Koty pani Hanki, dobijamy do setki, niedługo nowy wątek!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 14, 2005 22:05 Zmiana tytułu

Aga*!

Nie mogę zmienić tytułu, nie ma opcji zmień, jest tylko cytuj!

A.

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Pon lis 14, 2005 22:52

Aniu, ale przy swoim masz też zmień ;) A tylko wtedy możesz zmienić tytuł.
Obrazek

Aga*

Od: Śro kwi 14, 2004 9:50

Post » Wto lis 15, 2005 10:54

Obiecane zdjęcia, są jakie są, ale niestety nie będę miała w najbliższym czasie chwili, żeby je dopracować. Bardzo przepraszam :(
Przy okazji zamiast kotów widać okoliczne niedostatki posiadłości Pani Hanki. Nie musimy jakoś szczególnie tego ukrywać. Mam nadzieję, że zrozumiecie, wszak Pani Hanka i my także poniekąd borykamy się z tym już prawie dwa lata ;)

Obrazek Dziumdzia, która tradycyjnie witała nas w obejściu :)
Obrazek Dziumdzia z drugiej strony.
Obrazek Pstryk
Obrazek przecudnej urody i kondycji Gwizdek
Obrazek Gwizduś ponownie :)
Obrazek Busia ze zrakowaciałym noskiem :(
Obrazek jeszcze raz Busia :)
Obrazek Pusia, siostra Busi ;)
Obrazek

Aga*

Post » Wto lis 15, 2005 11:24

I dalej:
Obrazek choreńki Tutko-Frutko :(
Obrazek i Tutko z Panią Hanką.
Obrazek Dziunia
Obrazek Pikuś (w pudełku) i Pstryk tropiciel ;)
Obrazek panienka z okienka czyli Srula
Obrazek Zazula, kotka z piwnicy, w byłym mieszkaniu Pani Hanki z Wrocławia
Obrazek Klawisz
Obrazek milutka Milusia
Obrazek Milusia i Ewusia
Obrazek Ewusia nadrzewna ;)
Obrazek Puszek i tylna część Dziumdzi ;)

Widzielismy jeszcze Oneczkę, ale zbyt szybko uciekła oraz spasionego Maksia, który również pozowanie miał w poważaniu głebokim.

Obrazek a na koniec nieszczęsna dziura w dachu :(
Obrazek

Aga*

Post » Wto lis 15, 2005 19:32

Eeee, liczyłam na fotki Oneczki i Oneta ;)
Coś ta moja panienka unika fotografowania. Braciszek też.
Szkoda...
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto lis 15, 2005 22:19 nowa

dzień dobry wszystkim, jestem nowa na tym wątku- czy ktoś mógłby mnie uświadomić czy Pani Hanka to ta Pani, o której kiedyś pisała gazeta wrocławska i na rzecz której była zbiórka podczas wystawy kotów we wrześniu w NOT-cie? po artykule w gazecie wielokrotnie się z nimi kontaktowałam, żeby dostać numer konta aby wspomóc tą Panią - niestety z zerowym rezultatem. Czy ktoś mógłby mnie wprowadzić w temat, nawet tylko ogólnie, chociażby na pw? przyznaję że z komputera korzystam tylko okazjonalnie, praktycznie sprawdzam tylko mejla.

bardzo chętnie wspomogę koty jak tylko finanse pozwolą. Jakie są warunki "wirtualnej adopcji"? czy mogą być także wpłaty nie związane z adoptowanymi zwierzakami? nie jestem krezusem, ale jakoś parę groszy wyskrobię... sprawdzałam, gazet nie mam.
czasem mogę kupić jakieś tanie jedzenie, jeżeli to ma jakieś znaczenie i jest potrzebne, niestety samochodu nie posiadam i nie wiem jak z transportem, czy ktoś by mógł to odbierać, czy jak...wiem że trzeba się dogadać. mieszkam na Krzykach, koło Polskiego Radia. nie obiecuję gruszek na wierzbie, bo mam swoje koty podwórkowe, które też muszę nakarmić
bardzo proszę o wiadomość od kogoś bardziej "oblatanego"
pozdrawiam i trzymam za Was kciuki :ok: :ok:

