szukamy kot - kotka do pól roku lub ciut wiecej - poznan

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 24, 2005 15:19 szukamy kot - kotka do pól roku lub ciut wiecej - poznan

nasz czarny Gutek podbił serce mojej kolezanki
i oczywiscie w tym samym dniu pojawił sie drugi sensowny domek

domek , niewychodzacy , w poznaniu
w domu roczne dziecko takze kotuch musiałaby byc raczej z tych spokojnych przytulanek
umówiłam sie z pania Nataszą ze sprobuje jej zanalesc innego kandydata

moze byc kotek lub kotka , umaszczenie dowolne , tylko wazny ten spokojny charakter , kotek do poł roku moze ciut wiecej

szukamy Gutka 2 :wink: 8)
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Czw lis 24, 2005 15:26

A może Sonja od Tiki - z Sycyna, podobno bardzo myziankowa, no może trochę starsza niż chcecie, ale ja adoptowałam dwa dorosłe i polecam serdecznie.
Gość

Post » Czw lis 24, 2005 15:28 Re: szukamy kot - kotka do pól roku lub ciut wiecej - pozna

marinella pisze:szukamy Gutka 2 :wink: 8)

Wow!
:D
Ja nie wiem czy Gutki występują parami, z doświadczenia powiem, że raczej nie! To dosyć rzadkie okazy. Przekochane, niebywale spokojne, miziaste...
Trzymam kciuki za znalezienie takiego kotka :ok:

Olinka

Od: Pt wrz 24, 2004 16:21

Post » Czw lis 24, 2005 15:29

A czy to sprawdzony domek, bo ja szukam domku dla moich kotków, ALE DOMKU NA ZAWSZE !.

Czy dziecko nie majkiś alergi i itd..... ?

Mam kocurka Kleksika - stonowany kochany kociak, zagląda w oczka a ostatnio odkrył kolana lódzkie i mizianie wyjątkowo głośno mruczy. Tylko w zabawie okazuje swoją drapieżną naturę

http://forum.miau.pl/3-vt33245.html?pos ... c&start=30
Ostatnio edytowano Czw lis 24, 2005 15:34 przez beatka, łącznie edytowano 1 raz
Bea i Futrzaki - Czaruś i Perełka

MOŻE GDZIEŚ ISTNIEJE LEPSZY ŚWIAT.... DLA TYCH KTÓRYCH KOCHAMY

Obrazek

beatka

Od: Wto sie 17, 2004 12:45

Post » Czw lis 24, 2005 15:32

pani z mezem maja dwa warunki jesli chodzi o kota
- spokojny , przytulasty charakter
- wiek do poł roku - no mysle ze jak bedzie misiac wiecej to nie bedzie problemu, ale raczej to ma byc młody osobnik
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Post » Czw lis 24, 2005 15:36

Bezik!!!!!
Tylko czy zechcą kuterłapkę...?

A jesli nie to może Harley. tez pieszczoch i miziak.

A w ogóle to idealny byłby PanKot , tylko ze on ma 4 lata...
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Czw lis 24, 2005 15:38

marinella pisze:pani z mezem maja dwa warunki jesli chodzi o kota
- spokojny , przytulasty charakter
- wiek do poł roku - no mysle ze jak bedzie misiac wiecej to nie bedzie problemu, ale raczej to ma byc młody osobnik

Marinello, ale do tak małego dziecka raczej starszy kot by się nadawał :?
Roczne dziecko taki młodziak może niechcący udrapnąć i będzie problem, a że dziecko niskie jest może po buzi oberwać :? starszy kot nie zrobi dziecku krzywdy, a młodziak bedzie chciał się bawić :?

Nezia

Od: Śro wrz 22, 2004 23:42

Post » Czw lis 24, 2005 15:49

Nezia pisze:
Roczne dziecko taki młodziak może niechcący udrapnąć i będzie problem, a że dziecko niskie jest może po buzi oberwać :? starszy kot nie zrobi dziecku krzywdy, a młodziak bedzie chciał się bawić :?

Nezja oczywiscie
natomiast tutaj w gre wchodzi młody kociak, tak jak u niektórych rudy i basta
moim zdaniem domek jest ok i jakis kot byc moze skorzysta

dwa ze sa rozne dorosłe koty i młode koty
Gucio by sie do tego domu idealnie nadawał bo pomimo ze jest młodziutki to kotek aniołek
Natomisat moja Olka czy Koka dorosłe osobniki (oczywiscie nie do adopcji :twisted: chociaz kuszaca mysl :wink: ) absolutnie sie nie nadaja do tego domu
wiec nie uogólniajmy tez za bardzo

powtórze sie
płec i kolor nie gra roli
charakter spokojny - maluchy tez sa bardziej lub mniej energiczne czy zaczepne , pani zadje sobie sprawe ze kot to zywa istota i trzeba bedzie uwazac i na dziecko i na kota chociaz kociak bedzie grzeczny i w miare spokojny to jednak kociak
i wiek do poł roku
Ostatnio edytowano Czw lis 24, 2005 16:13 przez marinella, łącznie edytowano 1 raz
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Post » Czw lis 24, 2005 15:50

Kasia D. pisze:Bezik!!!!!
Tylko czy zechcą kuterłapkę...?

