kobiece :wink: .

Kotka jest drobnej budowy, właściciel mówi, że starego typu. Powodem szukania dla kotki nowego domu jest jej dominujący charakter, nietolerowanie życia w stadzie, a teraz przebywa z wiekszą liczbą kotów. Szczególnie atakuje młode, rujkujące kotki.

Dlatego dobrze by było, gdyby znalazła domek bezkoci lub z jednym kotem, wysterylizowanym.

Kontakt i zdjęcia kici pod adresem: nezia@wp.pl
Ostatnio edytowano Nie lis 27, 2005 23:25 przez Nezia, łącznie edytowano 1 raz

Nezia

Od: Śro wrz 22, 2004 23:42

Post » Czw lis 24, 2005 16:50 Re: KOTKA MAINE COON szuka dość pilnie kochającego domu !!!

:( niedosyć że małe bidy szukają domów to nawet rasowe koty muszą szukać... taki brak szacunku dla zwierząt jest przerazający....... LUDZIE POWARIOWALI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gość

Post » Czw lis 24, 2005 17:32 Re: KOTKA MAINE COON szuka dość pilnie kochającego domu !!!

Anonymous pisze::( niedosyć że małe bidy szukają domów to nawet rasowe koty muszą szukać... taki brak szacunku dla zwierząt jest przerazający....... LUDZIE POWARIOWALI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przecież powodem oddania tej kotki jest jej niezgoda ze stadem. Może to ściema, a może nie. I wtedy lepiej dla zwierzaka znaleźć dom, w którym spokojnie bedzie żyła bez innych kotów.
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Czw lis 24, 2005 17:38

Mam dobry dom wychodzacy u kociarzy. Pani bardzo mi sie spodobala. Koty ma od zawsze - obecnie dwa. Zadbane i pokastrowane. Dokarmia okoliczne bidy. Chcialaby jakiegos "rasowca" bo mowi ze zawsze miala europejczyki i raz chce innego.

Jesli Neziu jestes zainteresowana - podam kontakt do niej.

Lena

Od: Śro wrz 29, 2004 13:00

Post » Czw lis 24, 2005 17:39

To mój lepszy - bo niewychodzący 8) ;)

(to nie jest żaden przytyk - taka luźna uwaga. Nezia powinna wiedzieć, o co chodzi, bo posłałam jej maila)
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Czw lis 24, 2005 18:04 Re: KOTKA MAINE COON szuka dość pilnie kochającego domu !!!

kota7 pisze:
Anonymous pisze::( niedosyć że małe bidy szukają domów to nawet rasowe koty muszą szukać... taki brak szacunku dla zwierząt jest przerazający....... LUDZIE POWARIOWALI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przecież powodem oddania tej kotki jest jej niezgoda ze stadem. Może to ściema, a może nie. I wtedy lepiej dla zwierzaka znaleźć dom, w którym spokojnie bedzie żyła bez innych kotów.

kota.. ja nie wiem.. jakos tak żle mi się kojarzy.. ktoś ma hodowle.. nagle kot jeden nie zgadza się z innymi to no siup.. oddajemy/sprzedajemy tego kota.. nie wydaje Ci się ze to jest zbyt przedmiotowe traktowanie zwierząt?

Życze kocince znalezienia wkońcu super domku :!: :)
Gość

Post » Czw lis 24, 2005 18:06 Re: KOTKA MAINE COON szuka dość pilnie kochającego domu !!!

a i zapomniałam dodać... dlaczego do adopcji zgłaszają się ludzie mający koty ??? Przeciez kotka szuka domu jako jedynaczka !!! Skoro ma takie problemy z akceptacją innych kotów to chyba nagle jej się nie zmieni...
Gość

Post » Czw lis 24, 2005 18:09

No wiem. Ale mam za mało danych, żeby mieć jasne zdanie w tej sprawie. Dla mnie plusem jest to, że ktoś zgłosił kota tutaj, więc jest szansa, że dobrze kot trafi.
Aha, i nie ma słowa - sprzedam. To też chyba jest plus.
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Czw lis 24, 2005 18:10

jesli atakuje rujkujace kotki to moze z doroslym ciachbietym kocurem nie bedzie sie klocila...
nie wiem...
Neziu, masz jakies foty moze??
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Czw lis 24, 2005 18:53 Re: KOTKA MAINE COON szuka dość pilnie kochającego domu !!!

Anonymous pisze:a i zapomniałam dodać... dlaczego do adopcji zgłaszają się ludzie mający koty ??? Przeciez kotka szuka domu jako jedynaczka !!! Skoro ma takie problemy z akceptacją innych kotów to chyba nagle jej się nie zmieni...

Drogi Gościu.

Po pierwsze - Nezia napisała, że szukają domu bez kotów albo z jednym kotem wykastrowanym. Chodzi o to, żeby kocica nie wchodziła w konflikt z kotami, a kot wykastrowany, jak wynika z opisu, jest mniej niebezpieczny. Ja uważam, że lepiej zgłosić o jeden domek za dużo, niż nie zgłosić w ogóle :roll:

Po drugie - życie to "niejebajka" i bywa różnie. Hodowcy obecni na tym forum wielokrotnie pisali, że czasami po prostu trzeba - jeśli konflikt między kotem/tką weteranem/nką hodowli, a resztą kotów jest nie do zażegnania, to lepiej kota oddać do domu, gdzie będzie mu się żyło spokojnie i ludzie będą mogli mu poświęcić więcej uwagi.

Po trzecie - rozumiem, że oprócz "gardłowania" w tym wątku intensywnie szukasz domu dla kociczki? :twisted:
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Czw lis 24, 2005 19:07

Nezia, dziękuję za pw :-)! Odpisałam! Może będzie dom dla koteczki :-)

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Czw lis 24, 2005 19:57

Nezia, napisałam do Ciebie (dostałam info od pani Moniki z poznańskiego schroniska) :)

Laura2112

Od: Pon wrz 12, 2005 0:39

Post » Czw lis 24, 2005 20:08

Laura2112 pisze:Nezia, napisałam do Ciebie (dostałam info od pani Moniki z poznańskiego schroniska) :)

Do usług 8)

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Czw lis 24, 2005 20:37

Domyślałam się, że to może być Pani :)
Dziękuję :)
Mam nadzieję, że się uda :)

Laura2112

Od: Pon wrz 12, 2005 0:39

Post » Czw lis 24, 2005 21:59

Wszystkie e-mail'e przesłałam już do właściciela koteczki :)
bo do niego należy ostateczna decyzja, z wybranymi osobami właściciel skontaktuje się za moim pośrednictwem lub osobiście.

Nezia

Od: Śro wrz 22, 2004 23:42

[następna]