zutor

Od: Sob maja 31, 2003 22:55

Post » Śro lis 16, 2005 8:40

hej hej :) cieszymy sie z nowych odwiedzaczy watkowych :)

nie wiem czy to ta pani z gazety (bo jestem z warszawy) ale moge ci zdradzic ze numer konta mozesz wziac od Ani Szaszorowskiej lub ja ci moge przeslac na PW numer konta jaki mi podala pani Hanka, jest to filia fundacji Pomoc dla zwierzat 'Vita Da Cani' - na to konto mozesz wplacac jesli chcesz sobie odliczyc od podatku (mam nadzieje ze nic nie pokrecilam?)

mysle ze dziewczyny juz sie z toba umowia - jako ze tez sa z wroclawia, i nie bedzie problemu z odebraniem jakichs rzeczy od ciebie :)

:P

melba

Od: Wto lis 16, 2004 12:50

Post » Śro lis 16, 2005 8:54

Witaj zutor :)

Tak, Pani Hanka to ta sama osoba, na którą zbierałam pieniądze w NOCie :) Pomagamy jej od marca 2004. Jestesmy co miesiąc z jakimiś zakupami karmowymi. Na bieżąco staramy się spłacać zadłużenie u weta i u dostawcy mięsa. Czasami podrzucamy jakieś próbki do badań na AR.
Poza pieniążkami zbieramy też: gazety do kuwet ! w każdej ilości, karmę jaka np. nie podchodzi naszym ulubieńcom, stare koce, ręczniki, pościel, środki czystości, czasami odzież dla Pani Hanki :)
Ogólnie w całej akcji chodzi bardziej o regularność, ale jak danego miesiaca mamy wiecej to oczywiście możemy coś wiecej pomóc. Teraz staramy sie nazbierać także na to drewno o którym pisała Ania (potrzeba 150 zł jednorazowo).
Wirtualna adopcja polega na regularnej wpłacie pieniedzy na wybranego przez Ciebie kota. Kwota za jednego kitka ustalona została na poziomie 30 zł miesięcznie. Jeśli oczywiscie chcesz wpłacać więcej możesz to zawsze zrobić. Co do transportu to ja jakoś daję radę, mogę też odebrać różne rzeczy na terenie Wrocławia. Wpłat można dokonywać na konto Pani Hanki, albo na konto utworzone przez Anię dla Pani Hanki. Ta druga sytuacja pozwala nam nieco kontrolować finanse i dokonywać tych wszystkich zakupów i wpłat. Konta Pani Hanki nie jesteśmy w stanie kontrolować. Wybór oczywiście nalezy do Ciebie.

Na PW wysyłam ci namiary na mnie, jak będą potrzebne dodatkowe informacje to służę pomocą :)
Obrazek

Aga*

Post » Śro lis 16, 2005 23:31 pomocy

pomóżcie mi proszę bo się nie mogę zdecydować którą kotę adoptować: Gwizdusiową czy Srulę. Niestety mogę sobie pozwolić tylko na jednego kota :cry: żałuję bardzo, bo wszystkie są śliczne :cry:

zutor

Post » Czw lis 17, 2005 10:08

zutor moze rzuc moneta :)
a moze dziewczyny ci cos podpowiedza, bo znaja koty osobiscie? :)

melba

Post » Czw lis 17, 2005 19:40 decyzja ostateczna

Ostatecznie zdecydowałam się na Gwizdusiową :D
pieniążki już poleciały

zutor

Post » Pt lis 18, 2005 8:33

Super wybór - gratuluję :)
Zmiany odnośnie przypisania Ci kotka będą po powrocie Ani, bo tylko ona może ich dokonać.
Za wpłatę oczywiście serdecznie dziękujemy !
Obrazek

Aga*

Post » Wto lis 22, 2005 11:39

Pozwolę sobie podnieść do góry :)
Obrazek

Aga*

Post » Śro lis 23, 2005 10:01

pozwalaj sobie pozwalaj ;)

melba