A jesli nie to może Harley. tez pieszczoch i miziak.

A w ogóle to idealny byłby PanKot , tylko ze on ma 4 lata...

ok znajde watki i podesle
ja bede w wawie 10 grudnia takze transport w razie czego tez zorganizujemy
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Post » Czw lis 24, 2005 15:54

marinella pisze:
Kasia D. pisze:Bezik!!!!!
ja bede w wawie 10 grudnia takze transport w razie czego tez zorganizujemy

W razie czego podjade z kociakiem:)
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Czw lis 24, 2005 15:55

marinella pisze:
Nezia pisze:

Nezja oczywiscie
natomiast tutaj w gre wchodzi młody kociak, tak jak u niektórych rudy i basta
moim zdaniem domek jest ok i jakis kot byc moze skorzysta

dwa ze sa rozne dorosłe koty i młode koty
Gucio by sie do tego domu idealnie nadawał bo pomimo ze jest młodziutki to kotek aniołek
Natomisat moja Olka czy Koka dorosłe osobniki (oczywiscie nie do adopcji :twisted: chociaz kuszaca mysl :wink: ) absolutnie sie nie nadaja do tego domu
wiec nie uogulniajmy tez za bardzo

powtórze sie
płec i kolor nie gra roli
charakter spokojny - maluchy tez sa bardziej lub mniej energiczne czy zaczepne , pani zadje sobie sprawe ze kot to zywa istota i trzeba bedzie uwazac i na dziecko i na kota chociaz kociak bedzie grzeczny i w miare spokojny to jednak kociak
i wiek do poł roku

Przepraszam Marinello, pisałam z punktu widzenia matki dość żywego Marcinka, 6 latka w czasie, gdy do nas przyszedł kot. I przyznam, że dziecko bardzo chciało kotka dotknąć, kotek zestrachany, po przejściach, poza tym bardzo spokojny i niestety, parę razy Marcin oberwał pazurkami.
Dlatego może warto też poobserwować dziecko, czy jest ruchliwe, czy spokojne. Dla naszego Marcinka i teraz młody kociak byłby niewskazany, ze względu na dobro kota :wink:

Nezia

Od: Śro wrz 22, 2004 23:42

Post » Czw lis 24, 2005 15:58

beatka pisze:A czy to sprawdzony domek, bo ja szukam domku dla moich kotków, ALE DOMKU NA ZAWSZE !.

Czy dziecko nie majkiś alergi i itd..... ?

beatka ja tez szukam moim adoptusiom domów na stałe, tymczasowym ja juz jestem
czy dziecko nie ma alergii nie wiem , pewnie oni rozwniez nie wiedza bo nie mieli kota w czasie kiedy sie pojawiło dziecko , z rozmow z pania odniosłam bardzo pozytywne wrazenie i uwazam ze domek jest ok

gyby sie cos nie daj boze działo w sensie alergii , ja jestem na miejscu i kota wezme do siebie
a zakładajac potencjalna alergie to zbyt duzo domów (tych niezakoconych)by nam nie zostało bo tak naprawde kazdy kto nie miał kota moze sie okazac alergikiem nie tylko dziecko

mam nadzije ze nie zamotałam wywyodu
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Post » Czw lis 24, 2005 16:05

Tez racja :)

W każdym razie gdyby coś to mój kochany KLEKSIK powinien się nadawać. Dzsiaja jade robic zdjecia wiec pozwole sobie pare ci przeslac na maila lub pv :)
Bea i Futrzaki - Czaruś i Perełka

MOŻE GDZIEŚ ISTNIEJE LEPSZY ŚWIAT.... DLA TYCH KTÓRYCH KOCHAMY

Obrazek

beatka

Od: Wto sie 17, 2004 12:45

Post » Czw lis 24, 2005 16:09

Nezia pisze:Przepraszam Marinello, pisałam z punktu widzenia matki dość żywego Marcinka, 6 latka w czasie, gdy do nas przyszedł kot. I przyznam, że dziecko bardzo chciało kotka dotknąć, kotek zestrachany, po przejściach, poza tym bardzo spokojny i niestety, parę razy Marcin oberwał pazurkami.
Dlatego może warto też poobserwować dziecko, czy jest ruchliwe, czy spokojne. Dla naszego Marcinka i teraz młody kociak byłby niewskazany, ze względu na dobro kota :wink:

tam dziecko jest zupełnie male bo ponad roczek wiec kotek dorastał by z maluchem
mi jest ciezko bo ja dzieci nie mam wiec trudno mi wiedziec i widziec pewne rzeczy które dla matek sa oczywiste ;)
ale nie jestem zwolenniczka skreslania domków bo sa w nim dzieci, ze zdrowym podejsciem do sprawy rodziców i korzysc dla kota i dla dziecka :) a od zadrapan sie nie umiera , kot tez nie umrze jak go dzieciak czasem z miłosci wytarmosi :) tutaj widzimy ze obie strony dobrze to znosza http://koty.underley.eu.org/dominikoty/dokot.html
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Post » Czw lis 24, 2005 16:36

Gracjan jak nic spełnia wsystkie warunki! 7 msc., czarny,przekochany przytulaki miziak :D ,zaraz podam linkado wątku
magija niezalog

[następna]